Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

Nail art: színes, márvány körmök folpack fóliával

Sziasztok! Új körömdíszítő ötlettel jelentkezünk! Kolter- Miatovics Náda (Nada nail art) ezúttal egy különleges technikát mutat be, amihez folpack fóliára is szükséged lesz. Az eredmény izgalmas, színes, nyári márvány minta. Ezt nézd!

Elkészítési útmutató:

1. A megszokott módon előkészítem a természetes körömlemezt: fertőtlenítem, majd formára reszelem és felbolyhozom a felületét. Portalanítok.

2. Nail Prep és Bonder előkészítő folyadékokkal kezelem a köröm felületét. A Nail Prep hamar megszárad, míg a Bonder ragacsosra szárad. Egyiket sem szükséges köttetni.

3. Színtelen base géllel készítem el az alapot. Ez egy szuper tartós, rugalmas, leoldható alapozó gél lakk, amellyel meghosszabbíthatod a gél lakkozott körmeid élettartamát még akkor is, ha gyenge, természetes körömlemezről beszélünk.

Természetesen készítheted a következő mintát épített, zselés alapra is. Ehhez készítsd el a zselés alapot, majd köttetés után fixáld, reszeld formára és alaposan portalanítsd a felületet. Innen folytatva kövesd a további lépéseket.

4. Felviszek egy réteg fehér gél lakkot, kicsit vastagabb rétegben. NEM köttetem! Ezt a lépést készítheted fehér zselével is, ha zselés alapra dolgozol. Gél lakk alapra NE dolgozz színes zselével!

5. Köttetés előtt összegyűrök egy folpack fólia darabot, amit a körömre helyezek, majd elegyengetek tetszőleges mintát kialakítva. Csak ezt követően köttetem!

6. Köttetés után lehúzom a fóliát a köröm felületéről. Az eredmény absztrakt 3D minta. Lásd a képen!

7. Kiválasztottam 4 gél lakk színt, amelyeket foltokban felvittem a köröm felületére: One Step 022 (pink), 3051 (pasztell kék), 3065 (türkiz), 3108 (világos sárga). Nem kell összedolgoznod a színeket, vagy pontosságra törekedned. Tetszőlegesen viheted fel őket. Köttesd!

8. 3117-es, ezüst gél lakkal még feldobom a mintát. Ezt az előző színekre viszem fel foltokban, majd köttetem.

9. Színtelen zselébe fehér gél lakkot kevertem, így opálos fehér színt kapva. Ezt viszem fel a köröm felületére, így kiegyenlítve a fóliás köttetés okozta egyenetlenségeket és különleges, márvány hatást elérve. (Ezt készítheted Babyboomer white zselével is, vagy Milky white gél lakkal vastagabb rétegben használva.) Köttetem.

Classic Nails TIPP: fontos, hogy opálos legyen a végeredmény! Ne keverj túl sok fehéret a színtelen zselébe, vagy ne használj túlságosan pigmentált fehér színt és ne vidd fel túl vastagon. Nyugodtan "kilóghatnak" a zseléréteg alól a minta magasabb pontjai. Úgy is át fogjuk reszelni.

9. Fixálom a kész körmöt, majd formára reszelem. Nyugodtan "belereszelhetsz" a minta magasabb pontjaiba, ettől lesz igazán különleges. (Fontos, hogy ne reszeld túl a körmöt, ne szedd vissza a színeket!)

10. Alapos portalanítás után jöhet a fény, majd alapos köttetés és kész is a színes- márvány mintám! :)