Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

Mikortól lehet gél lakkot, vagy műköröm viselni?

Szakmabeliként azzal szembesülünk, hogy csökken a vendégeink átlag életkora. Ez annak köszönhető, hogy egyre több tinilány, kiskamasz szeretne gél lakkot, vagy műkörmöt. De hány éves kortól lehet gél lakkot, vagy műkörmöt viselni? Cikkünkben erre keressük a választ.

Összességében elmondhatjuk, hogy 16 éves kortól már lehet gél lakkozni, vagy rövidebb műkörmöt építeni. Azért 18 év alatt nem árt feltenni pár kérdést, például: A szüleid tudnak arról, hogy műkörmöt szeretnél? Az iskolában megengedik a gél lakk, vagy műköröm viselését? Nyilván egy 16-17 éves vendég már nem kislány, hanem fiatal nő, de azért jobb tisztázni ezeket a kérdéseket, nehogy gond legyen belőle a későbbiekben.

Mi a helyzet a fiatalabb vendégekkel? Szerencsés esetben csak akkor találkozol 16 év alatti kislánnyal, ha a ballagására, vagy egy rokon, ismerős esküvőjére szeretne szép körmöket készíttetni. Ezzel nincs is probléma, egy 8. osztályos, ballagására készülő fiatal leányzónak már lehet gél lakkozni a körmét, vagy akár kisebb méretű, diszkrétebb műkörmöt is felhelyezni. Azonban szigorúan szülői hozzájárulással, alkalomszerűen! Természetesen minden esetben is figyelembe kell venned a természetes körömlemez állapotát. Egy körömrágós, problémás körmű felnőttnél is megvannak a műköröm építés szabályai, ezekre különösen ügyelj, ha a vendéged még kiskorú, vagy nagyon fiatal!

Mi van, hogy ha rendszeresen szeretne műkörmöt viselni egy fiatal lány? Ez nyilván függ a korától. Ha például 15 éves, akkor a szülőkkel egyeztetve megoldható, a természetes körömlemez adottságaitól függően. De 16 éves kor alatt első körben mindig javasolj gél lakkozást! Érvelj a gél lakk mellett, mutasd meg pár jól sikerült munkádat. A tapasztalat azt mutatja, hogy - akár egy kis szülői támogatással- rábeszélhetőek a gél lakkra. Aztán nyilván van a "hisztisebb kislány" típus, akinek határozott elképzelése van arról, hogy mit szeretne és nem tudod lebeszélni a műkörömről. Őket általában az zavarja, hogy rövid a körmük (esetleg rágják, vagy piszkálják), emiatt pedig mindenképpen ragaszkodnak a körmeik meghosszabbításához. Ilyen esetben rajtad áll a döntés. Én, személy szerint sosem építenék műkörmöt 14 éves kor alatt, de ez egy olyan kérdéskör, amiben mindenki maga határozhat - a természetes körömlemez adottságait figyelembe véve-.

Összefoglalva tehát: 16 éves kortól már nyugodtan lehet gél lakkozni, műkörmöt építeni. Speciális alkalmakra már 14-15 éves kortól is. 14 éves kor alatt viszont legyél határozott és ajánlj manikűrt + körömlakkozást, vagy alkalomszerű gél lakkozást!