Nail art: pink ombre körmök 3D díszítéssel

Megérkeztek az unikornis körmök! Hard zseléinkkel könnyedén készíthetsz 3D mintákat, 3D hatású felületeket. Korábban tengervíz (hullámos) hatású díszítést készítettünk kék színátmenetes alapra, most lássunk egy csajos, rózsaszín változatot! Kolter-Miatovics Náda mutatja be.

Elkészítési útmutató:

1. Előkészítés (fertőtlenítés, reszelés, Nail Prep és Bonder) után egy réteg Classic Nails Hard színtelen műköröm építőzselét viszek fel a természetes körömlemezre (csúszórétegben), melynek előnye, hogy a polimerizáció (kötés) során nem érzékelhető melegítő hatás a körmön. Állagát tekintve átlagosnál sűrűbb, így kezdő műkörmösök is könnyedén dolgozhatnak vele, valamint a nyári melegben sem folyik el. UV lámpában 2,5 percig, LED lámpában 1 percig köttetjük. Felhelyezem a sablont, majd megépítem a körmöt a korábban említett Hard zseléből. Sűrűbb állagának köszönhetően egyszerűen készíthetsz nagyon szép C ívet.

Classic Nails TIPP: fontos hogy ez mozdulattal vedd ki a zselét a tégelyből, így nem keletkezhetnek benne légbuborékok.

2. Köttetés után fixálom és átreszelem a köröm felületét, formára reszelem. Felviszem az 1077-es kódú, Party pink gél lakkot két vékony rétegben, rétegenként köttetve.

3. Szivacsos fejű ombre ecset segítségével fehér díszítő zselét viszek fel az ábrán látható módon. Fontos, hogy megfelelő anyagot használjuk az ombre stickhez. A hígabb gél lakkokat magába fogja szívni a szivacsfej, így sűrűbb állagú, jól pigmentált anyagokkal dolgozzunk. A fehér színt szükség szerint 2-3 rétegben viszem fel, minden egyes felvitelt követően köttetem a már kész mintát.

4. Hard zseléből hosszú szőrű díszítő ecset segítségével átlósan íveket húzok a köröm felületére. Célszerű a vonalakon kétszer átmenni, így fokozatosan építeni a 3D mintát. az egyes "hullámokat" érdemes köttetni, nehogy elmozduljanak, amíg a újabbakat alakítjuk ki.

5. 2in1 Gél lakk Cleart (fixálás mentes, színtelen top coat) viszek fel, majd köttetem (UV lámpában nagyjából 45 másodpercig, LED lámpában 5-10 másodpercig). 338004-es kódú Chameleon port dörzsölök a felületbe. Végül újabb réteg 2in1 Gél lakkal zárom a felületet.

Classic Nails TIPP: ha nem tudod bedörzsölni a Chameleon port, akkor túlköttetted a felületet. Ilyenkor át kell bufferrolni a fedőréteget és újat felvinni, melyet kevesebb ideig köttetsz.

6. A többi körmöt strasszkövekkel és Hard zseléből készített "vízcseppekkel" díszítem. A strasszköveket műköröm ragasztó segítségével helyezem fel. A vízcseppeket pedig a következőképpen készítem el: Hard zseléből apró pöttyöket festek a köröm felületére, melyeket fokozatosan építek nagyobb mennyiségű zselé felvitelével. Köttetem a mintát, majd 2in1 Gél lakkal zárom a felületet.