Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

Nail art: körömnyomdázás pigment porral

Pigment porral fogunk körömnyomdázni, mégpedig egy nagyon egyszerű és izgalmas új technika segítségével. Alapesetben ha pigment poros körömnyomdázásról beszélünk, akkor mindenki arra gondol, hogy a nyomdalemezre fogunk pigment port helyezni, majd onnan felvéve a körömre nyomdázni. Most egy másik technikáról lesz szó! Mutatjuk! ;) Készítette: Kolter- Miatovics Náda

Elkészítési útmutató:

1. Beige pink Base gel segítségével elkészítettem az alapot. Ide kattintva részletesen tájékozódhatsz a termékről.

2. Zseléfixáló (cleanser) és buffer segítségével mattítom a felületet, így előkészítve a körömnyomdázáshoz.

3. Kiválasztom a pigment porokat. Most egy neon zöldet, neon sárgát és pinket fogok használni. A pigment porokhoz szinte bármilyen ecsetet használhatsz, például smink ecsetet. Mutatunk is egy ehhez megfelelőt:

Fontos, hogy minden színhez tiszta ecsetet használj és ha van lehetőséged rá, akkor minden színhez külön ecsetet tarts.
Ezeket az erős pigmenteket nagyon nehéz eltávolítani az ecsetekből.

4. A pigment porokat közvetlenül a körömnyomda szilikon fejére visszük fel egyenként, tiszta sminkecset segítségével! Színenkénk haladunk, és a színek találkozásánál picit összemossuk őket. Valahogy így: (De természetesen más árnyalatokkal is próbálkozhatsz.)

5. Fehér körömlakkot kenek a kiválasztott nyomdalemez leginkább szimpatikus mintájára, melyet a korábban elsajátított módon a spatula segítségével "elterítek" a mintán, egyúttal lehúzva a felesleges anyagot. Majd a már pigment poros körömnyomda fejjel felveszem a mintát a nyomdalemezről:

6. Ezt pedig rányomom a már előkészített köröm felületére. Jól látható a pigmentporok összemosásából keletkező csoda szép színátmenet. (A pink árnyalat jóformán rá sem fért a körömre, helyette a pink és neon sárga színekből kevert neon pirosas szín látható.)

A szilikon nyomdafejeden pedig valami hasonlót kell látnod:

A fehér körömlakkba beleragadtak a finom pigment szemcsék, így csak a szükséges minta és pigment került végül a körömre.

7. Végül egy rugalmas fénnyel, Classic Nails 2in1 NoFix Gél lakk Clearrel (bestseller termék) fedem a köröm egész felületét, így a minta fényes és nagyon tartós lesz.