Nail art: könnyed, tavaszi körmök sugar effect díszítéssel

Ma egy könnyed- tavaszi mintát mutatunk, melyet kezdők is könnyedén elkészíthetnek egy kis gyakorlást követően. Készítette: Kiss Edina, EdiNails Design

Elkészítési útmutató:

1. A megszokott módon előkészítem a természetes körömlemezt: fertőtlenítem, majd formára reszelem és felbolyhozom a felületét. Portalanítok.

2. Nail Prep és Bonder előkészítő folyadékokkal kezelem a köröm felületét. A Nail Prep hamar megszárad, míg a Bonder ragacsosra szárad. Egyiket sem szükséges köttetni.

3. Színtelen base géllel készítem el az alapot. Ez egy szuper tartós, rugalmas, leoldható alapozó gél lakk, amellyel meghosszabbíthatod a gél lakkozott körmeid élettartamát még akkor is, ha gyenge, természetes körömlemezről beszélünk.

Természetesen készítheted a következő mintát épített, zselés alapra is. Ehhez készítsd el a zselés alapot, majd köttetés után fixáld, reszeld formára és alaposan portalanítsd a felületet. Innen folytatva kövesd a további lépéseket.

4. Alapszínnek a 3145-ös, Adventure gél lakkot használtuk, de természetesen ez opcionális. (Ez a szín természetes fényben élénkebb!) Használd két rétegben, rétegenként köttetve!

5. Fekete díszítő zselével egyszerű indákat fogunk készíteni. Ehhez szükséged lesz egy vékony díszítő ecsetre. Az indákat a szabadszél (köröm vége) felől indítsd, a körömágy irányában vékonyodjanak el. Apró levélkéket is festhetsz a végükre, tetszés szerint.

6. 2in1 NoFix gél lakk fedőlakkal (fixálás mentes, magas fényű, rugalmas UV/LED fedő) zárjuk a rétegeket.

7. A fedőlakk kiköttetését követően fehér díszítőzselével és pontozó gömb segítségével kisebb- nagyobb pöttyöket helyezünk a körömfelületre. NE köttesd!

8. Köttetés előtt szórj a körömfelületre sellőport, majd így tedd be a lámpába a körmöt.

9. Köttetés után portalanító kefével távolítsd el a felesleges dísztő port és kész is a minta. Fedni nem szükséges. Az apró sellőpor szemcsék szépen beletapadtak a díszítő zselébe, egyedi textúrát kialakítva. Egyszerű, gyors, látványos.