Nail art: transzferfóliás, Karácsonyi körmök

Újabb, ünnepi körömdíszítő ötlettel készültünk. Ezúttal transzferfóliás alapra készítünk... - dobpergés- igen, döbbenetes módon megint hópelyhet! :D Tartsd Velünk, mert nem árt, ha többféle mintával készülsz a Karácsonyra! ;)

Elkészítési útmutató:

1. Előkészítem a természetes körömlemezt: fertőtlenítem, majd formára reszelem és felbolyhozom a felületét. Portalanítok.

2. Nail Prep és Bonder előkészítő folyadékokkal kezelem a köröm felületét. A Nail Prep hamar megszárad, míg a Bonder ragacsosra köt. Egyiket sem szükséges köttetni.

3. Színtelen gél lakkal készítem el az alapot. Ez a hagyományos Gél lakk Clear termékünk, amely alap- és fedőlakként is funkcionál, de én jobban szeretek alapnak Base gelt, fedőnek pedig 2in1-t használni.

Classic Nails TIPP: gyengébb természetes körömlemez esetén használd az új Classic Nails Base Gelek egyikét. Új fejlesztésű, alapozó gél lakk, amely segítségével tartósabb és ellenállóbb lehet az általad készített gél lakk. Üvegszálas, rendkívül rugalmas, leoldható alapozó gél lakkjaink megoldást jelenthet az igazán gyenge, törékeny körmű vendégek esetében is. Ebből "mini C ívet" is kialakíthatsz, így tartósabbá téve gél lakkodat.

4. Felkenem az alapszínt két rétegben, rétegenként köttetve. Most a 004-es, piros gél lakkot használtam.

5. Piros transzferfóliát a kiköttetett gél lakk ragacsos felületébe nyomkodok (matt felületével a köröm felé fordítva). A 320044-es, piros transzferfóliát használtam.

6. 2in1 NoFix Gél lakk Clearrel (fixmentes, magas fényű, rugalmas fedő) zárom a rétegeket, melyet köttetek.

7. Fehér díszítő zselé (D-C01) és 000-ás ecset segítségével hópelyhet festek a köröm felületére az alábbiak szerint:

Classic Nails TIPP: ha kezdő vagy, akkor a 2in1 helyett matt fedőt használj, arra könnyebb lesz festeni. Ettől függetlenül lehet még fényes felületed, ha azt szeretnél, akkor elég a hópehelyre húzni a fényes fedőréteget. Igazából nincs jelentősége, hogy a fény alá-, vagy fölé rakod a mintát.

Segítség festéshez: használj nagyon vékony díszítő ecsetet - melyet fényzselében átforgattál, majd finoman letöröltél-. Egy keverőtálkába (vagy zselés tégely kupakjára) helyezz fehér díszítő zselét és 2in1 NoFix gél lakk Cleart egymás mellé. Utóbbi csak az ecset tisztításához fog kelleni. Vékony vonalakat csak akkor tudsz majd festeni, ha kevés anyagot veszel fel az ecsetedre. Ez akkor fog működni, hogy ha előbb elveszed az ecsetről a feleslegesen felvett díszítő zselét: tehát miután belemártottad a díszítő zselébe, kezdj el vékony vonalakat festeni, de ne rögtön a körömre, hanem a keverő tálkára/ kupakra. Amikor már azt látod, hogy szép, vékony vonalakat tudsz vele húzni, akkor kezdhetsz festeni a köröm felületére. Sokkal egyszerűbb kevés anyagot felvinni és esetleg áthúzni a vonalakat, mint nagy anyagpacákat eldolgozni a díszítésben.

8. Pontozó gömb segítségével nagy méretű fehér, díszítő zselé pöttyöket helyeket a hópihe "szárai" közé. Nem köttetem!

9. Vékony, díszítő ecsettel minden egyes pöttyből két vonalat indítok: egyet a hópehely középpontja felé, egyet pedig az ellenkező irányba, hogy szép csúcsos minták alakuljanak ki. A pontozóm használatával kisebb pontokat, pöttyöket rakok a köröm felületére, így kiegészítve a mintát. Köttetem a mintát. (Ha matt alapra készítetted a mintát, de fényes felületet szeretnél, akkor ezt követően használj Fényzselét!)

10. Végül pedig strasszkövet és díszítő gyöngyöket fogok használni: Glue gel new generation ragasztózselével egy nagyobb méretű SS10-es Swarovski kristályt ragasztok a minta közepébe. Szintén ezzel az anyaggal körbe kenem a nagy méretű strasszkövet és díszítő gyöngyöket ragasztok köré. Köttetem! Köttetést követően már nem kell fixálni, ez a ragasztózselé fixmentesre köt és ezzel meg is vagyunk! :)

Mai cikkünk utolsó tippje: ha színes szórógyöngyöt/ kaviárt használsz, akkor egy nullás ecset segítségével kend be őket Fényzselével, hogy ne kopjanak el! A strasszköveket, kristályokat soha ne zárd Fényzselével, mert el fogják veszíteni a csiszolt jellegüket!