Nail art: glitteres hópelyhek

Máris elérhető Karácsonyi díszítő sorozatunk negyedik része, amelyben glitteres alapra készítünk hópelyhet. Természetesen szó lesz a glitterek helyes használatáról (felhelyezés, fedés) is. Mutatjuk! :) Nail artist: Kolter- Miatovics Náda, Nada nail art

Elkészítési útmutató:

1. Előkészítem a természetes körömlemezt: fertőtlenítem, majd formára reszelem és felbolyhozom a felületét. Portalanítok.

2. Nail Prep és Bonder előkészítő folyadékokkal kezelem a köröm felületét. A Nail Prep hamar megszárad, míg a Bonder ragacsosra köt. Egyiket sem szükséges köttetni.

3. Színtelen gél lakkal készítem el az alapot. Ez a hagyományos Gél lakk Clear termékünk, amely alap- és fedőlakként is funkcionál, de én jobban szeretek alapnak Base gelt, fedőnek pedig 2in1-t használni.

Classic Nails TIPP: gyengébb természetes körömlemez esetén használd az új Classic Nails Base Gelek egyikét. Új fejlesztésű, alapozó gél lakk, amely segítségével tartósabb és ellenállóbb lehet az általad készített gél lakk. Üvegszálas, rendkívül rugalmas, leoldható alapozó gél lakkjaink megoldást jelenthet az igazán gyenge, törékeny körmű vendégek esetében is. Ebből "mini C ívet" is kialakíthatsz, így tartósabbá téve gél lakkodat.

4. Felkenem az alapszínt két rétegben, rétegenként köttetve. Most a 120-as, szürke gél lakkot használtam.

5. Glue gelbe, vagy egy vékony réteg színtelen építőzselébe glittereket helyezek a képen látható módon. Most a CG14-es, holo glittert használtam, abból is négy, nagyobb méretű glittert vadásztam ki. A glittereket narancsfapálca segítségével vettem fel és helyeztem a köröm felületére. Fontos, hogy hagyj helyet a glitterek között, mert festett minta és strasszkő is kerül majd a körömre!

6. Egy vastagabb réteg 2in1 NoFix gél lakk Clearrel fedem a körmöt, amelyet villámköttetek (köttetés LED lámpában 5 másodpercig, UV lámpában nagyjából 20-30 másodpercig), majd kiveszem és egy újabb réteget viszek fel, hogy biztosan egyenletes felületem legyen a glitterek fölött is.

Fontos: NE köttesd ki teljesen az első réteget, mert akkor le fog róla csúszni a következő réteg 2in1! Ha kiköttetted teljesen, akkor bufferrel mattítsd vissza, portalaníts, majd kenj fel egy újabb fedőréteget - ha szükséges-. Attól sem kell megijedni, ha a glitteren elcsúszik az első réteg, a második tökéletesen be fogja fedni.

A glittereket fedheted zselé és 2in1 kombinációjával is, de gél lakkon ezt a megoldást kevésbé ajánlom.

7. Fehér díszítő zselé (D-C01) és vékony díszítő ecsettel (pl.: 000-ás ecset) vonalakat festek a glitterek köré, így keretezve őket. Köttetem.

Classic Nails TIPP: ha kezdő vagy, akkor a 2in1 helyett matt fedőt is használhatsz, arra könnyebb lesz festeni. Ettől függetlenül lehet még fényes felületed, ha azt szeretnél, akkor a kész  mintára húzd a fényes fedőréteget. Igazából nincs jelentősége, hogy a fény alá-, vagy fölé rakod a mintát. Fölé helyezve gyorsabban kész a díszítésed, alá rakva pedig kicsit talán tartósabb.

8. A következő lépésben 3 apró indácskát fogunk festeni a glitterek közötti területre. Mint ahogy láthatjátok, a középső inkább egy vonal, míg a két szélső egy pontból induló inda. Egyszerűen el tudod készíteni a pontból induló indákat úgy, hogy pontozó segítségével apró díszítő zselé pöttyöket helyezel az indák kiindulási pontjához, majd díszítő ecset segítségével elhúzod őket a minta középpontja felé. A középső vonalat felfestheted úgy, hogy ráfekteted a díszítő ecsetedet a felületre, de indíthatod pontból is. Ha pontból indítod, akkor figyelj, hogy ez a minta a közepén testesebb, így oda helyezz egy díszítő zselé pöttyöt, amelyet egy ecset segítségével mindkét irányban elhúzol. Köttesd a mintát, ha felkerült minden díszítő elem!

9. Pontozóval díszítő zselé pöttyökkel egészítem ki a mintát. Illetve én még úgy éreztem, hogy elfér pár kiegészítő elem a glittereken is, így minden egyes glitter közepében húztam egy apró, egy pontból induló vonalat (az előző lépésben leírt módon). Köttetheted a mintát.

10. Végül pedig strasszkövet és díszítő gyöngyöket fogok használni: Glue gel new generation ragasztózselével egy nagyobb méretű SS10-es Swarovski kristályt ragasztok a minta közepébe. Szintén ebből az anyagból kenek fel pöttyöket, amelyekbe 3-3 díszítő gyöngyöt ragasztok minden egyes glitterhez. Köttetem! Köttetést követően már nem kell fixálni, ez a ragasztózselé fixmentesre köt és ezzel meg is vagyunk! :)

Mai cikkünk utolsó tippje: ha színes szórógyöngyöt/ kaviárt használsz, akkor egy nullás ecset segítségével kend be őket Fényzselével, hogy ne kopjanak el! A strasszköveket, kristályokat soha ne zárd Fényzselével, mert el fogják veszíteni a csiszolt jellegüket!