Nail art: karácsonyi sbs haladóknak

Ezúttal egy bonyolultabb körömdíszítő ötlettel készültünk. Imádni fogod, ha már haladó szinten vagy! Lesz benne színátmenet, csillám, glitter, spider gel, sugar effect díszítés. Elsőre soknak hangzik, de a végeredmény egy álom! Mutatjuk! :) Nail artist: Kolter- Miatovics Náda

Elkészítési útmutató:

1. Előkészítem a természetes körömlemezt: fertőtlenítem, majd formára reszelem és felbolyhozom a felületét. Portalanítok.

2. Nail Prep és Bonder előkészítő folyadékokkal kezelem a köröm felületét. A Nail Prep hamar megszárad, míg a Bonder ragacsosra szárad. Egyiket sem szükséges köttetni.

3. Színtelen gél lakkal készítem el az alapot. Ez a hagyományos Gél lakk Clear termékünk, amely alap- és fedőlakként is funkcionál, de én jobban szeretek alapnak Base gelt, fedőnek pedig 2in1-t használni.

Classic Nails TIPP: gyengébb természetes körömlemez esetén használd az új Classic Nails Base Gelek egyikét. Új fejlesztésű, alapozó gél lakk, amely segítségével tartósabb és ellenállóbb lehet az általad készített gél lakk. Üvegszálas, rendkívül rugalmas, leoldható alapozó gél lakkjaink megoldást jelenthet az igazán gyenge, törékeny körmű vendégek esetében is. Ebből "mini C ívet" is kialakíthatsz, így tartósabbá téve gél lakkodat.

4. Felkenem az alapszínt két rétegben, rétegenként köttetve. Most a One Step 309-es, Pale grey gél lakkot használtam.

One Step gél lakkról lévén szó, ezt természetes körömlemezre is kenheted - előkészítést követően-, de én jobban szeretem kész alapon használni, mert így sokkal tartósabb. Fedőt minden esetben használj One Step gél lakkra is!

5. A körömágyhoz felkenem a 120-as, tejeskávé gél lakkot, melyet még nem köttetek. Az új, ombre ecsetünk segítségével eldolgozom a színt a szabadszél irányába. Nem kell nagyon erőlködnöm, hiszen a két szín egész hasonló. Ezt követően köttetem az alapot.

Itt érdemes két rétegben kenni a 120-as színt, úgy jobban fed és szebb lesz a végeredmény!

6. Átlósan felkenem a 116-os, ezüst gél lakkot, melyet eldolgozok mindkét irányba. Ehhez szintén megfelelő egy ombre, vagy legyező ecset. A lényeg, hogy tiszta legyen! Köttetem.

7. Most következik a glitter: kiválasztottam a CG14-es glittert, melyet narancspálcával belenyomkodtam egy vékony réteg színtelen építőzselébe. (Helyezheted glue gelbe, vagy simán fényzselébe is, a lényeg, hogy zárd őket!) Köttetés után 2in1 No Fix gél lakkból húztam egy vékony réteget, melyet gyorsköttettem. Erre helyeztem az újabb réteg 2in1-t, amely már picit vastagabb és teljesen kiköttettem. Ne aggódj, ha az első réteg "elcsúszik" a glitter fényes felületén, ezért használunk két réteget!

8. Bufferrel picit mattítom a felületet, - portalanítok-, és Matt Touch fedőt használok egy rétegben, melyet köttetek. Erre a lépésre azért van szükség, mert a következő lépésben Spider gelt fogunk használni, amely sokkal szebben tapad matt felületen (nem tud megcsúszni, nem folynak össze a vékony szálacskák).

9. Fehér színű Spider gellel díszítést készítek. (Kattints a termék nevére, majd a leírásban tájékozódj a használatáról, ha esetleg kérdéses lenne!) Köttetem.

10. 2in1 NoFix gél lakkal visszaadom a felület fényét, majd köttetem.

11. Fehér díszítő zselével és pontozó gömbbel nagyobb pöttyöket viszek fel a köröm felületére, ezekből indul majd a mintám. Természetesen nem köttetem.

12. Vékony díszítő ecsettel (pl.: Kolinsky- Rotmarder 2/0) két szívecske és két csillag formát alakítok ki. Extra pöttyöket is festek kiegészítő mintaként. Továbbra sem köttetem.

13. White Magic sellőport (vagy egyéb apró szemű díszítő port) szórok a ragacsos felületbe, majd köttetem a mintát.

14. Köttetés után portalanítom a felületet. Erre a feladatra célszerű befogni egy porkefét, hogy később ne hulljon a keféből díszítő por. Ez volt az utolsó lépés, kész is az extrán Karácsonyi körmöm! :)