Nail art: kivis gél lakk festés

Nyáron nagy népszerűségnek örvendnek a gyümölcsös körömdíszítő minták. Most egy kivis gél lakk festést fog Nektek megmutatni Kolter- Miatovics Náda Mester oktató.

Elkészítési útmutató:

1. A megszokott módon előkészítem a természetes körömlemezt: fertőtlenítem, majd formára reszelem és felbolyhozom a felületét. Portalanítok.

2. Nail Prep és Bonder előkészítő folyadékokkal kezelem a köröm felületét. A Nail Prep hamar megszárad, míg a Bonder ragacsosra szárad. Egyiket sem szükséges köttetni.

3. Színtelen base géllel készítem el az alapot. Ez egy szuper tartós, rugalmas, leoldható alapozó gél lakk, amellyel meghosszabbíthatod a gél lakkozott körmeid élettartamát még akkor is, ha gyenge, természetes körömlemezről beszélünk.

Természetesen készítheted a következő mintát épített, zselés alapra is. Ehhez készítsd el a zselés alapot, majd köttetés után fixáld, reszeld formára és alaposan portalanítsd a felületet. Innen folytatva kövesd a további lépéseket.

4. Felviszem a 021-es kódú, hófehér gél lakkot két vékony rétegben (rétegenként köttetve). Köttetés után a felülete picit ragacsos marad - ez teljesen normális jelenség gél lakkok és nem fixmentes műköröm alapanyagok esetén-.

5. Sárga, neon zöld és sötét zöld gél lakkokat viszek fel a képen látható módon, a színeket pedig kicsit összemosom a határvonalakon. Ajánlott színek: 203-as (sárga), 1160-as (neon zöld) és OS054 (mély zöld) gél lakkok. Csak akkor köttetem a színeket, ha már nagyjából szépnek látom az összemosott, színes alapot.

6. Barna gél lakkal megfestem a kivi héját, ehhez a OS 302-es árnyalatot használom. Kicsit belemosom a sötétzöld szín felületére is, majd köttetem.

7. A neon zöld gél lakk (1160-as kódú) és színtelen építőzseléből keveréket készítek, majd meghúzom a kivi erezetét és köttetem. Így lesz kicsit 3D-s mintám.

8. Az előbb kikevert zöldes- építőzselés anyaghoz adok egy kis fekete gél lakkot, hogy sötétítsek rajta. Az így elkészült színes keverékkel megfestem a kivi magjait, majd köttetem.

9. Fekete Spider géllel meghúzom a kivi kontúrját. Ezt is köttetni szükséges. (Használati útmutatóhoz kattints a termék nevére és olvasd el a termékleírást.)

10. Most jöhet a rugalmas fényzselé, esetünkben 2in1 NoFix gél lakk Clear. Köttetem.

11. Az utolsó lépésben fekete díszítő zselével befejezem a kivi magjait, majd köttetem. Végül pedig fehér díszítő zselével "fényeket" festek a mintára (szintén köttetem).

Köszönjük, hogy velünk tartottál! Természetesen ez egy kicsit időigényesebb minta, így érdemes előre egyeztetni, ha a vendég hasonló, kézzel festett gyümölcsöket szeretne a körmeire. Egy kis gyakorlással viszont pár perc alatt elkészülsz vele! :)