Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

Nail art: körömdíszítő termékek használata

Ismét hasznos cikkel készültünk, megérkezett a díszítő kisokos, amely tartalmaz minden körömdíszítő terméket és útmutatót azok használatához. ;) (Ha csak adott termék érdekel, akkor használd a kereső funkciót, nyomj egy Ctrl+F billentyűkombinációt és gépeld be a keresett termék nevét!)

Körömdíszítő matricák

Öntapadós, vagy vizes/ akril hatású. Előbbit csak fel kell szedni az alapról és felragasztani a kész gél lakkozásra (= kiköttetett gél lakk színre), műkörömre, majd rugalmas fényréteggel fedni. Ha számodra úgy egyszerűbb, akkor a kiköttetett gél lakk színre kenhetsz matt fedőlakkot, majd köttetés után arra helyezheted a matricát. A folyamat végén pedig tetszés szerint használhatsz matt, vagy fényes fedőt.

A vizes/ akril hatású matrica használata:

 1. távolítsuk el az átlátszó védőfóliát
 2. vágjuk ki a mintát
 3. áztassuk vízbe (kb. 10 másodperc)
 4. mattítsuk a köröm felületét, portalanítsuk: visszamattíthatom fixálást követő buffer használattal és portalanítással, vagy Matt Touch fedőlakkal
 5. Bonderrel kenjük be a matt köröm felületet (főleg nagy méretű, teli körömmatrica esetében)
 6. majd húzzuk le a papírról a matricát (lecsúsztatjuk) és helyezzük fel, csúsztassuk rá a körömre
 7. nyomogassuk a matricát a köröm felületére
 8. FONTOS: itassuk fel a felesleges vizet
 9. távolítsuk el a matrica lelógó széleit (ollóval körbe tudjuk vágni)
 10. fedjük egy, vagy két réteg 2in1 NoFix Clear gél lakkal (a két réteg között bufferrel mattítva és portalanítva, hogy ne csússzanak le egymásról a rétegek).

Strasszkövek/ kristályok

(illetve gyöngyök és egyék formák) felhelyezése:

FONTOS: sosem fedem őket, mert akkor elveszik a csillogásuk, textúrájuk!

 • Egyszerűen a még nem kiköttetett záró fényrétegbe (Fényzselébe, 2in1-ba, vagy Clear gél lakkba) helyezve. Köttetem, ha felhelyeztem a díszítő elemeket, majd kész is. (A hagyományos gél lakk cleart és minden egyéb nem fixmentes fedőt fixálom.)
 • Ennél tartósabb megoldás a ragasztóval, vagy Glue gellel történő felhelyezés. Ilyenkor a kész gél lakkozás, vagy műköröm felületére ragasztót kenek, majd ebben helyezem el a strasszköveket, gyöngyöket. Glue gel esetében köttetem. Végül Fényzselével, vagy 2in1-nal zárom a rétegeket, de fontos, hogy a strasszkövekre NE kerüljön! Csak „körbe kenem” őket.

Sugar effect (cukorka) porok

Fixálásmentes anyagon használom! Használatuk egyszerű: sugar effect körömdíszítéshez használj díszítő zselét, szórd bele a terméket, majd köttesd UV, vagy LED lámpa fénye alatt! Díszítő zselé helyett használhatsz 2in1 NoFix Gél lakkot, vagy Fényzselét is. Köttetés után portalanító kefével távolítsd el a felesleges cukorka port. (NE fedd újabb réteg fénnyel!)

Pigment porok

Univerzálisan használható díszítő. Felhasználási lehetőségek:

 • Színtelen zselébe keverve, a zselé megszínezésére.
 • Körömnyomdázáshoz, hagyományos technikával a nyomdalakk helyett használhatóak.
 • Legyező ecsettel a ragacsos körömfelületre helyezve. Így gyönyörű színátmenet is készíthető. Viszont fontos, hogy minden színhez tiszta ecsetet használj! A felesleges pigment port portalanító kefével tudod eltávolítani. Színtelen fedőlakkal zárd a rétegeket (Fényzselé, 2in1, Gél lakk Clear). Itt fontos, hogy a finom por befoghatja a fedőlakkhoz tartozó ecsetet, így töröld meg, mielőtt visszahelyezed az üvegbe!
 • Fixmentes felületbe dörzsölve metál hatású körmöket alkothatsz. Ehhez használj 2in1-t, vagy Fényzselét, melyet nem köttetsz ki teljesen. (A kötési idő a lámpától függ: addig köttesd, amíg még nem kötött meg teljesen, viszont még beledörzsölhető a pigment por! Ha lepereg a felületről, akkor túlkötött az alap, ha pedig túlságosan ragacsos a felület, akkor nem kötött meg eléggé a pigment por felvételéhez. UV lámpában 45-50 másodperc, LED lámpában 10-15 megközelítőleg.) Dörzsöld bele a pigment port az ujjad, szivacs, vagy szilikon ecset segítségével; portalanítsd a felületet, így eltávolítva a felesleges anyagot; majd zárd a rétegeket egy (vagy kettő) réteg fénnyel. (= egyébként így fogjuk használni a chameleon és chrome/ metál porokat is!)

Csillámporok

Univerzálisan használható díszítők. Felhasználási lehetőségek:

 • Zselébe keverheted őket.
 • Színtelen fedőrétegbe köttetés előtt szórd bele, vagy legyező ecset segítségével helyezd a felületre, majd köttesd! Egy, vagy két réteg fedőlakkal zárd a rétegeket! (Ha fixmentes fedőt használsz, akkor a második réteg felhelyezése előtt bufferrel mattítsd, majd portalanítsd a felületet!)
 • Sugar effect (cukorhatást) is elérhetsz velük: ilyenkor fixmentes fedőlakkba (Fényzselé, vagy 2in1), vagy fixmentes zselébe (pl.: díszítő zselébe) szórd a csillámport köttetés ELŐTT! Köttesd, majd portalanítsd a felületet. (NE fedd újabb réteg fénnyel!)

Kristály Pixiek

Az utolsó réteg színtelen zselébe, vagy gél lakkba óvatosan szórd bele. (Helyezz a díszíteni kívánt köröm alá egy kis tálkát, ami felfogja a lehulló pixieket!) Óvatos mozdulatokkal az ujjad segítségével igazgasd el a Pixieket a körmöd felületén. Köttesd! NE fedd az így elkészült körömdíszítést, hiszen úgy a Pixiek el fogják veszíteni felületi sajátosságaikat. (A pixieket nem kell beforgatni, hiszen minden oldaluk csiszolt felületű.) Ha zselébe, vagy hagyományos gél lakkba helyezet, akkor fixáld a felületet és kész is van a csodás körömdíszítésed. Fixmentes alap használata esetén természetesen nem kell fixálni a felületet.

Köröm konfetti

Helyezd őket ragacsos felületbe (pl.: még NEM köttetett gél lakkba, vagy színtelen zselébe). Köttesd a mintát, majd zárd a rétegeket egy (vagy szükség szerint két réteg fénnyel. Használhatod gél lakkozott körmökön, de műkörömbe is beépítheted őket.

Körömnyomdázás

 1. Húzzuk le a védőfóliát a nyomdalemezről, majd lakklemosó, vagy tipoldó segítségével tisztítsuk meg azt.
 2. Mattítsuk a köröm felületét, ezzel előkészítve a nyomdázásra.
 3. Vigyünk fel hagyományos (jól pigmentált) körömlakkot, vagy nyomdalakkot a kiválasztott mintára. (Jól pigmentált gél lakkal, vagy díszítő zselével is nyomdázhatunk, de ezekkel sokkal nehezebb és köttetni is kell a mintát!)
 4. Spatula segítségével távolítsuk el a felesleges lakkot (= húzzuk végig a nyomdalemezen), majd vegyük fel a nyomdázni kívánt mintát a nyomdafejre úgy, hogy a nyomda szilikon fejét rányomjuk a nyomdalemezre.
 5. A nyomdafej segítségével vigyük fel a mintát a kiválasztott köröm mattított felületére úgy, hogy a szilikon nyomdafejet rányomjuk a köröm felületére.
 6. Tisztítsuk meg eszközeinket, valamint távolítsuk el a körömbőrről és az ujjakról a felesleges festéket.
 7. Két réteg fedőlakkal fedjük a nyomdázott körömfelületet.

TIPPEK nyomdázáshoz:

 • körömnyomdázás előtt töröld át a nyomdalemezt tipleoldó folyadékkal (tömény aceton)
 • zseléfixáló folyadékkal tisztítsd meg a nyomdázó szettedet, különös tekintettel a nyomdafejre (NE tipleoldóval végezd el a folyamatot, mert meg fogja marni a nyomdafejet!)
 • buffer segítségével NE bolyhozd fel a nyomdafejet!
 • gyors, határozott mozdulatokkal dolgozz
 • igyekezz minél gyorsabban lehúzni a lakkot a nyomdalemezről, majd felvenni a mintát a nyomdafejre
 • nagyon ügyelj arra, hogy milyen erősen nyomod a lemezre a nyomdafejet: ha túl gyengén, akkor nem, vagy csak hiányosan fogja felvenni a mintát; ha túl erősen nyomod, akkor pedig egész biztosan nem fogod tudni felvenni a mintát
 • válassz olyan nyomdázó szettet, amelynek feje átlátszó, így pontosan be tudod majd lőni, hogy hova helyezd el a mintát a köröm felületén

Díszítő csíkok

Öntapadós díszítő csíkjaink felhelyezése az öntapadós matricákéhoz hasonló. Csak fel kell ragasztani a kész gél lakkozásra, műkörömre, majd fedni színtelen fedőréteggel. Viszont fontos, hogy milyen ívben helyezzük fel őket. Ne hajlítsuk őket annál jobban, mint amennyire anyaguk engedi, mert ellenkező esetben fel fognak válni a szélek! A felváló/ kiálló részeket zseléréteg felhelyezésével tudjuk korrigálni. Legegyszerűbb felhelyezési lehetőségek: hosszában, enyhén ferdén. Legnehezebb felhelyezési mód: keresztben.

Transzferfóliák

Használj transzferfólia ragasztót a felhelyezéshez. Felkenést követően fél perc várakozás után helyezd rá a transzferfólia matt felületét és erősen, levegő- és buborékmentesen nyomd rá a ragasztóval bekent területre. Levegőre száradó ragasztó helyett használhatsz UV/LED Transzferfólia ragasztót is, amelyet köttetni szükséges, majd ezt követően belenyomni a transzferfóliát. Várj egy kicsit, majd hirtelen rántsd le a fóliát. Ezt követően jöhet az esetleges díszítés, kontúrozás, stb. Díszítés után fénnyel zárjuk a felületet.

TIPP: úgy is használhatod a transzferfóliát, hogy összegyűröd, majd a matt felületét a kiköttetett színes gél lakkra nyomkodod. Az eredmény szabálytalan, absztrakt transzferfóliás minta.

Sellőporok

 1. kész gél lakkozáson, vagy műkörmön alkalmazd őket
 2. használj Classic Nails 2in1 Gél lakk Cleart (fixálásmentes, átlátszó fedőlakk) egy vékony rétegben, majd UV fényben köttesd pár másodpercig! A felülete még épp annyira maradjon "ragacsos", hogy a por beletapadjon. Figyelem: a kötési idő a lámpa függvénye és a por szemcseméretétől is függ! UV lámpában nagyjából 20-25 másodperc, LED lámpában csak 5-6 másodperc. Használat előtt egy tipen tapasztald ki! Ha nem tapadnak meg szépen a szemcsék, akkor túl sokáig lámpáztad a felületet!
 3. ombre szivacs, vagy az ujjad segítségével vegyél fel egy kevés sellő port, majd "masszírozd" bele a köröm felületébe először tapogató, majd simító mozdulatokkal!
 4. portalanító kefével távolítsd el a felesleges anyagot!
 5. végül fedd a körmök felületét Classic Nails 2in1 Gél lakk Clearrel!

Chameleon porok

 • Csillámos, „szemcsés” hatás: ragacsos felületre, tehát NEM fixált (hagyományos gél lakk Clear esetében), vagy nem teljesen kiköttetett (fixmentes fény esetében) felületre viszem fel legyező ecset segítségével, majd egy újabb réteg fénnyel zárom. A köttetési idő itt a lámpa teljesítményétől függ! Alapszínnek kifejezetten világos, vagy kifejezetten sötét színeket ajánlunk.
 • „Tükör” hatás: ha mirror (tükör) hatást szeretnél elérni, akkor használj fixmentes fedőlakkot (pl.: Classic Nails 2in1 No Fix Gél lakk Cleart), melyet annyira köttess, hogy még épp hogy bele tudd dörzsölni a chameleon port. Festőszivacs, smink szivacs, vagy az ujjad segítségével dörzsöld bele a port. Ezután zárt a felületet még egy réteg fénnyel. Tipp: ha túlságosan ragad a felület, akkor nem kötött meg eléggé az alap. Ha nem veszi fel a port, akkor túlkötött az alapréteg. Alapszabályként elmondható, hogy a chameleon porokhoz hosszabb ideig kell köttetni az alapot, mint a sellőporokhoz, amennyiben bele szeretnéd őket dörzsölni a felületbe. Bármilyen alapszínnel működik.

Metál/ Chrome porok

Chrome, vagy tükör hatás elérése érdekében használd chrome/ metál porainkat. Arany, ezüst és bronz színű chrome poraink alá fehér, fekete, vagy natúr alapot ajánlunk, míg fehér színű chrome porunk alá bármilyen színt használhatsz. (Utóbbi alatt ki fog tűnni a szín, előbbiek esetében nem.) Ha chrome hatást szeretnél elérni, akkor használj fixmentes fedőlakkot (pl.: Classic Nails 2in1 No Fix Gél lakk Cleart), melyet annyira köttess, hogy még épp hogy bele tudd dörzsölni a chrome/ metál port. Festőszivacs, smink szivacs, vagy az ujjad segítségével dörzsöld bele a port. Ezután zárd a felületet még egy réteg fénnyel. Tipp: ha túlságosan ragad a felület, akkor nem kötött meg eléggé az alap. Ha nem veszi fel a port, akkor túlkötött az alapréteg. Alapszabályként elmondható, hogy a chrome/ metál porokat a chameleon porokhoz hasonlóan kell használni, ideig kell köttetni az alapot, mint a sellőporok esetében.

Chrome (vagy króm) pelyhek

Ragacsos felületbe helyezd őket. Alapszínként kifejezetten sötét, vagy kifejezetten világos színeket ajánlunk, de természetesen egyéb lapszíneken is jól mutathat. Fénnyel zárd a rétegeket (szükség esetén két rétegben.)

Akril festékek

Segítségükkel „egy mozdulat” díszítések készíthetőek. Ehhez használj ferde vágású ecseteket. Mattított felületen alkalmazd őket. Nullás ecsettel ingákat is festhetsz velük. A különböző színeket összekeverheted, vízzel hígíthatod őket. Minden zárd fedőlakkal.

Reméljük, hasznosnak találtad blog bejegyzésünket. Cikkünket igyekszünk majd bővíteni az új díszítő termékekkel. Nyugodtan keress minket az office@classicnails.hu e-mail címen, ha kérdésed merült volna fel! :)