Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

Nail art: havazás a körmeiden

Karácsonyi díszítő sorozatunk második részében havas körmöket fogunk készíteni. Az alap rendkívül könnyen elkészíthető egy szivacs darabka segítségével. Ezúttal viszont kicsit bonyolultabb hópelyhet fogunk festeni. Lássuk! :) Készítette: Kolter- Miatovics Náda, Nada nail art

Elkészítési útmutató:

1. Előkészítem a természetes körömlemezt: fertőtlenítem, majd formára reszelem és felbolyhozom a felületét. Portalanítok.

2. Nail Prep és Bonder előkészítő folyadékokkal kezelem a köröm felületét. A Nail Prep hamar megszárad, míg a Bonder ragacsosra köt. Egyiket sem szükséges köttetni.

3. Színtelen gél lakkal készítem el az alapot. Ez a hagyományos Gél lakk Clear termékünk, amely alap- és fedőlakként is funkcionál, de én jobban szeretek alapnak Base gelt, fedőnek pedig 2in1-t használni.

Classic Nails TIPP: gyengébb természetes körömlemez esetén használd az új Classic Nails Base Gelek egyikét. Új fejlesztésű, alapozó gél lakk, amely segítségével tartósabb és ellenállóbb lehet az általad készített gél lakk. Üvegszálas, rendkívül rugalmas, leoldható alapozó gél lakkjaink megoldást jelenthet az igazán gyenge, törékeny körmű vendégek esetében is. Ebből "mini C ívet" is kialakíthatsz, így tartósabbá téve gél lakkodat.

4. Felkenem az alapszínt két rétegben, rétegenként köttetve. Most a 099-es, It's a boy kék gél lakk színt használtam.

5. Egy kis darab mosogató szivaccsal (az ombre szivacs túl finom ehhez a feladathoz) 141-es, királykék gél lakkot veszek fel és "pacsmagolok" a köröm felületére. Köttetem.

6. Ugyan ennek a szivacsnak egy másik oldalával 021-es, fehér gél lakkot viszek fel az előző lépésben megismert módon. Szintén köttetem.

7. 2in1 NoFix Gél lakk Clearrel (fixmentes, magas fényű, rugalmas fedő) zárom a rétegeket, melyet köttetek.

8. Fehér díszítő zselé (D-C01) és 000-ás ecset segítségével hópelyhet festek a köröm felületére az alábbiak szerint:

Classic Nails TIPP: ha kezdő vagy, akkor a 2in1 helyett matt fedőt használj, arra könnyebb lesz festeni. Ettől függetlenül lehet még fényes felületed, ha azt szeretnél, akkor elég a hópehelyre húzni a fényes fedőréteget. Igazából nincs jelentősége, hogy a fény alá-, vagy fölé rakod a mintát.

Segítség festéshez: használj nagyon vékony díszítő ecsetet - melyet fényzselében átforgattál, majd finoman letöröltél-. Egy keverőtálkába (vagy zselés tégely kupakjára) helyezz fehér díszítő zselét és 2in1 NoFix gél lakk Cleart egymás mellé. Utóbbi csak az ecset tisztításához fog kelleni. Vékony vonalakat csak akkor tudsz majd festeni, ha kevés anyagot veszel fel az ecsetedre. Ez akkor fog működni, hogy ha előbb elveszed az ecsetről a feleslegesen felvett díszítő zselét: tehát miután belemártottad a díszítő zselébe, kezdj el vékony vonalakat festeni, de ne rögtön a körömre, hanem a keverő tálkára/ kupakra. Amikor már azt látod, hogy szép, vékony vonalakat tudsz vele húzni, akkor kezdhetsz festeni a köröm felületére. Sokkal egyszerűbb kevés anyagot felvinni és esetleg áthúzni a vonalakat, mint nagy anyagpacákat eldolgozni a díszítésben.

9. Végül egy strasszkövet ragasztok a hópihe közepébe az új generációs Glue gél segítségével. (Köttetem, de fixálni nem szükséges.)