Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

Nail art: jégvirágok

Elképzelhető, hogy az ünnepek közeledtével nem csak póhelyhes- rénszarvasos körmöket készítünk? :D Ha lenne kedved valami máshoz, akkor most egy jégvirágos mintát mutatunk az egyik szuper őszi- téli kék színünkkel. Nail artist: @nadanailart Kolter-Miatovics Náda

Elkészítési útmutató:

1. A megszokott módon előkészítem a természetes körömlemezt: fertőtlenítem, majd formára reszelem és felbolyhozom a felületét. Portalanítok.

2. Nail Prep és Bonder előkészítő folyadékokkal kezelem a köröm felületét. A Nail Prep hamar megszárad, míg a Bonder ragacsosra szárad. Egyiket sem szükséges köttetni.

3. Színtelen base géllel készítem el az alapot. Ez egy szuper tartós, rugalmas, leoldható alapozó gél lakk, amellyel meghosszabbíthatod a gél lakkozott körmeid élettartamát még akkor is, ha gyenge, természetes körömlemezről beszélünk.

Természetesen készítheted a következő mintát épített, zselés alapra is. Ehhez készítsd el a zselés alapot, majd köttetés után fixáld, reszeld formára és alaposan portalanítsd a felületet. Innen folytatva kövesd a további lépéseket.

4. Felviszem a 3151-es kódú, Powerful gél lakkot két vékony rétegben (rétegenként köttetve). Ez az árnyalat évszaktól függetlenül nagyon népszerű, érdemes beszerezned!

5. Kék színű díszítő csíkot ragasztok a kiköttetett gél lakk szín felületére. Ezek öntapadós csíkok, így csak a megfelelő illeszkedésre és pozícióra kell figyelnünk. Lehetőség szerint ne szedjük vissza a díszítő csíkot, ha egyszer már lehelyeztük valahova. Ezúttal függőlegesen fogjuk felragasztani, az egyik oldalra eltolva.

6. 2in1 NoFix Gél lakk Clearrel zárom a rétegeket, majd jöhet a lényeg: a díszítés!

7. Kék díszítő zseléből kiteszek egy kis mennyiséget egy keverő tálkába (vagy bármilyen, színkeverésre alkalmas felületre). Fokozatosan hozzákeverek fehér díszítő zselét, amíg el nem érem azt a 2-3 árnyalatot, amelyeket a díszítéshez használni szeretnék.

8. Vékony díszítő ecsettel fogok dolgozni. Öt kis jégvirágot képzeltem el, melyek mind egy pontból indulnak ki/ egy pontban futnak össze (megközelítés kérdése) a felhelyezett díszítőcsík felező pontjában. Ezt a pontot akár meg is jelöltheted magadnak.

9. Először a jégvirágok középső szálát fogjuk megfesteni a legsötétebb színnel. Ez 5 szirmocskát jelent egymástól kb. ugyan olyan távolságra. Az ecsetet döntve fogd, így szépen ki fognak rajzolódni a szirmok szinte maguktól is. Köttesd picit!

10. Jöhet az egyel világosabb árnyalat, amelyből 2-2 szirmocskát fogunk festeni mind az 5 jégvirág köré. A technika ugyan az, ezt a színt is köttesd a biztonság kedvéért, nehogy elkend, vagy belenyúlj a következő ecsetvonással.

11. Végül a legvilágosabb árnyalattal fejezem be a szirmok felfestését. Ebből is 2-2 szirmot festek minden virágra. Ezek a szirmok már legyenek nagyon vékonyak, aprók. További díszítésként a szirmok közé vonalakat húzhatsz a képen látható módon. Köttesd a végleges mintát! Fixálni- fedni nem szükséges, szárazra köt.

12. Utolsó lépésként a jégvirág közepébe egy apró csepp Glue gélt helyezek, majd abba beleragasztok egy díszítő követ. Köttetem és kész is a minta. (Ez is fixálás mentesre köt, így nincs további dolgunk.)

Tetszett a minta? Tarts Velünk legközelebb is! ;)