Nail art: akril matrica használata

Korábban már írtunk a "vizes" köröm matricák felhelyezéséről, de sokan érdeklődtetek a témában, így készítettünk egy újabb lépésről- lépésre útmutatót. Előző cikkünket egyénként ide kattintva éred el, érdemes azt is megnézned! :) Vágjunk is bele: minden az akril matricák használatáról! Készítette: Kolter- Miatovics Náda (Nada nail art)

Elkészítési útmutató:

NAGY MÉRETŰ MINTÁKÉRT KATTINTS A KÉPEKRE!

1. Első lépésben mattítom a már kész alapot. (Jelen esetben a kész, fehér alapot egy buffer segítségével mattítottam.) Bonderrel (vagy savmentes Primerrel) átkenem az alapot a jobb tapadás érdekében.

2. Úgy döntöttem, hogy nem a teljes körömfelületre, csak egy kisebb részére fogom felhelyezni a matricát. Így kivágok belőle egy darabot.

3. Lehúzom róla az átlátszó fóliát. Ez a lépés fontosabb, mint gondolnád: ha megfeledkezel róla és így nedvesíted be a matricát, akkor már dobhatod is a kukába, sajnos használhatatlanná válik!

4. Vízbe merítem a matricát, majd kiveszem belőle. Ezt követően kicsit felitatom róla a nedvességet.

5. Óvatosan lecsúsztatom az alapról a matricát az ujjbegyem segítségével. Ezt végezhetem közvetlenül a körömfelület fölött, így már egyből helyezhetem is fel a kijelölt mintát (a korábban már Bonderrel kezelt, matt felületre). Lehetőleg ne hezitálj sokat a felhelyezéssel, mert ha kiszárad a matrica, akkor már nem tudod lehúzni az alapról. Persze ilyenkor sem kell bepánikolni, újra be kell nedvesíteni!

6. A matricát az ujjbegyem segítségével elegyengetem a köröm felületén és nagyon óvatosan átkenem Bonder folyadékkal. Ugye a Bonder oldhatja a matricát (a színét első sorban), így tilos belőle nagy mennyiséget használni.

7. Végül színtelen fedőlakkal zárom a rétegeket. Szükség esetén két rétegben. És meg is vagyunk a matrica felhelyezéssel, jöhet a díszítés! :)

8. Műköröm ragasztó, vagy Glue gel segítségével ezüst szórógyöngyöket és hologramos strasszkövetek ragasztok a matrica köré. A matrica levegőre köt, míg a ragasztó zselé UV/LED lámpában. A gyöngyöket és strasszköveket NE fedd fényréteggel, mert elveszítik csiszolásukat, fényüket! (Közelebbi mintáért kattints az alábbi képre!)