Nail art: akril matricák felhelyezése

Számos, szebbnél- szebb akril hatású matricát találsz webáruházunkban, sokan mégis félnek használatuktól, attól tartva, hogy nehéz, időigényes lesz felhelyezni az ilyen típusú matricákat és nem lesznek tartósak. Cikkünkből megtudhatod, hogyan érdemes akril matricát helyezni a teljes köröm felületére!

Mire ügyelj akril matrica használata során?

1. Vágd ki a matricát. Megpróbálhatod nagyjából formára vágni, de csak óvatosan! Sokan követik el azt a hibát, hogy a köröm felületéhez mérik ugyan, de később túl sokat távolítanak el a matricából, ezzel tönkretéve annak jellegét.

2. Távolítsd el az átlátszó védőréteget, majd mártsd vízbe a matricát és tartsd benne pár másodpercig. Akkor jó, ha az alatta lévő fehér papír megszívja magát vízzel.

3. Szálmentes törlőkockával itasd le róla a vizet, majd húzd le a matricát. A matrica könnyedén le fog válni, ha az alap eléggé megszívta magát vízzel. Narancs pálcával segítheted a matrica eltávolítását, éles eszközzel viszont ne nyúlj hozzá, mert könnyen elszakadhat.

4. Mattított, vagy átreszelt, portalanított és Bonderrel, vagy savmentes Primerrel kezelt felületre helyezd!

Válassz a matricához passzoló alapszínt. Azért szerencsés színre helyezni, mert csúnyán mutathat, ha nem sikerül pontosan formára vágni a matricát.

Az alapszínt (jelen esetben a fehér gél lakkot) buffer segítségével mattítsd, portalanítsd, majd Bonderrel húzd át a felületet (hagyd kicsit megszáradni).

Ezt követően helyezd fel az akril matricát. Megpróbálhatod legalább az egyik ívre pontosan ráilleszteni, így csak a másik oldalon kell korrigálnod. Nyomkodd a köröm felületére a matricát!

Távolítsd el a matrica felesleges részeit. Ilyenkor már pontosan látod, hogy hol van felesleges anyag, így csak annyi a dolgod, hogy olló segítségével körbevágod a matricát.

5. Zárd a köröm felületét átlátszó fedőlakkal két rétegben és élvezd a tartós, egyedi körmeidet!

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek körömdíszítés step by step