Nail art: mozaik körmök folpack fóliával

Újra folpack fóliával dolgozunk. Ezúttal mozaik hatású körmöket fogunk készíteni egy nyári neon színnel. Nail artist: Kolter- Miatovics Náda (Nada nail art). Tarts Velünk!

Elkészítési útmutató:

1. A megszokott módon előkészítem a természetes körömlemezt: fertőtlenítem, majd formára reszelem és felbolyhozom a felületét. Portalanítok.

2. Nail Prep és Bonder előkészítő folyadékokkal kezelem a köröm felületét. A Nail Prep hamar megszárad, míg a Bonder ragacsosra szárad. Egyiket sem szükséges köttetni.

3. Színtelen base géllel készítem el az alapot. Ez egy szuper tartós, rugalmas, leoldható alapozó gél lakk, amellyel meghosszabbíthatod a gél lakkozott körmeid élettartamát még akkor is, ha gyenge, természetes körömlemezről beszélünk.

Természetesen készítheted a következő mintát épített, zselés alapra is. Ehhez készítsd el a zselés alapot, majd köttetés után fixáld, reszeld formára és alaposan portalanítsd a felületet. Innen folytatva kövesd a további lépéseket.

4. Felviszek egy réteg fehér gél lakkot, kicsit vastagabb rétegben. NEM köttetem! Ezt a lépést készítheted fehér zselével is, ha zselés alapra dolgozol. Gél lakk alapra NE dolgozz színes zselével!

5. Köttetés előtt összegyűrök egy folpack fólia darabot, amit a körömre helyezek, majd elegyengetek tetszőleges mintát kialakítva. Csak ezt követően köttetem!

6. Köttetés után lehúzom a fóliát a köröm felületéről. Az eredmény absztrakt 3D minta. Lásd a képen!

7. Felviszem a 3117-es ezüst gél lakkot az egész köröm felületére, foltokban, majd köttetem. Ez a lépés azért fontos, mert reszelés után az ezüst részek gyönyörűen be fognak csillanni a narancs szín alatt.

8. Az egész köröm felületét átkenem a 3008-as, neon narancs gél lakk színnel. Vastagabban használom, ügyelve arra, hogy ne folyjon meg. Köttetem.

9. Színtelen építőzselével borítom a köröm felületét, majd köttetem.

10. Fixálom a kész körmöt, majd formára reszelem. Nyugodtan "belereszelhetsz" a minta magasabb pontjaiba, ettől lesz igazán különleges. (Fontos, hogy ne reszeld túl a körmöt, ne szedd vissza teljesen a színeket!)

11. Alapos portalanítás után jöhet a fény, majd alapos köttetés és kész is a színes- márvány mintám! :)

blog comments powered by Disqus