Nail art: glitteres, pókháló zselés Valentin napi körmök

Sziasztok! Nada nail art (Kolter- Miatovics Náda) Valentin napi díszítő sorozattal készült, hogy együtt hangolódhassunk az év legromantikusabb időszakára. Érkezik az első rész, rózsaszín gél lakk alapra, glitteres és pókháló zselés díszítéssel.

Elkészítési útmutató:

1. Előkészítem a természetes körömlemezt: fertőtlenítem, majd formára reszelem és felbolyhozom a felületét. Portalanítok.

2. Nail Prep és Bonder előkészítő folyadékokkal kezelem a köröm felületét. A Nail Prep hamar megszárad, míg a Bonder ragacsosra szárad. Egyiket sem szükséges köttetni.

3. Színtelen gél lakkal készítem el az alapot. Ez a hagyományos Gél lakk Clear termékünk, amely alap- és fedőlakként is funkcionál, de én jobban szeretek alapnak Base gelt, fedőnek pedig 2in1-t használni.

Classic Nails TIPP: gyengébb természetes körömlemez esetén használd az új Classic Nails Base Gelek egyikét. Új fejlesztésű, alapozó gél lakk, amely segítségével tartósabb és ellenállóbb lehet az általad készített gél lakk. Üvegszálas, rendkívül rugalmas, leoldható alapozó gél lakkjaink megoldást jelenthet az igazán gyenge, törékeny körmű vendégek esetében is. Ebből "mini C ívet" is kialakíthatsz, így tartósabbá téve gél lakkodat.

4. Felkenem az alapszínt két rétegben, rétegenként köttetve. Most a 104-es, Puncstorta gél lakkot választottam. Két rétegben használom, rétegenként köttetve.

5. Glue gelbe, vagy egy vékony réteg színtelen építőzselébe glittereket helyezek a képen látható módon. Most a CG20-as, rosy glittert használtam, tetszés szerint elszórva belőle kisebb és nagyobb darabokat is. A glittereket narancsfapálca segítségével vettem fel és helyeztem a köröm felületére. Köttetem.

Egy vastagabb réteg 2in1 NoFix gél lakk Clearrel fedem a körmöt, amelyet villámköttetek (köttetés LED lámpában 5 másodpercig, UV lámpában nagyjából 20-30 másodpercig), majd kiveszem és egy réteget Matt Touch fedőlakkot viszek fel. Az eredmény egyenletes, matt felületem a glitterek fölött.

Fontos: NE köttesd ki teljesen az első réteget, mert akkor le fog róla csúszni a következő réteg fedő gél lakk! Ha kiköttetted teljesen, akkor bufferrel mattítsd vissza, portalaníts, majd kend fel a Matt fedőt. Attól sem kell megijedni, ha a glitteren elcsúszik az első réteg fedő, a második tökéletesen be fogja fedni.

A glittereket fedheted zselé és rugalmas fényes, vagy matt fedő kombinációjával is, de gél lakkon ezt a megoldást kevésbé ajánlom, mivel a zselé egy merevebb réteget képez a rugalmas gél lak alapanyagon.

6. A matt fedővel különleges a glitteres alap és a Spider gél is szebben fog rajta tapadni. De persze használhatsz fényes fedőt is. Fekete spider gél segítségével 3D vonalas mintát készítek a felületre, melyet köttetek, hogy a vonalak ne mozduljanak el a további díszítő lépések során. A vastagabb pókháló zselés mintákat érdemes fixálni, mielőtt tovább haladunk.

7. Végül fekete díszítő zselével apró szívecskéket festek a spider géles mintára. Szív mintát a legegyszerűbben úgy tudsz készíteni, hogy két pöttyöt raksz egymás mellé, majd ezekből húzol 1-1 vonalat a szív minta legalsó pontja felé. Köttetem a mintát, de fixálni nem szükséges - fixmentesre köt minden díszítőzselénk-. A pöttyöket díszítő gömbbel érdemes elkészíteni, a további mintához pedig díszítő ecsetet használj.

Pár díszítő ecset opció:

Az ecseteket használat előtt mindig be kell törni (átfésülni, majd beavatni fényzselében). Minden szín előtt fényzselében átforgatva és megtörölgetve tisztítsd ki az ecsetedet, hogy ne koszolja be az egyes árnyalatokat az előző szín, vagy anyag!

Köszönjük, hogy Velünk tartottál! Kérdéseiddel fordulj hozzánk bizalommal az office@classicnails.hu e-mail címen