Nail art: színes, őszi falevelek a körmeiden

Ha ősz, akkor csoda szép színekben pompázó falevelek! Most egy egyszerűen kivitelezhető, pigmentporos körömdíszítő ötletet hozott nekünk Nada nail art

Elkészítési útmutató:

1. Előkészítem a természetes körömlemezt: fertőtlenítem, majd formára reszelem és felbolyhozom a felületét. Portalanítok.

2. Nail Prep és Bonder előkészítő folyadékokkal kezelem a köröm felületét. A Nail Prep hamar megszárad, míg a Bonder ragacsosra köt. Egyiket sem szükséges köttetni.

3. Színtelen gél lakkal készítem el az alapot. Ez a hagyományos Gél lakk Clear termékünk, aely alap- és fedőlakként is funkcionál, de én jobban szeretek alapnak Base gelt, fedőnek pedig 2in1-t használni.

Classic Nails TIPP: gyengébb természetes körömlemez esetén használd az új Classic Nails Base Gelek egyikét. Új fejlesztésű, alapozó gél lakk, amely segítségével tartósabb és ellenállóbb lehet az általad készített gél lakk. Üvegszálas, rendkívül rugalmas, leoldható alapozó gél lakkjaink megoldást jelenthet az igazán gyenge, törékeny körmű vendégek esetében is. Ebből "mini C ívet" is kialakíthatsz, így tartósabbá téve gél lakkodat.

4. Felkenem az alapszínt két rétegben, rétegenként köttetve. Ez esetben a 023-as fekete gél lakkot (vagy a OS052-es szintén fekete gél lakkot) használtam.

5. Mattítom a felületet.

6. 021-es fehér gél lakkal leveleket festek a képen látható módon, majd köttetem. (Lényeg, hogy ragacsosra kötő gél lakkot, vagy zselét használj, ne fixmenteset!) Először célszerű csepp formákat festened, majd egy vékony szőrű díszítő ecsettel vonalakat húznod a levél közepéből a széle irányába. Így a levelek végleges és élethű alakját.

7. Köttetés után pigmentporokkal díszítem a leveleket: sárga, narancs és zöld színekkel. Minden színhez tiszta ecsetet használok. Nem köttetem, a pigmentek a ragacsos felületbe tapadnak bele.

8. A felesleges pigmentport egyszerűen el tudom távolítani a felületről egy portalanító kefével.

9. 2in1 Gél lakk Clear (fixmentes, rugalmas) fedőlakkal zárom a rétegeket.

10. Hard zseléből vízcseppeket készítek a felületre, ezzel esőcseppeket imitálva. Köttetem a zselé cseppeket majd fixálom őket és kész is a minta.