Nail art: babyboomer körmök gyorsan, egyszerűen

Sziasztok! Sok kérdést kapunk babyboomer körmökkel kapcsolatban, ezért úgy döntöttünk, hogy készítünk róla egy rövid lépésről- lépésre bemutatót.. Babyboomer körmöket többféleképpen készíthetsz: porcelánból, zseléből, vagy gél lakkból. Most a legegyszerűbb, leggyorsabb technikát mutatjuk be.

Elkészítési útmutató:

1. Előkészítem a természetes körömlemezt: fertőtlenítem, majd formára reszelem és felbolyhozom a felületét. Portalanítok. (A képen egy olyan köröm látható, amely erősített gél lakk technikával készült. A fedő és a szín csiszológépes eltávolítását követően formára reszeltem a körmöt és átreszeltem az alap felületét. Ezt követően gépi manikűrfejekkel eltávolítottam a száraz bőrt, majd bőrvágó ollóval levágtam a maradék felesleges bőrt.) Erősített - más néven modern- gél lakk  esetében nem távolítjuk el az alapot minden gél lakkozásnál. Ha az alap megfelelően lett felhelyezve, akkor minden új gél lakkozás alkalmával, csak "betöltjük" azt. Ha minden alkalommal eltávolítanánk, akkor fennállna a veszélye a természetes körömlemez elvékonyodásának.)

2. Nail Prep és Bonder előkészítő folyadékokkal kezelem a köröm felületét. A Nail Prep hamar megszárad, míg a Bonder ragacsosra szárad. Egyiket sem szükséges köttetni.

3. Pink base gel segítségével készítem el az alapot. Ez egy rózsaszínes árnyalatú, színezett base gel (erősített gél lakk alap), amely kiváló választás modern (erősített) gél lakk technikához. Babyboomer és francia körmökhöz pedig kifejezetten ezt a Pink, színezett változatot ajánljuk, hiszen így kihagyható a francia rózsaszín/ cover alapszín, ezzel is gyorsítva a munkafolyamaton.

Célszerű váltott kézzel dolgozni, nem egyszerre készíteni minden körmöt: felkenem a base gelt egy vékony csúszórétegben, majd felhelyezek egy nagyobb mennyiségű anyagot, amelyet eloszlatok a köröm felületén, mini C ívet kialakítva, majd beteszem köttetni és jöhet a másik kézen egy köröm. Így haladva dolgozok tovább, ezáltal megelőzve a base gel megfolyását.

Classic Nails TIPP: ha hús színűbb árnyalatra vágysz, akkor használj Clear (színtelen) base gelt, köttesd ki, majd húzz rá egy vékony réteg 044-es, cover gél lakkot. Köttetés után jöhet a következő lépés.

4. Ha kész a rózsaszín alapom, akkor jöhet a trükkösebb, fehér rész. Ehhez Mega white francia zselét fogok használni. Ez egy nagyon intenzív, szuper pigmentált fehér zselé, amely tökéletes lesz ehhez a technikához. Kirakok belőle egy kis adagot keverőtálkába (vagy bármilyen műanyagfelületre). Fogom egy finom szivacsfejet, amellyel belenyúlok és ugyan ezen a műanyag keverőtálkán kiütögetem belőle a felesleget (tehát rányomdázok vele a keverőtálkára). Ezt egészen addig csinálom, amíg már azt látom, hogy a szivacsfej egyenletes, vékony, fehér felületet hagy maga után. Ezt követően kezdhetem felütögetni a színt a körömfelületre, nagyjából annak a feléig (de igazából ahogy tetszik, ütögetheted fentebb, vagy lentebb is). Köttetem.

Classic Nails TIPP: mindenképpen nagyon finom szivacsfejet használj, ne lukacsosabb ombre szivacsot, vagy mosogatószivacsot! Durvább szivacsokkal nem lesz ilyen szép a végeredmény. A szivacsfej legyen mindig tiszta és szöszmentes: használat előtt egy ruhatisztító hengerrel simítsd át a szivacsfejeket.

5. Én rámentem egy újabb réteg fehérrel, amelyet már csak a köröm legalsó részére ütögettem fel. Igazából attól függ, hogy mennyire szeretnél intenzív fehéret. Köttetem.

6. 2in1 NoFix fényzselével zárom a rétegeket, amelyet szintén kiköttetek.