Nail art: körömdíszítés transzferfóliával

Ezúttal transzferfólia segítségével fogunk egy izgalmas, absztrakt körömdíszítést készíteni. Alapnak pedig egy színes, nyári körmöt képzeltünk el. Tarts velünk, ha érdekel a technika! ;) Nail artist: Kolter- Miatovics Náda, Nada nail art

Elkészítési útmutató:

1. Előkészítés (fertőtlenítés, reszelés, Nail Prep és Bonder) után színtelen Hard építőzselét viszek fel csúszórétegben (egy vékony rétegben), majd köttetem. Ezt követően egy nagyobb anyagmennyiséget viszek fel a zseléből, melyet egyenletesen szétoszlatok a köröm felületén, így kialakítva a C-ívet. Köttetés után fixálom a köröm felületét, majd formára reszelem és portalanítom. Ezt követően jöhet a "színezés".

2. Alapnak felviszem a 021-es fehér gél lakkot két vékony rétegben, rétegenként köttetve.

3. Ezt követően a képen látható módon felkenek a 252-es, türkiz gél lakkból is, majd köttetés előtt kicsit elmosom a színt. Nem kell tökéletesen precízen dolgoznom, hiszen később transzferfóliás minta is jön a körömfelületre. Köttetem.

Classic Nails TIPP: Hogyan mosd el a színt? Egy vékony ecsettel vegyél fel egy kis színtelen gél lakkot, mellyel lágyítsd a felvitt szín határvonalait a színtelen és a színes gél lakk keverésével. Egy mozdulat az egész, a lényeg, hogy ne legyen éles a színek határvonala.

4. Az előbbi lépés mintájára felkenek a 3035-ös gél lakkból is, a köröm másik sarkába, majd ezt is elmosom kissé - még köttetés előtt-. Köttetem.

5. Összegyűrök egy kis darab transzferfóliát, jelen esetben egy egyszerű, arany színűt. Színével kifelé fordítva rányomogatom a ragacsos körömfelületre.

Transzferfólia darabka összegyűrve, a minta elkészítése után:

A körömfelület transzferfólia mintával:

6. Végül rugalmas, színtelen fedőlakkal zárom a rétegeket: 2in1 NoFix Gél lakk Clear. És íme a végeredmény: