Nail art: festett szív minta rózsákkal, csillámos alapra

Megérkezett a várva várt, harmadik Valentin- napi körömdíszítő ötletünk. Nada nail art (Kolter- Miatovics Náda) ezúttal csillámos alapra festett szív és rózsa mintákat. Most megmutatjuk lépésről- lépésre.

Elkészítési útmutató:

1. Előkészítem a természetes körömlemezt: fertőtlenítem, majd formára reszelem és felbolyhozom a felületét. Portalanítok.

2. Nail Prep és Bonder előkészítő folyadékokkal kezelem a köröm felületét. A Nail Prep hamar megszárad, míg a Bonder ragacsosra szárad. Egyiket sem szükséges köttetni.

3. Színtelen gél lakkal készítem el az alapot. Ez a hagyományos Gél lakk Clear termékünk, amely alap- és fedőlakként is funkcionál, de én jobban szeretek alapnak Base gelt, fedőnek pedig 2in1-t használni. Természetesen dolgozhatsz zselés, vagy porcelán alapra is.

Classic Nails TIPP: gyengébb természetes körömlemez esetén használd az új Classic Nails Base Gelek egyikét. Új fejlesztésű, alapozó gél lakk, amely segítségével tartósabb és ellenállóbb lehet az általad készített gél lakk. Üvegszálas, rendkívül rugalmas, leoldható alapozó gél lakkjaink megoldást jelenthet az igazán gyenge, törékeny körmű vendégek esetében is. Ebből "mini C ívet" is kialakíthatsz, így tartósabbá téve gél lakkodat.

4. Felkenem az alapszínt két rétegben, rétegenként köttetve. Most a 021-es, fehér színű gél lakkot választottam. Két rétegben használom, rétegenként köttetve.

5. Színtelen építőzselébe, vagy base gelbe 173-es kódú csillámport keverek tetszés szerint, attól függően, hogy mennyire szeretnék csillámos végeredményt. Az így elkészült csillámos színtelen anyagot felviszem a köröm felületére, majd eloszlatom egyenletesen. Köttetem.

6. 2in1 NoFix fénnyel zárom a rétegeket. Ezt kenheted vastagabban is, hogy biztosan elfedje az apró csillám részecskéket. Köttesd ki teljesen!

7. A mintát lépésről- lépésre fekete díszítő zselével fogjuk elkészíteni, de még mielőtt nekiállunk, fontos megjegyezni, hogy ha még kezdő vagy, esetleg még nem vagy elég magabiztos a kézzel festett mintákban, akkor bufferrel picit mattítsd fel a fényes körömfelületet és használj Matt Touch fedőlakkot. Az így elkészült matt alapra könnyebben tudsz majd festeni.

Festéshez szükséged lesz egy jól bevált vékony, díszítő ecsetre. Erre itt találsz pár opciót:

Az ecseteket használat előtt mindig be kell törni (átfésülni, majd beavatni fényzselében). Minden szín előtt fényzselében átforgatva és megtörölgetve tisztítsd ki az ecsetedet, hogy ne koszolja be az egyes árnyalatokat az előző szín, vagy anyag! Az ecseteket meg tudod vágni szükség szerint, ha keskenyebbet szeretnél: ilyenkor fontos, hogy az egyes szőrszálakat tőből vágd ki.

Minden festés első lépése, hogy az adott körömfelület nagyságához mérten megpróbálod fejben elrendezni rajta a mintát. A rózsa minták elkészítésével fogunk kezdeni. Az egyes szirmok elkészítésénél érintsd le az ecseted hegyét a körömre és indítsd meg az íves  vonalat. A szirom legszélesebb részénél nyomd rá kicsit az ecsetedet a körömfelületre. Ilyenkor a vékony szőrszálak kicsit jobban szét fognak terülni, emiatt pedig vastagabb vonalat tudsz húzni. A szirmok befejező pontjánál óvatosan emeld el az ecsetedet a körömtől.

8. Ezt a technikát követve tudod elkészíteni a többi szirmot is. Mindig a rózsa közepétől haladunk kifelé. Az egyes részleteket akár köttetheted is közben, de ha már ügyesebb vagy, akkor ez a lépés kihagyható.

9. Most én nagyobb felületen dolgoztam, így elfért egy újabb rózsa. Ezt már kicsit kisebbre készítettem:

10. Most jön a szív "kerete", vagyis a tényleges szívecske minta. Az ecsetedből alaposan húzd ki a felesleges anyagot (egy műanyag felületen, vagy keverő tálkán vonalakat festve), egészen addig, ameddig már igazán vékony vonalakat tudsz vele húzni. Ne nyomd rá az ecsetet a felületre, csak vezesd rajta a mintának megfelelően.

11. Arra gondoltam, hogy még tovább dekorálhatnánk ezt a mintát, így apró leveleket, indákat festek a szín aljára, a virágok kiegészítéseként. Megfigyelheted, hogy készítettem pontokból/ pöttyökből induló mintákat, ezek a legegyszerűbbek: pontozó gömb segítségével felviszem a díszítő zselé pöttyöket, majd egy díszítő tűvel vonalakat indítok a pötty középpontjából. A levelek és indák ennél picit trükkösebbek, de ott is tökéletesen alkalmazható a 7. pontban leírt technika: tehát minél vastagabb vonalakat szeretnék, annál nagyobb nyomást helyezek az ecsetemre, minél vékonyabbat, annál kisebbet és szinte csak vezetem az ecsetemet a felületen. Ez persze leírva nem bonyolult, de valóban gyakorlást igényel.

12. A végleges mintát köttetem, de fixálnom nem kell, mert a díszítő zselé fixmentesre köt. Ezzel kész is a körömdíszítés. Köszönjük, hogy ezúttal is Velünk tartottál! :)