Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

Műköröm, gél lakkozás, körömápolás: tények és tévhitek

Műköröm, körömfestés, körömápolás: tények és tévhitek 1. rész

Ha gyakran fested a körmödet, vagy sokáig volt gél lakkot, esetleg műkörmöd, akkor talán már Te is halhattad azt az intelmet, hogy miután lemostad a festéket, vagy eltávolítottad a gél lakkot/ műkörmöd, "pihentesd a körmeidet, "hadd lélegezzenek". Ez egy tévhit, hiszen körmeink nem élő anyagból vannak, nem „lélegeznek”, semmi szükségük oxigénre. A körömágynak természetesen van, de oda a vérből jut az oxigén, és nem a levegőből, ahogy azt sokan gondolják.

Egy másik tévhit, hogy a műkörömhöz használt zselé lakk/ gél lakk károsítja a körmöket. Ez természetesen nem igaz, a gél lakk és a műköröm alapanyagok sem károsítják a körmöket – ha viszont szakszerűtlenül helyezik fel, vagy távolítják el, az igencsak megviselheti körmeinket. Épp ezért fontos, hogy mindig kifogástalan minőségű termékeket válasszunk és szükség esetén szakemberhez forduljunk-

Műköröm, körömfestés, körömápolás: tények és tévhitek 2. rész

A műkörmökkel, körömfestéssel, körömápolással kapcsolatban rengeteg tévhittel találkozhatunk különféle fórumokon. Itt egy újabb:

Sokan azt tanácsolják, hogy lakkozás előtt hideg vízzel öblítsük le körmeinket, hiszen ez segít körömlakk gyorsabb száradásában. Egészen hihetően hangzik ez a tanács, ámde nincs alapja. A hideg víz valójában inkább árt a körmöknek, mint segít, hiszen ha víz éri a körmöket, megduzzad a felületük, miután pedig visszaáll a hőmérsékletük, összehúzódnak. Ez egyáltalán nem tesz jót a körömlakknak, repedezhet, és le is pattoghat. Gél lakkozás, vagy műköröm építés előtt tilos vízbe áztatni a körmöket, mivel a természetes körömlemez megszívja magát vízzel, ami tapadási problémákat okozhat.

Egy másik klasszikus tévhit: a műkörmök használatához szükséges UV lámpa káros. Nos, ez nyilvánvalóan nincs így, hiszen akkor már régen betiltották volna. Szakemberek is megvizsgálták az UV lámpák sugárzását, és megállapították: 250 évig is használhatjuk őket, minden héten. Tekintsd meg weboldalunk folyamatosan bővülő kínálatát, és ápold, dekoráld a körmeit szakszerűen, minőségi termékekkel!

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek