Nail art: színátmenetes körmök ombre ecsettel

Ombre ecsetet készítettünk két lépésben egy hagyományos zselés ecsetből, majd megnéztük "mit tud". Színátmenetes körmök nyári színekből, hologramos csillámporral megbolondítva.

Elkészítési útmutató:

NAGY MÉRETŰ MINTÁKÉRT KATTINTS A KÉPEKRE!

Ombre ecset nulla forintból? Lehetséges, méghozzá egyszerűbben, mint gondolnád. Fogtam az egyik zselés  ecsetemet (ami jelen esetben egy Gold Sable 4-es méretű zselés műköröm ecset volt), zseléfixálóval átmostam a szőrét, majd kissé átfésültem azt. Fogtam egy (körömvágó) ollót, majd keresztben kettévágtam az ecsetet, így megfelezve annak vastagságát. A következő lépésben hosszanti irányú vágásokkal ritkítottam az ecset szőrét. Az eredmény Keskeny, lapos, ritka szőrű ombre ecset lett, amely kiválóan alkalmas színátmenet készítésére.

1. Előkészítés (fertőtlenítés, reszelés, Nail Prep és Bonder) után egy réteg Clear Premium gél lakkot (színtelen alap- és fedőlakk) viszek fel, melyet UV lámpában köttetek.

Gyenge természetes körömlemez esetén erősítsük meg az alapot! A természetes körömlemez erősítését többféleképpen végezhetjük. Használhatunk Classic Nails 2in1 fixálás mentes, színtelen gél lakkot vastagabb rétegben. Sűrűbb állagának köszönhetően mini C ívet is készíthetünk belőle. Ezt köttetés után buffer segítségével mattítsuk majd végezzük a gél lakkozást a tanultak szerint! Megerősíthetjük a természetes körömlemezt építő zselével is. Ilyen esetben a csúszó réteget követően alakítsunk ki C ívet. Köttetés után pedig reszeljük át a felületet.

2. A képen látható módon felviszem a One Step 243-as (Flamingó) és 5-ös kódú (Neon sárga) gél lakkokat. Természetesen más árnyalatokat is választhatsz tetszés szerint.

2. A korábban elkészített ombre ecset segítségével felülről lefelé haladva elkezdem összemosni a színeket. A körömágynál elhelyezett színt finoman lefelé egyengetem, így a világosabb színnel összekeverve precíz színátmenetet érek el. A "színkeveréssel" vízszintesen haladok, közben rendszeresen tisztítom az ecsetemet, lehúzom róla a felesleges anyagmennyiséget. A színeket addig "keverem", amíg el nem érem a kívánt hatást, tetszés szerint variálható a színátmenet jellege.

3. Egy (vastagabb) réteg 2in1 NoFix Gél lakk Cleart viszek fel a köröm felületére, melybe hologramos csillámport szórok. Köttetem UV, vagy LED lámpában. Portalanító kefével eltávolítom a felesleges csillámport, miután megkötött az alap. Ha sugar effect hatást szeretnénk elérni, akkor kész is a körömdíszítés. (2. kép: ugyan ez a technika fordított színekkel készült alapon)

4. Ha jobban kedveljük a sima, homogén felületeket, vonjuk be a körömlemezt 2in1 NoFix Gél lakk Clearrel egy vagy két rétegben. Ha nem ítéljük elég egyenletesnek a felületet, buffer segítségével még korrigálhatunk rajta. (2. kép: ugyan ez a technika fordított színekkel készült alapon)

Végül az eredmény (203-as kódú Neon sárga kél lakkal):

SBS tipen: