Nail art: dinnyés gél lakk festés

Gyümölcsös díszítő sorozatunk második részében dinnyés körömdíszítő mintát fogunk festeni. Mutatjuk a részleteket. Nail artist: Kolter- Miatovics Náda Master Educator

Elkészítési útmutató:

1. A megszokott módon előkészítem a természetes körömlemezt: fertőtlenítem, majd formára reszelem és felbolyhozom a felületét. Portalanítok.

2. Nail Prep és Bonder előkészítő folyadékokkal kezelem a köröm felületét. A Nail Prep hamar megszárad, míg a Bonder ragacsosra szárad. Egyiket sem szükséges köttetni.

3. Színtelen base géllel készítem el az alapot. Ez egy szuper tartós, rugalmas, leoldható alapozó gél lakk, amellyel meghosszabbíthatod a gél lakkozott körmeid élettartamát még akkor is, ha gyenge, természetes körömlemezről beszélünk.

Természetesen készítheted a következő mintát épített, zselés alapra is. Ehhez készítsd el a zselés alapot, majd köttetés után fixáld, reszeld formára és alaposan portalanítsd a felületet. Innen folytatva kövesd a további lépéseket.

4. Felviszem a 021-es kódú, hófehér gél lakkot két vékony rétegben (rétegenként köttetve). Köttetés után a felülete picit ragacsos marad - ez teljesen normális jelenség gél lakkok és nem fixmentes műköröm alapanyagok esetén-.

5. 017-es gél lakkal megfestem a dinnye minta alapját. Nem törekszem tökéletes fedésre, mivel még árnyalni fogom. Köttetem.

6. Sárga, neon zöld és sötét zöld gél lakkokat viszek fel a képen látható módon, a színeket pedig kicsit összemosom a határvonalakon, így kialakítva a dinnye héját. Ajánlott színek: 203-as (sárga), 1160-as (neon zöld) és OS054 (mély zöld) gél lakkok. A dinnye húsos részébe viszek egy kis narancssárgát, hogy feldobjam a színvilágát. Csak akkor köttetem a színeket, ha már nagyjából szépnek látom az összemosott, színes alapot.

7. Fekete gél lakkból és színtelen építőzseléből keveréket készítek, amivel megfestem a dinnye magjainak alapját. Köttetem.

8. Fekete Spider géllel meghúzom a dinnye kontúrját. Ezt is köttetni szükséges. (Használati útmutatóhoz kattints a termék nevére és olvasd el a termékleírást.)

9. Most jöhet a rugalmas fényzselé, esetünkben 2in1 NoFix gél lakk Clear. Köttetem.

10. Az utolsó lépésben fekete díszítő zselével befejezem a dinnye magjait, majd köttetem. Végül pedig fehér díszítő zselével "fényeket" festek a mintára (szintén köttetem).

Köszönjük, hogy ismét velünk tartottál! Ha bármi kérdésed lenne, akkor nyugodtan írj nekünk e-mail címünkre (office@classicnails.hu), vagy keress mindet social media felületeink egyikén! ;)