Nail art: ombre (színátmenetes) körmök 4.

Ombre sorozatunk utolsó részében a legbonyolultabb technikát vesszük elő, amely segítségével gyönyörű, több színből álló színátmenetek készíthetőek. Ehhez a technikához viszont nagyon el kell találni a felvitt anyagmennyiséget és sokat kell gyakorolni, hogy élesben már gyorsan és precízen tudj dolgozni. Mutatjuk! :)

Mint ahogyan azt az előző cikkünkben is említettük, a vízszintes színátmenet kicsit bonyolultabb történet, főleg akkor ha nem csak kettő, hanem három, vagy több szín összemosásáról van szó. Most négy színnel és ecsettel fogunk dolgozni, hogy jól lehessen szemléltetni a technikát. Kezdőként célszerű kettő színnel kezdeni, majd a felület (köröm, vagy gyakorló tip) méretétől függően egyre több színnel próbálkozni.

Az eszközről: Ombre ecsetből is ezer fajta érhető el a piacon, először is ajánlunk párat: webshopunkban elérhető dupla fejű ombre ecsetünket IDE kattintva tudod megrendelni. A technika egyszerű legyező ecsettel is működik, amelyet IDE kattintva érsz el (díszítő ecset szett 2. ecsete). Illetve egy korábbi cikkünkben azt is bemutattuk, hogy egy egyszerű zselés ecsetből is tudsz "ombre ecsetet" varázsolni, amennyiben SOS szükséged van egyre és nincs kéznél. Ezt ide kattintva tudod megtekinteni.

Most pedig lássuk a lépésről- lépésre képsort és leírást:

1. Kiválasztjuk a színátmenet készítéséhez szükséges gél lakk színeket: 277 (lila), 1077 (pink), 704 (világos rózsaszín), 064 (tört fehér). A színek kiválasztásánál két fontos dologra kell odafigyelned: először is arra, hogy hány színnel dolgozol. Például apró körömfelületre nem fog elférni 4 szín. Ezen kívül szerencsés, ha hasonló konzisztenciájú anyagokat választasz.

A megfelelő fedés érdekében én most felvittem a legvilágosabb (064-es tört fehér) színt alapnak. Köttettem, így nem szükséges majd két rétegben dolgoznom a színekkel.

Classic Nails TIPP: néha könnyebb matt (nem ragacsos) alapra dolgozni, mert úgy kevésbé folynak el a színek. Ha még nem vagy magabiztos ombre készítésben, akkor szerintem érdemes lehet a kész gél lakk alapot/ vagy kész épített alapot fixálnod, mattítanod és portalanítanod, majd erre a száraz felületre felvinned a színeket.

2. A képen látható módon felvisszük a színeket, de NEM köttetjük őket! Itt fontos figyelnünk az anyagmennyiségre! Túl kevés anyaggal két (vagy több) rétegben kell majd dolgoznunk, mert nem lesz megfelelő a fedés. A túl sok anyag pedig könnyen megfolyhat, befolyhat a sáncokba, ahonnan nagyon macerás eltávolítani. A sötét színekből érdemes kevesebbet, míg a világosabb színekből kicsivel többet felvinni.

3. Az ombre ecsetem segítségével felülről lefelé haladva elkezdem összemosni a színeket. A körömágynál elhelyezett színt finoman lefelé egyengetem, így a világosabb színekkel összekeverve precíz színátmenetet érek el. A "színkeveréssel" vízszintesen haladok, közben rendszeresen tisztítom az ecsetemet, lehúzom róla a felesleges anyagmennyiséget. A színeket addig "keverem", amíg el nem érem a kívánt hatást. Fontos, hogy viszonylag gyorsan dolgozz, így nem folynak meg a színek. Köttetem a mintát.

4. A színátmenetet tovább díszítheted. Köttetés után 2in1 NoFix Gél lakk Clear segítségével zárom a rétegeket. Végül fekete színű díszítő zselével különleges, díszítő mintát festek, melyhez egy vékony Kolinsky ecsetet használok. Köttetem a mintát, amely fixmentesre köt, így kész is vagyok!

Köszönjük, hogy velünk tartottatok! Ez volt színátmenet készítő sorozatunk utolsó része, reméljük, hogy sok hasznos információval szolgálhattunk.
Sorozatunk előző 3 részét visszanézheted blogunkon.