Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

Nail art: ombre (színátmenetes) körmök 1.

Új díszítő cikksorozatot indítunk az ombre (színátmenetes) körmök készítéséről. Ahány körmös, annyiféle ombre köröm és technika. Azért lesz érdemes velünk tartanod, mert át fogjuk nézni, hogy adott technikához, vagy eszközhöz milyen anyagok megfelelőek, így elkerülheted a bosszankodást és magabiztosan készíthetsz szép színátmeneteket. Készítette: Kolter- Miatovics Náda

Cikkünk első részében az ombre sticket (szivacsos fejű ombre ecsetet) vesszük elő és a színátmenet készítés egyik legegyszerűbb módját mutatjuk be. Előtte viszont fontos tisztáznunk, hogy milyen anyagokkal működik ez az eszköz: első sorban jól pigmentált zseléket, díszítő zseléket és egyéb, nem túl híg és kifejezetten jól pigmentált anyagokat ajánlunk az ombre stick használatához. A túlságosan híg anyagokat, például hígabb állagú gél lakkokat magába fogja szívni a szivacs, a kevésbé jól pigmentált anyagokat pedig sok rétegben kell majd felvinned, amivel időt veszíthetsz.

Lássuk, hogyan készül:

1. Alapszínnek a 064-es tört fehér/ kagylószínt (gél lakk) fogom használni. Igazából elegendő belőle egy réteg is, mert a színátmenethez egy erős pinket találtam ki, így nem lesz gond a fedéssel.

2. Köttetés után fixáljuk, majd buffer segítségével mattítjuk a felületet (és portalanítunk). Erre a tiszta, egyenletes, matt "vászonra" fogunk majd dolgozni. Azért jó a matt felület, mert nem csúsznak el rajta az anyagok, így könnyebben és gyorsabban tudunk dolgozni.

3. Az 1077-es, neon pink gél lakkot választottam a színátmenet elkészítéséhez. Ez egy sűrűbb állagú és nagyon jól pigmentált gél lakk, ezért lesz nekünk megfelelő ehhez a technikához.  Párat cseppentek a kiválasztott gél lakkból egy alufólia darabra, majd belemártom a szivacsos fejű ombre ecsetemet és finom mozdulatokkal felviszem a köröm felületére a szabadszéltől indulva a körömágy irányában elhalványítva a mintát. Végül köttetem. Szükség esetén két rétegben dolgozz, de ezzel a színnel nem lesz rá szükség.

Classic Nails TIPP: ne "pacsmagold" a színt túl sokáig. Ez idő után már csak a felvitt anyagot fogok jobbra- balra tologatni. Inkább köttesd a felvitt színt és menj rá még egyszer!

4. Köttetés után 2in1 NoFix Gél lakk Clear segítségével zárom a rétegeket.

6. Végül fekete színű díszítő zselével különleges, díszítő mintát festek, melyhez egy vékony Kolinsky ecsetet használok. Köttetem a mintát, amely fixmentesre köt, így kész is vagyok!

A sorozat további három része is hamarosan megjelenik, kövess minket figyelemmel! :)