Nail art: szív minta Valentin napra

Sziasztok! Itt a Valentin napi díszítő sorozatunk második része, amelyben nude- csillogós alapra készít szív mintát Nada nail art (Kolter- Miatovics Náda), melyet pókháló zselével díszít. Mutatjuk az elkészítési útmutató.

Elkészítési útmutató:

1. Előkészítem a természetes körömlemezt: fertőtlenítem, majd formára reszelem és felbolyhozom a felületét. Portalanítok.

2. Nail Prep és Bonder előkészítő folyadékokkal kezelem a köröm felületét. A Nail Prep hamar megszárad, míg a Bonder ragacsosra szárad. Egyiket sem szükséges köttetni.

3. Színtelen gél lakkal készítem el az alapot. Ez a hagyományos Gél lakk Clear termékünk, amely alap- és fedőlakként is funkcionál, de én jobban szeretek alapnak Base gelt, fedőnek pedig 2in1-t használni.

Classic Nails TIPP: gyengébb természetes körömlemez esetén használd az új Classic Nails Base Gelek egyikét. Új fejlesztésű, alapozó gél lakk, amely segítségével tartósabb és ellenállóbb lehet az általad készített gél lakk. Üvegszálas, rendkívül rugalmas, leoldható alapozó gél lakkjaink megoldást jelenthet az igazán gyenge, törékeny körmű vendégek esetében is. Ebből "mini C ívet" is kialakíthatsz, így tartósabbá téve gél lakkodat.

4. Felkenem az alapszínt két rétegben, rétegenként köttetve. Most a 064-es, kagyló színű gél lakkot választottam. Két rétegben használom, rétegenként köttetve.

6. A 3117-es, Star dust gél lakkból felfestettem egy sávot a köröm közepére - a képen látható módon-. Köttetem.

7. Matt fedőlakkal zárom az alapot, így előkészítve a további mintákra. Matt alapra könnyebben tudsz majd festeni és a Spider gél is szebben megtapad rajta.

8. 1082-es gél lakkból szív mintát festek a körömre. Szív mintát a legegyszerűbben úgy tudsz készíteni, hogy két pöttyöt raksz egymás mellé, majd ezekből húzol 1-1 vonalat a szív minta legalsó pontja felé. Köttetem a mintát, de fixálni csak akkor szükséges, ha később szeretnéd meghagyni a matt alapot. A szívecskét készítheted fixmentes díszítő zseléből is.  A pöttyöket díszítő gömbbel érdemes elkészíteni, a további mintához pedig díszítő ecsetet használj.

Pár díszítő ecset opció:

Az ecseteket használat előtt mindig be kell törni (átfésülni, majd beavatni fényzselében). Minden szín előtt fényzselében átforgatva és megtörölgetve tisztítsd ki az ecsetedet, hogy ne koszolja be az egyes árnyalatokat az előző szín, vagy anyag!

9. Fekete spider gél segítségével 3D vonalas mintát készítek a felületre, melyet köttetek.. A vastagabb pókháló zselés mintákat érdemes fixálni, de ha kerül plusz záróréteg (matt, vagy fényes fedő) a körömre, akkor ez a lépés kihagyható. (A termék hazsnálatáról tájékozódj a termékleírásból.)

10. A körömdíszítést hagyhatod matt alapon, vagy zárhatod fényes fedőlakkal - ahogy szimpatikus-. :)