Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

Orosz manikűr: avagy egyszerűen a száraz, gépi manikűrről

Hallottál már az orosz manikűrről? Az orosz manikűr nem más, mint száraz, gépi manikűr, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szakemberek és a vendégek körében egyaránt. De mégis miért érdemes felvenni szolgáltatásaid listájába, milyen előnyei vannak és hogyan kell elvégezni? A továbbiakban ezzel kapcsolatban olvashatsz egy rövid összefoglalót.

A hagyományos manikűr technikát bizonyára ismered. Ehhez első sorban bőrfeltoló- kaparót és egy bőrvágó ollót használunk. Gépi manikűr esetében 5, vagy 6 csiszolófejjel végezzük a munkafolyamatot.

Az eredmény látványos különbségeket mutat. Míg a hagyományos, kézi manikűrnél már egy hét után látszódhat a lenövés, a gépi manikűr esetében ez sokkal később jelentkezik csak. Persze a lenövés üteme függ a természetes körömlemez növekedési sebességétől is, de általánosságban elmondható, hogy a gépi manikűr sokkal tartósabb eredményt nyújt.

Hagyományos manikűr esetén a gél lakkot, vagy egyéb műköröm alapanyagot nem lehet annyira pontosan felvinni és olyan közel húzni a körömsánchoz, mint a gépi manikűrrel előkészített körmök esetében. Ennek oka, hogy hagyományos manikűr során csak a letapadt bőr egy részét tudjuk eltávolítani, míg gépi manikűrrel a letapadt bőr 100%-a eltávolítható. Az utóbbi esetben a nem kívánatos körömbőr nehezebben is nő vissza/ tapad vissza a körömlemezre. A gépi manikűr legfőbb előnye, hogy az agyagokat (gél lakk, műköröm alapanyag) nagyobb felületre tudjuk felvinni, mint normál esetben. Mindemellett a végeredmény is esztétikusabb, a manikűr precízebb.

Gépi manikűr előtt és után (gél lakkozva)


(Kép forrása: nagelstudioglossynails.nl)

Mi kell hozzá? Csiszolófej készlet orosz manikűrhöz. Hat fejből álló csiszolófej készletünk alkalmas az úgy nevezett orosz manikűr, vagy száraz, gépi manikűr elvégzésére. A csiszolófej szett használatával 100%-ig eltávolítható a letapadt bőr, így az eddiginél sokkal precízebben dolgozhatsz, egészen a hátsó bőrredőig felviheted az anyagot. Az eredmény plusz egy hét töltésig, hiszen így "lassítható a lenövés".

Classic Nails száraz, gépi manikűr csiszolófej készlet

A készletben található csiszolófejek használata (balról jobbra):

 1. Nagy gömb polírozófej: apró repedések letisztítására, a bőr felpolírozására
 2. Mini gömb: mély tisztításhoz
 3. Nagyobb méretű gömb: megvastagodott bőr, vagy bőrkeményedések eltávolításához
 4. Mini kúpos csiszolófej: a már megmunkált körömsáncok extra tisztítására
 5. Keskeny mini henger: a természetes körömlemezen lévő bőr eltávolítására, az oldalsó körömsáncok letisztításához
 6. Hegyes mini henger: a kutikula leválasztására, az oldalsó körömsáncok letisztításához

Hogyan használd őket? Az előbbiekben tisztáztuk az egyes csiszolófejek funkcióját, most lássuk milyen sorrendben célszerű haladni:

Alapszabály: az egyes csiszolófejeket ne nyomd rá erőteljesen sem a körömlemezre, sem a bőrre!

 1. lépés: hegyes mini henger (6.) segítségével óvatosan kezd el leválasztani a letapadt körömbőrt a természetes körömlemez felületéről. Az oldalsó körömsáncok letisztításához használhatod a hegyes mini hengert is.
 2. lépés: keskeny mini henger (5.) segítségével reszeld át a felületet és az oldalsó körömsáncokat. A természetes körömlemez átreszelésére is alkalmas.
 3. lépés: mini  kúpos csiszolófej (4.) segítségével ellenőrző tisztítást végezhetsz a már megmunkált körömsáncokban.
 4. lépés: ha valahol megvastagodott bőrt, vagy bőrkeményedést észlelsz, akkor az a nagyobb méretű gömb csiszolófej (3.) segítségével tudod eltávolítani.
 5. lépés: mély tisztításhoz használd a mini gömböt (2.)
 6. lépés: vágd ki az elválasztott, elálló körömbőrt, ha szükséges.
 7. lépés: a nagy gömb polírozó (1.) segítségével polírozd át a köröm körüli bőrt.


(Kép forrása: gumtree.com)

Hagyományos, kézi manikűr, vagy gépi manikűr? Gyakorlatilag mindkét technika ugyan azon munkafolyamat elvégzésére való, így rajtad áll, hogy a hagyományos változat, vagy a modernebb, gépi verzió mellett teszed le a voksodat. Az orosz, gépi manikűr bevezetésével kapcsolatban tudnod kell, hogy időigényesebb, mint a hagyományos manikűr, így extra szolgáltatásnak minősül. Nagy odafigyelést, precizitást és szakértelmet igényel, amely visszaköszön az árszabásban is. Kizáró tényező gépi manikűr esetén: ha nem biztos a tudásod a csiszológépek használatát illetően, nem vagy rutinos műköröm csiszológép használó, akkor semmiképpen ne próbálkozz gépi manikűrrel, mert kárt tehetsz magadban, vendégeidben.

Reméljük, hogy cikkünket hasznosnak találtad. Jó munkát!

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek manikűr