Nail art: fényes és matt felületek harmóniája

A fényes és matt felületek tökéletesen megférnek egymás mellett. Kolter- Miatovics Náda ezúttal azt mutatja be, hogy hogyan is célszerű kombinálni körmeiden a különböző hatású felületeket. + Extra körömnyomdázott és festett díszítés! ;)

Elkészítési útmutató:

NAGY MÉRETŰ MINTÁKÉRT KATTINTS A KÉPEKRE!

1. Előkészítés (fertőtlenítés, reszelés, Nail Prep és Bonder) után színtelen, Hard építőzselét viszek fel csúszórétegben, majd köttetem. Ezt követően C ívet alakítok ki nagyobb mennyiségű zselé felvitelével, köttetem.

2. Felviszem az új, Candy E-008-as színes zselénket az alábbi képen látható módon. Zselés ecsettel kitörlöm az ívet, ha szükséges, majd köttetem a színt. Ez a színes zselé - pigmentáltságának köszönhetően- kiváló fedést biztosít annak ellenére is, hogy világos árnyalat. Felkenem a szintén új, Frosted berry E-094-es színes zselénket is a kiköttetett világos árnyalat alá. Ezúttal is korrigálhatom az ívet, ha szükséges. Köttetem. A színeket célszerű két rétegben felvinni.

3. Matt Touch matt fedőlakkal mattítom a felületet. Egy vékony rétegben használom, majd köttetem. UV lámpában 2,5 percig, LED lámpában 1,5 percig kell köttetni.

4. Tetszőleges mintát kiválasztva, ezüst nyomdalakkal nyomdázok a sötét alapra. Hogyan érem el, hogy a minta csak a sötét felületre kerüljön?

Classic Nails TIPP: ilyen minta esetében nyomdázz nyugodtan az egész körömfelületre, az a legegyszerűbb. Majd lakklemosóval itass át egy fültisztító pálcikát, vagy szálmentes törlőkockát és töröld le a felesleges mintát.

A nyomdázott mintát átkenem újra Matt Touch fedőlakkal, a világos felületre pedig 2in1 NoFix Gél lakk Cleart, vagy Fényzselét húzok.

5. A két felület találkozásához fehér színű díszítőzselével (fixmentes) és 000-ás díszítő ecset segítségével mintát festek az alábbiak szerint.

6. Végül egy nagyobb méretű Swarovski kristállyal, vagy ólomkristály strasszkővel zárom a díszítést, amelyet az új, Classic Nails Glue gel segítségével helyezek felhelyezni.

Az új, Glue gel egy sűrű, ragasztó zselé, amellyel strasszköveket és egyéb díszítőelemeket tudsz tartósan rögzíteni a körmök felületén. 000-ás díszítő ecset segítségével vegyél fel belőle megfelelő mennyiséget (a minta, kristályok méretétől függően), majd fent a köröm, díszíteni kívánt részére. Helyezd el benne a díszítő elemeket, majd UV, vagy LED lámpában köttesd. Előbbiben 2,5 percig, utóbbiban 1,5 percig.

Körömdíszítést készítette: Kolter- Miatovics Náda, Nada Nail Art