Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

Röviden a szolgáltatói felelősségbiztosításról

Mi is az a szolgáltatói felelősségbiztosítás és szükséged van-e rá műkörmösként, vagy pedikűrösként? Cikkünkben erre a kérdésre keressük a választ! Tarts velünk, ha érdekel a téma!

Mire jó a szolgáltatói felelősségbiztosítás? "Fedezetet nyújt – a szerződésben megállapított mértékben és feltételek szerint – azon kártérítési követelésekre, amelyeket a biztosított által nyújtott szolgáltatás teljesítése során, illetve hibás teljesítése következtében a biztosított szerződéses partnereinek okozott dologi károk miatt a biztosítottal szemben támasztana. A szerződésben foglalt mértékig – megtéríti az Önt képviselő ügyvéd munkadíját és készkiadásait, továbbá a káresemény összegszerűségének megállapítása – a biztosító előzetes jóváhagyásával – felkért szakértő költségét."

Kézzelfoghatóbban:

1. Példa: egy radiátorszerelő rosszul javítja meg a radiátort, ezért az eláztatja és tönkreteszi a parkettát. Ezt a kárt a szerelőnek meg kell térítenie, kivéve, ha Szolgáltatói felelősségbiztosítással rendelkezik.

2. Példa: egy festő falfestés közben létrával kiverte az ablaküveget. Ezt a kárt a festőnek kell megtérítenie, kivéve, ha Szolgáltatói felelősségbiztosítással rendelkezik.

Átfordítva a szakmádra:

1. Példa: véletlenül megsérted a vendéged körömágyát, ami ennek hatására begyullad és kénytelen vele orvoshoz fordulni. Súlyosabb esetben a sebészeten köt ki. Az ilyesmiből akár komoly kártérítési per, vagy büntetőjogi eljárás is lehet (foglalkozás körében elkövetett mulasztás, veszélyeztetés miatt). A kártérítésként megállapított összeget a műkörmösnek kell megtéríteni, kivéve, ha Szolgáltatói felelősségbiztosítással rendelkezik.

2. Példa: pedikűrözöl is és megsérted egy vendéged lábát. Súlyosbító tényező, hogy a vendéged cukorbeteg. A következmény pedig az előző pontban leírtakhoz hasonló. A kártérítésként megállapított összeget a pedikűrösnek kell megtéríteni, kivéve, ha Szolgáltatói felelősségbiztosítással rendelkezik.

Kötelező, vagy sem? Nem, nem kötelező szolgáltatói felelősségbiztosítással rendelkezned.

Hasznos? Abszolút igen. Műkörmösként viszonylag ritkábban fordulnak elő balesetek, főleg, ha megfelelő figyelmet fordítasz a bőr- és eszközfertőtlenítésre. De jobb félni, mint megijedni! Pedikűrösként viszont kifejezetten javasoljuk, hogy köss egy ilyen biztosítást, főleg akkor, ha gyógypedikűrrel foglalkozol!

(Forrás: generali.hu, biztositasolcson.hu)

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek