Nail art: mosogatószer habbal készült körmök

Sziasztok! Az orosz körmösök híresen kreatívak, most épp mosogatószer habos díszítő ötletekkel álltak elő. Igen, jól olvastad! Nem is gondoltad volna, hogy ilyesmi működhet, igaz?  Kipróbáltuk a technikát és összeraktunk belőle egy magyar nyelvű útmutatót, hogy Ti is tudjatok kísérletezni ezzel a nem mindennapi díszítő ötlettel. A meglévő termékeiden kívül mindössze egy jól habzó mosogatószerre lesz szükséged, amivel minden bizonnyal rendelkezel. További jó hír, hogy a minta minden színen jól mutat, valamint elkészíthető 3D, de "beépített" változatban is.

Elkészítési útmutató:

1. Felvittem az alapszínt két rétegben, rétegenként köttetve. Alapnak bármilyen színt választhatsz, a képeken az alábbi gél lakkok szerepelnek: One Step 234 (First lady), One Step 244 (Raisin), One Step 304 (Femme fatale).

2. Felvittem egy vékony réteg Classic Nails 2in1 NoFix Gél lakk Cleart, amely egy fixmentes, magasfényű, rugalmas fedő. Még NEM köttettem!

3. Vízben felhabosítottam mosogatószert egészen addig, ameddig nem keletkezett vastag habréteg a tetején.

4. Egy bőrfeltoló, vagy nagyobb méretű lapos (zselés) ecset segítségével felvittem a habot a köröm felületére, majd köttettem.

5. Végül letöröltem a habréteget a köröm felületéről és megbizonyosodtam róla, hogy a minta mindenhol szépen kialakult (szükség esetén fixálom, vagy javítom a mintát). Az apró buborékok belekötöttek a fényrétegbe, ezáltal különleges, már- már kígyóbőr hatású, absztrakt minta alakult ki. A minta további fedése nem szükséges, mert el fog veszni egyedi jellege. A végén pedig valami hasonlót kell látnod a körmeidet :)

Classic Nails TIPP: ha vendégedet zavarja a 3D hatás, akkor persze zárhatod a mintát egy fedőlakkal, vagy zselé réteggel, de ebben az esetben kicsit más hatása lesz..