Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

Nail art: kötött pulcsi minta lépéről- lépésre

Minden évben felmerül a kérdés: hogyan lehet pulcsi mintás körmöket készíteni? Idén is mutatunk egy szuper körömdíszítő ötletet ezzel a méltán népszerű technikával. Nail artist: @nadanailart Kolter-Miatovics Náda

Elkészítési útmutató:

1. A megszokott módon előkészítem a természetes körömlemezt: fertőtlenítem, majd formára reszelem és felbolyhozom a felületét. Portalanítok.

2. Nail Prep és Bonder előkészítő folyadékokkal kezelem a köröm felületét. A Nail Prep hamar megszárad, míg a Bonder ragacsosra szárad. Egyiket sem szükséges köttetni.

3. Színtelen base géllel készítem el az alapot. Ez egy szuper tartós, rugalmas, leoldható alapozó gél lakk, amellyel meghosszabbíthatod a gél lakkozott körmeid élettartamát még akkor is, ha gyenge, természetes körömlemezről beszélünk.

Természetesen készítheted a következő mintát épített, zselés alapra is. Ehhez készítsd el a zselés alapot, majd köttetés után fixáld, reszeld formára és alaposan portalanítsd a felületet. Innen folytatva kövesd a további lépéseket.

4. Felviszem a One Step 087-es kódú, Perfection gél lakkot két vékony rétegben (rétegenként köttetve). Ez az árnyalat évszaktól függetlenül nagyon népszerű, érdemes beszerezned!

5. Arany színű díszítő csíkot ragasztok a kiköttetett gél lakk szín felületére. Ezek öntapadós csíkok, így csak a megfelelő illeszkedésre és pozícióra kell figyelnünk. Lehetőség szerint ne szedjük vissza a díszítő csíkot, ha egyszer már lehelyeztük valahova. Ezúttal átlósan fogjuk felragasztani, így megfelezve a körmöt.

6. 2in1 NoFix Gél lakk Clearrel zárom a rétegeket, majd jöhet a lényeg: a díszítés!

7. A korábban is használt alapszínből (OS087) kiteszek pár cseppet egy keverő tálkába, majd összekeverem kis mennyiségű Színtelen porcelánporral. Ne használj belőle sokat! Fontos, hogy kenhető maradjon a gél lakk állaga, mivel a következő lépésben ezzel a keverékkel fogjuk megfesteni a mintát.

8. A képen létható módon apró "hurkákat" festek a megfelezett körömfelület alsó részére, így kötött pulóver mintát imitálva. Köttetés előtt még megszórom a felületet Színtelen porcelánporral. (Ezért is felesleges sokat keverned az alapszínbe.) Köttetjük a mintát 1-másfél percig.

9. Portalanító kefével óvatosan leporoljuk a felületet. A fixálás mentes fényes felületről gyönyörűen le fog peregni a felesleges porcelánpor, míg a mintába köttetés során beleragadt.

10. A köröm felső részére fehér díszítőzselével mintát készítünk az alábbiak szerint: nem szeretnénk túlzásokba esni, így pár apró pötty (hópihe) és egy nagyobb hópehely mellett döntöttünk. Előbbihez használhatsz pontozót, utóbbihoz vékony díszítő ecsetet. Köttesd a mintát. (Fixálás mentesre köt.)

11. A hópehely közepébe egy apró csepp Glue gélt helyezek, majd abba beleragasztok egy díszítő követ. Köttetem és kész is a minta. (Ez is fixálás mentesre köt, így nincs további dolgunk.)

Reméljük, hogy elnyerte tetszésedet ez a minta is! Várunk vissza további körömdíszítő ötletekkel! :)