Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

Nail art: ombre (színátmenetes) körmök 3.

Itt a várva- várt harmadik rész az ombre körmös sorozatunkból! Kicsit bonyolítunk a dolgon, hiszen vízszintes színátmenetet fogunk készíteni ecsettel. Ha lemaradtál volna a korábbi részekről, akkor nézd vissza az előző két posztot. Olvass tovább! Nail artist: Kolter- Miatovics Náda (Nada nail art)

FONTOS INFÓK KÖVETKEZNEK! Én nem tekerném át a szöveges részt! ;)

A vízszintes színátmenet készítése lényegesen bonyolultabb mutatvány, mint a függőleges színátmeneté (előző bejegyzés, melyhez kattints IDE!). De pánikra semmi ok, segítünk! Vízszintes színátmenetet a korábbiakban már készítettünk ombre stick segítségével (ezt IDE kattintva éred el!), viszont - mint az a korábbi cikkünkből kiderült- az a technika bizony nem működik minden anyaggal. Az ombre stick (szivacsos fejű ombre ecset) a hígabb gél lakkokat és egyéb műköröm alapanyagokat magába szívja, a kevésbé pigmentált anyagokkal, vagy világosabb színekkel pedig több rétegben kell dolgozni, ami időveszteséget okozhat. Ezért aztán sokan jobban preferálják az ombre ecseteket és az ecsetes ombre technikát. Most erről lesz szó.

Ombre ecsetből is ezer fajta érhető el a piacon, először is ajánlunk párat: webshopunkban elérhető dupla fejű ombre ecsetünket IDE kattintva tudod megrendelni. A technika egyszerű legyező ecsettel is működik, amelyet IDE kattintva érsz el (díszítő ecset szett 2. ecsete). Illetve egy korábbi cikkünkben azt is bemutattuk, hogy egy egyszerű zselés ecsetből is tudsz "ombre ecsetet" varázsolni, amennyiben nem szeretnél külön vásárolni. Ezt ide kattintva tudod megtekinteni.

Most, hogy van eszközünk, nézzük az elkészítést! Először egy olyan színátmenetet fogunk megnézni, ahol hasonló árnyalatokkal fogunk dolgozunk. Ez nyilván sokkal egyszerűbb, mint egy kontrasztos színátmenet igényes kivitelezése. Lássuk!

1. Gél lakkokkal fogunk dolgozni, méghozzá két, szép sárga árnyalattal: a OS 312-es pasztell sárgával (Banana shake) és a 710-es, neon naranccsal (Marrakesh). Természetesen választhatsz más színeket is. Először felviszem és megköttetem a világosabb árnyalatot, esetünkben a pasztell sárga gél lakk színt. Ez a lépés azért ajánlott, mert így sokkal szebb lesz a színátmenet fedése és jó eséllyel megúszhatod, hogy több rétegben kelljen felvinned a színeket.

2. A megköttetett pasztell sárga alapra ezt követően viszem fel a sötétebb, narancsos színt, de még NEM köttetem! Az ombre ecsetem segítségével felülről lefelé haladva elkezdem "elhúzni" a sötétebb (még nem köttetett) színt a világosabb (már megköttetett) gél lakk alapon. Az ecsetemet ilyen esetben nem szükséges tisztítanom, hiszen fokozatosan fogyni fog belőle az anyag, ami elősegíti majd a színátmenet kialakítását. Ha elégedett vagyok az eredménnyel, akkor köttetem a mintát.


Ugye, hogy nem is olyan bonyolult?

3. A színátmenetet tovább díszítheted. Köttetés után 2in1 NoFix Gél lakk Clear segítségével zárom a rétegeket. Végül fekete színű díszítő zselével különleges, díszítő mintát festek, melyhez egy vékony Kolinsky ecsetet használok. Köttetem a mintát, amely fixmentesre köt, így kész is vagyok!


Köszönjük, hogy elolvastad ezt a cikkünket is!

Maradj velünk, mert sorozatunk következő - és egyben utolsó- részében még egyet csavarunk a történeten és kettőnél több színből fogunk színátmenetet készíteni. :)