Termékek Menü

Minden a Proxxon csiszológépekről

Sok kérdést kapunk az általunk is forgalmazott, német Proxxon csiszológépekkel kapcsolatban, ezért határoztunk úgy, hogy írunk egy átfogó, tájékoztató jellegű cikket a témában. Reméljük itt minden kérdésedre választ kapsz, ha mégsem, akkor keress minket bizalommal!

A német gyártó már több mint 30 éve gyártja és forgalmazza a Proxxon Micromot termékeket. Kiváló minőségű termékeikkel számos piac, eltérő fogyasztói igényeit szolgálják ki, köztük fogtechnikusokat, ékszer- és modell készítőket. Minden terméküket a német precizitás hatja át: termékeik csendesek, nem vibrálnak (vibration- free) és hosszú ideig megbízható „munkatársaink” lehetnek. Kiemelnénk a vibrálás-, avagy rezgés mentességet. A készülék súlya mellett ez talán a legfontosabb szempont csiszológép vásárláskor, ugyanis egy nehéz kézi egység, vagy vibráló készülék komoly károkat okozhat a kezedben, akár ínhüvelygyulladáshoz is vezethet. Ha szeretnél többet megtudni a gyártóról, kattints ide.

Kínálatunkban alapvetően két féle típusú Proxxon csiszológépet találsz: a hagyományos Proxxon Micromot 50-es készüléket, illetve a magyar szakszervizben átalakított, kisméretű PR Mikromot csiszológépet.

A Proxxon Micromot 50-es csiszológép teljesítménye adapteren állítható. Maximális teljesítménye 20000 fordulat percenként. Különböző munkafolyamatokhoz más- más fordulatszám lehet szükséges, így az állítható teljesítmény mindenképpen elengedhetetlen tulajdonság egy csiszológép esetében. Azonban ez egy nehezebb készülék, így nem ajánljuk azon műkörmös szakemberek részére, akiknél magas az egy napra jutó vendégszám, emiatt folyamatos, nagy terhelés érheti kezeiket a készülék használata során.

A Proxxon, több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, magyarországi szakszervizében alakítják át a Proxxon Micromot 50-es csiszológépet a sokkal könnyebb, de teljesítményében megegyező PR Mikromot műkörmös csiszológéppé. Az átalakítás során kifejezetten a műkörmös és pedikűrös szakemberek igényeit veszik figyelembe, így egy súlyát tekintve könnyebb, megjelenésében elegánsabb gépet kapunk, melynek teljesítménye megegyezik az eredeti géppel. A „súlycsökkentő” átalakítás csak a külső megjelenést érinti és a fölösleges funkciók megszüntetését jelenti. A végeredmény egy könnyű, könnyen kezelhető, megbízható, kifejezetten műkörmös szakemberek részére átalakított csiszológép. Ezt azon szakemberek részére is bátran ajánljuk, akiknél magas az egy napra jutó vendégszám. A terméken az átalakítás miatt már nem használható a Proxxon márkajelzés, hiszen nem az eredeti állapotban kerül piacra a termék. A 12 hónapos garanciát és a teljes körű szervizszolgáltatást az átalakítást követően is biztosítjuk a kiváló, német minőségű Proxxon gépekre. Minden meghibásodott terméket garancia időn belül díjmentesen, utána pedig térítés ellenében javítunk, vagy cserélünk, magyarországi szakszervizben, rövid határidővel (akár 24 órán belül). Igény szerint még csere gépet is biztosítunk, hogy addig is zavartalanul tudj dolgozni.

Megesett már veled, hogy műszaki cikket vásároltál, de a garanciát nem tudtad érvényesíteni, vagy csak nagyon nehézkesen sikerült a garanciális csere, javítás?  Nálunk ilyen nem történhet meg.

+1 érv a német minőség mellett: Elektroműszerész partnerünk mondta néhány tesztre beérkezett ázsiai típusról:

„Nem minden a csábító design! Látnátok, hogy mi van benne, ez hihetetlen. Ijesztő műszaki megoldások. Vállalhatatlan!”

Változtatható a forgásirány? Igény szerint igen. A balkezes szakemberek készére igény szerint átalakíttatjuk a gépet, így megváltoztatva a forgásirányt. Ezzel kapcsolatban fontos tudni, hogy az ellentétes forgásirány következtében kilazulhat a szorító csavar.

Micromot, vagy nem micromot? A német gyártó a termékeinek a Proxxon Micromot nevet adta, mi – mint a termékek hivatalos forgalmazói- a gyártó által használt elnevezéseket használjuk. Más, ázsiai gyártók termékeivel nem összekeverendő a megnevezés, a német minőségi garancia viszont minden bizonnyal megkérdőjelezhetetlen.