Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

Mit NE csinálj műköröm, gél lakk készítése előtt és közben

Ezúttal olyan tippekkel, tanácsokkal készültünk, amely segítségedre lehet, ha épp körmöshöz készült. Vannak olyan "szabályok", amelyek - egyébként teljesen érthető módon- eszedbe sem jutnának, mégis nagyon fontosak lehetnek körmözés körben. Sok esetben azért nem tartós az elkészült köröm, mert a vendég nem megfelelően "használja", vagy már a munkafolyamat előtt/ közben figyelmetlen.

 

Lássuk mikre kell odafigyelned, hogy ne rajtad múljon a körmöd tartóssága:

  1. Ne áztasd (pl.: mosogatás, fürdő) a kezedet gél lakkozás, vagy műköröm építés előtt. Ilyenkor felpuhul a körömlemez és könnyen lehet, hogy nem tud majd megfelelően kiszáradni, mielőtt gél lakk, vagy műköröm alapanyag kerülne rá. Ettől pedig fellevegősödhet, felválhat az elkészült alkotás.
  2. Ugyan ez a helyzet a krémekkel, használatuk szigorúan tilos körmözés előtt. A körömfelület zsíros, olajos lesz tőlük, az eredmény pedig ugyan az, mint az előző esetben.
  3. Ha szükséges, akkor készítsd elő a telefonodat még a munka megkezdése előtt. Nyomkodni nem fogod tudni, de sürgős telefonhívás esetén jó, ha kéznél van, mert a táskádba már nem nyúlhatsz.
  4. Megreszelt, előkészített körmeidhez már ne nyúlj, ne piszkáld őket. Ilyen esetben nagy eséllyel szöszös, vagy zsíros lesz a körmöd, emiatt pedig nem lesz tartós a kész munka és még plusz munkát is okozol körmösödnek (szösz kiszedegetés, ismételt előkészítés/ alapozás).
  5. Amikor körmösöd arra utasít, hogy helyezd a lámpába a körmeidet, akkor kövesd az utasításait. Lehetőleg egyenesen tartsd az ujjaidat és ne vedd ki  őket a lámpából például azért, hogy végig pörgesd a Facebookot, vagy üzenetet írj. Természetesen egy rövid (nagyon fontos!) telefonhívás ez alól kivételt képezhet, de ilyenkor is előbb kérdezz és legalább várd meg a kötési folyamat végét.

Egy korábbi cikkünkben tisztáztuk a gél lakk és műköröm viselésére vonatkozó szabályokat. A teljes cikket IDE kattintva tudod megtekinteni, de a viselésre vonatkozó fontosabb tudnivalókat ide is kigyűjtöttük:

Hogyan viselj és hogyan ne viselj gél lakkot, műkörmöt?

  1. A lehetőségeidhez és életviteledhez mérten óvd körmeidet! Ha például komolyan sportolsz, melyhez a kezeidet is igénybe veszed, akkor szerencsésebb rövidebb körmöket választanod. Kerüld az erős, fizikai behatásokat.
  2. A gél lakk és bizonyos műköröm alapanyagok oldhatóak. Leoldásához tipleoldót szoktak használni, amely acetont tartalmaz. Azonban vannak más, a háztartásban, vagy bizonyos munkák során használt oldószerek (pl.: zsíroldó), tisztítószerek, alkoholos tisztítók és fertőtlenítők, valamint egyéb vegyszerek, melyek oldják a műköröm alapanyagokat is. Ennek fényében húzz kesztyűt azokhoz a tevékenységekhez, amelyek esetében ilyen anyagokkal kerülhetsz kapcsolatba!
  3. Otthon soha ne vágd le, vagy reszeld meg a gél lakkozott körmeidet, vagy műkörmödet! Ha körömvágással, reszeléssel (esetleg körömrágással, vagy körmeid piszkálásával) megsérted a lezárt rétegeket, akkor a gél lakk, vagy műköröm sérülékeny lesz, könnyedén felválhat, lepattoghat, vagy letörhet. Természetesen nem szánt szándékkal is felsértheted a rétegeket, ennek tipikus esete a körömmel történő kapargatás. A tartósság érdekében, kerüld az ilyesmit!

Ha fel kell tenned magadnak a kérdést, hogy "miért nem tartós a gél lakkom/ műkörmöm", akkor először is fusd végig a fent említett szabályokat. Természetesen az sem kizárt, hogy körmösöd hibázott, hiszen ők is csak emberek, de mielőtt leharapnád a fejét, vedd számításba fentieket! :)

Tartalomhoz tartozó címkék: gél lakk Hírek műköröm építés