Nail art: strasszköves hópelyhek

Karácsonyi díszítő sorozatunk harmadik részében strasszkövekkel díszített hópelyhet fogunk készíteni, melyet Spider géllel fogunk megbolondítani. Az alap egy visszamattított csillámos gél lakk lesz. Tarts velünk! Nail artist: Kolter- Miatovics Náda, Nada nail art

Elkészítési útmutató:

1. Előkészítem a természetes körömlemezt: fertőtlenítem, majd formára reszelem és felbolyhozom a felületét. Portalanítok.

2. Nail Prep és Bonder előkészítő folyadékokkal kezelem a köröm felületét. A Nail Prep hamar megszárad, míg a Bonder ragacsosra köt. Egyiket sem szükséges köttetni.

3. Színtelen gél lakkal készítem el az alapot. Ez a hagyományos Gél lakk Clear termékünk, amely alap- és fedőlakként is funkcionál, de én jobban szeretek alapnak Base gelt, fedőnek pedig 2in1-t használni.

Classic Nails TIPP: gyengébb természetes körömlemez esetén használd az új Classic Nails Base Gelek egyikét. Új fejlesztésű, alapozó gél lakk, amely segítségével tartósabb és ellenállóbb lehet az általad készített gél lakk. Üvegszálas, rendkívül rugalmas, leoldható alapozó gél lakkjaink megoldást jelenthet az igazán gyenge, törékeny körmű vendégek esetében is. Ebből "mini C ívet" is kialakíthatsz, így tartósabbá téve gél lakkodat.

4. Felkenem az alapszínt két rétegben, rétegenként köttetve. Most a One Step 023-as, Indigo csillámos kék gél lakk színt használtam.

5. Matt Touch fixmentes matt fedőlakkal zárom a rétegeket. Köttetem. Ugye milyen izgalmas felületet kapunk? :)

6. Fehér díszítő zselé (D-C01) és 000-ás ecset segítségével hópelyhet festek a köröm felületére az alábbiak szerint: először négy vékonyka vonalat húzok, melyeket külön köttetek.

Segítség festéshez: használj nagyon vékony díszítő ecsetet - melyet fényzselében átforgattál, majd finoman letöröltél-. Egy keverőtálkába (vagy zselés tégely kupakjára) helyezz fehér díszítő zselét és 2in1 NoFix gél lakk Cleart egymás mellé. Utóbbi csak az ecset tisztításához fog kelleni. Vékony vonalakat csak akkor tudsz majd festeni, ha kevés anyagot veszel fel az ecsetedre. Ez akkor fog működni, hogy ha előbb elveszed az ecsetről a feleslegesen felvett díszítő zselét: tehát miután belemártottad a díszítő zselébe, kezdj el vékony vonalakat festeni, de ne rögtön a körömre, hanem a keverő tálkára/ kupakra. Amikor már azt látod, hogy szép, vékony vonalakat tudsz vele húzni, akkor kezdhetsz festeni a köröm felületére. Sokkal egyszerűbb kevés anyagot felvinni és esetleg áthúzni a vonalakat, mint nagy anyagpacákat eldolgozni a díszítésben.

7. Glue gel new generation segítségével strasszköveket és szórógyöngyöket  ragasztok a köröm felületére. Köttetem, de fixálni nem szükséges. Ez azért fontos, hogy a hópehely többi kiegészítőjét már a fix, strasszköves minta köré tudjam építeni.

8. Fehér díszítő zselé (D-C01)  és 000-ás ecset segítségével kiegészítem a hópehely mintát apró ágacskákkal, pontozó gömbbel pedig pöttyöket alkotok. Köttetem a végleges mintát.

9. Végül fehér színű Spider géllel kiegészítő mintát készítek a képen látható módon:

Használata: pontozó tűdet márts bele a zselés tégelybe, majd kezd el felfelé húzni. Várd meg, amíg elválik a tégelyben lévő anyagtól. Ezután érintsd a pontozódat a minta kiindulási helyére és onnan határozott mozdulattal húzd tovább a zselét a következő pontig a köröm felülete felett. A díszítést úgy is végezheted, hogy nem várod meg, amíg elválik a tégelyben lévő anyagtól a termék, hanem a díszíteni kívánt körmöt a tégely fölé helyezed és egyből felette húzod el, így kialakítva a mintát. Minél több anyagot veszel fel, annál vastagabb vonalakat tudsz készíteni. A zselét köttetés után célszerű fixálni, vagy fénnyel fedni. Kötési idő 30pm LED lámpában, 1- 1,5 perc UV lámpában.