Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

Nail art: karácsonyfadíszeket festünk

Sziasztok! Az ünnepi hajrában mindig jól jönnek a díszítő ötletek. Most karácsonyfadíszeket fogunk készíteni gél lakkból, melyeket díszítő zselékkel fogunk kontúrozni. Ne aggódj, nem lesz bonyolult! Tarts velünk! ;) Nail artist: Nada nail art, Kolter- Miatovics Náda

Elkészítési útmutató:

1. Előkészítem a természetes körömlemezt: fertőtlenítem, majd formára reszelem és felbolyhozom a felületét. Portalanítok.

2. Nail Prep és Bonder előkészítő folyadékokkal kezelem a köröm felületét. A Nail Prep hamar megszárad, míg a Bonder ragacsosra köt. Egyiket sem szükséges köttetni.

3. Színtelen gél lakkal készítem el az alapot. Ez a hagyományos Gél lakk Clear termékünk, amely alap- és fedőlakként is funkcionál, de én jobban szeretek alapnak Base gelt, fedőnek pedig 2in1-t használni.

Classic Nails TIPP: gyengébb természetes körömlemez esetén használd az új Classic Nails Base Gelek egyikét. Új fejlesztésű, alapozó gél lakk, amely segítségével tartósabb és ellenállóbb lehet az általad készített gél lakk. Üvegszálas, rendkívül rugalmas, leoldható alapozó gél lakkjaink megoldást jelenthet az igazán gyenge, törékeny körmű vendégek esetében is. Ebből "mini C ívet" is kialakíthatsz, így tartósabbá téve gél lakkodat.

4. Felkenem az alapszínt két rétegben, rétegenként köttetve. Most a 021-es, hófehér gél lakkot használtam.

Classic Nails TIPP: fixáld, majd bufferrel mattítsd a köröm felületét, majd portalanítás után, a matt felületre kend fel a fehér gél lakkot. Az eredmény: könnyebb kezelhetőség, szebb felület.

5. 004-es piros és 028-as, arany színű gél lakkal megfestem a díszek testét. Jobb színmélységért használd őket két rétegben, rétegenként köttetve!

6. 2in1 NoFix gél lakkal zárom a minta alapját, köttetem.

7. Fekete, D-C02-es díszítő zselével kontúrozom a mintát. Ehhez vékony, díszítő ecsetet fogok használni. Köttetem a vékony kontúrvonalakat.

Kezdő vagy? Mesélünk többet erről a lépésről: Először is a fényes felület "csúszós is", a díszítésnek viszont mindegy, hogy fényréteg alá-, vagy fölé helyezed. Így első körben azt javasoljuk, hogy használj Matt Touch fedőt és arra készítsd el a festést. Sokkal egyszerűbb lesz.

Segítség festéshez: használj nagyon vékony díszítő ecsetet - melyet fényzselében átforgattál, majd finoman letöröltél-. Így az ecseted szőrei össze fognak állni és biztosan nem rontod el a mintát egy kiálló szálacska miatt. Ha mégis észlelnél rakoncátlan szálakat, akkor egy ollóval vágd ki őket a tövüknél.

Egy keverőtálkába, sablonra (vagy zselés tégely kupakjára) helyezz díszítő zselét és 2in1 NoFix gél lakk Cleart egymás mellé. Utóbbi csak az ecset tisztításához fog kelleni. Vékony vonalakat csak akkor tudsz majd festeni, ha kevés anyagot veszel fel az ecsetedre. Ez akkor fog működni, hogy ha előbb elveszed az ecsetről a feleslegesen felvett díszítő zselét: tehát miután belemártottad a díszítő zselébe, kezdj el vékony vonalakat festeni, de ne rögtön a körömre, hanem a keverő tálkára/ kupakra. Amikor már azt látod, hogy szép, vékony vonalakat tudsz vele húzni, akkor kezdhetsz festeni a köröm felületére. Sokkal egyszerűbb kevés anyagot felvinni és esetleg áthúzni a vonalakat, mint nagy anyagpacákat eldolgozni a díszítésben.

A minta elkészültével, vagy színváltáskor mindig tisztítsd ki az ecsetedet fényzselében, majd óvatosan töröld át!

8. Igény szerint használhatsz egy kis fehér díszítő zselét is, hogy megerősíts néhány hangsúlyosabb kontúrt. Ezt külön köttesd és fontos, hogy tiszta ecsettel fesd meg! A díszítő zselék fixmentesre kötnek, így nem szükséges őket fixálni, vagy fedni. Persze, ha olyan vendéged van, aki kicsit nehezebben vigyáz a körmeire, vagy olyan munkát végez, akkor mindig a záróréteg alá fess!

Glitteres, karácsonyfadíszes körömdíszítő ötletért kattints IDE!