Mit NE csinálj műköröm, gél lakk készítése előtt és közben

Ezúttal olyan tippekkel, tanácsokkal készültünk, amely segítségedre lehet, ha épp körmöshöz készült. Vannak olyan "szabályok", amelyek - egyébként teljesen érthető módon- eszedbe sem jutnának, mégis nagyon fontosak lehetnek körmözés körben. Sok esetben azért nem tartós az elkészült köröm, mert a vendég nem megfelelően "használja", vagy már a munkafolyamat előtt/ közben figyelmetlen.

 

Lássuk mikre kell odafigyelned, hogy ne rajtad múljon a körmöd tartóssága:

  1. Ne áztasd (pl.: mosogatás, fürdő) a kezedet gél lakkozás, vagy műköröm építés előtt. Ilyenkor felpuhul a körömlemez és könnyen lehet, hogy nem tud majd megfelelően kiszáradni, mielőtt gél lakk, vagy műköröm alapanyag kerülne rá. Ettől pedig fellevegősödhet, felválhat az elkészült alkotás.
  2. Ugyan ez a helyzet a krémekkel, használatuk szigorúan tilos körmözés előtt. A körömfelület zsíros, olajos lesz tőlük, az eredmény pedig ugyan az, mint az előző esetben.
  3. Ha szükséges, akkor készítsd elő a telefonodat még a munka megkezdése előtt. Nyomkodni nem fogod tudni, de sürgős telefonhívás esetén jó, ha kéznél van, mert a táskádba már nem nyúlhatsz.
  4. Megreszelt, előkészített körmeidhez már ne nyúlj, ne piszkáld őket. Ilyen esetben nagy eséllyel szöszös, vagy zsíros lesz a körmöd, emiatt pedig nem lesz tartós a kész munka és még plusz munkát is okozol körmösödnek (szösz kiszedegetés, ismételt előkészítés/ alapozás).
  5. Amikor körmösöd arra utasít, hogy helyezd a lámpába a körmeidet, akkor kövesd az utasításait. Lehetőleg egyenesen tartsd az ujjaidat és ne vedd ki  őket a lámpából például azért, hogy végig pörgesd a Facebookot, vagy üzenetet írj. Természetesen egy rövid (nagyon fontos!) telefonhívás ez alól kivételt képezhet, de ilyenkor is előbb kérdezz és legalább várd meg a kötési folyamat végét.

Egy korábbi cikkünkben tisztáztuk a gél lakk és műköröm viselésére vonatkozó szabályokat. A teljes cikket IDE kattintva tudod megtekinteni, de a viselésre vonatkozó fontosabb tudnivalókat ide is kigyűjtöttük:

Hogyan viselj és hogyan ne viselj gél lakkot, műkörmöt?

  1. A lehetőségeidhez és életviteledhez mérten óvd körmeidet! Ha például komolyan sportolsz, melyhez a kezeidet is igénybe veszed, akkor szerencsésebb rövidebb körmöket választanod. Kerüld az erős, fizikai behatásokat.
  2. A gél lakk és bizonyos műköröm alapanyagok oldhatóak. Leoldásához tipleoldót szoktak használni, amely acetont tartalmaz. Azonban vannak más, a háztartásban, vagy bizonyos munkák során használt oldószerek (pl.: zsíroldó), tisztítószerek, alkoholos tisztítók és fertőtlenítők, valamint egyéb vegyszerek, melyek oldják a műköröm alapanyagokat is. Ennek fényében húzz kesztyűt azokhoz a tevékenységekhez, amelyek esetében ilyen anyagokkal kerülhetsz kapcsolatba!
  3. Otthon soha ne vágd le, vagy reszeld meg a gél lakkozott körmeidet, vagy műkörmödet! Ha körömvágással, reszeléssel (esetleg körömrágással, vagy körmeid piszkálásával) megsérted a lezárt rétegeket, akkor a gél lakk, vagy műköröm sérülékeny lesz, könnyedén felválhat, lepattoghat, vagy letörhet. Természetesen nem szánt szándékkal is felsértheted a rétegeket, ennek tipikus esete a körömmel történő kapargatás. A tartósság érdekében, kerüld az ilyesmit!

Ha fel kell tenned magadnak a kérdést, hogy "miért nem tartós a gél lakkom/ műkörmöm", akkor először is fusd végig a fent említett szabályokat. Természetesen az sem kizárt, hogy körmösöd hibázott, hiszen ők is csak emberek, de mielőtt leharapnád a fejét, vedd számításba fentieket! :)

Tartalomhoz tartozó címkék: gél lakk Hírek műköröm építés