Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

Megoldások körömrágásra

Új cikkünk a körömrágás problémájának műköröm építés, gél lakkozás és kézápolás útján történő megszüntetéséről szól. Ezen kívül felhívjuk a figyelmet a rágott körömre történő műköröm építés során felmerülő specifikumokra. Tisztában vagyunk azzal, hogy a körömrágás - mint rossz szokás - mögött pszichés problémák is állhatnak, melyeket nem tisztünk orvosolni, azonban cikkünkben egyszerű, gyakorlati megoldásokat javaslunk a probléma megszüntetésére.

Körömrágás

Sokaknak jelent problémát a körömrágás, illetve körmeinek, a kéz bőrének „piszkálása”. Ez veszélyes és egészségkárosító lehet, amellett, hogy egyáltalán nem szép látvány. A körömrágás, illetve a kéz bőrének tépkedése, rágása, károsíthatja a köröm természetes formáját, deformálhatja azt, illetve a bőrfelületen is keményedések, sebek jöhetnek létre. Ennél jelentősebb rizikófaktort jelent a baktériumok megtelepedése. A körömrágás és hasonló szokások a baktériumok megtelepedésének melegágyai, ugyanis ideális környezetet teremtenek a baktériumok számára. Hogyan kerülhetjük ezt el és szokhatunk le nem kívánt szokásainkról? Most kiderül!

Fontos: a körmeit rágó személy kezei fokozott fertőtlenítést, előkészítést igényelnek!

Egy szép, igényesen kivitelezett manikűr máris sokat segíthet a helyzeten, amely ápolt és elegáns megjelenést biztosít. (Ez a megoldás férfiak esetében is alkalmazható, a férfiak körében is kezd egyre divatosabbá válni az egészséges, ápolt köröm és bőr.) Gyakran már ez is elég a körömrágás visszaszorításához, vendégünk, vagy saját kezünk és körmünk széppé varázsolásához. Azonban egy rágott, károsodott köröm hossza a legtöbb esetben nem megfelelő egy szép gél lakk, vagy általános lakkozás elkészítéséhez. Apró körömfelületen első sorban a natúr színek állnak jól, egy erősebb szín, vagy francia lakkozás nem mutat olyan szépen, mint egy hosszabb körmön. Itt felmerül két opció.

Az egyik esetben szép manikűrt készítünk, lakkozzuk, vagy gél lakkozzuk a körmöket, majd ápoljuk a bőrt. Ebben az esetben a vendégnek nem jelent problémát a köröm rövid hossza. Ezt követően rövid időn belül, például két héttel később megismételjük a procedúrát, azonban ekkor már egy hosszabb, mutatósabb körmön, melynek hosszából minimálisan reszelünk csak. Ehhez persze a vendég eltökéltsége is kell, hiszen meg kell állnia a körmei lerágását!

A másik esetben nem vagyunk megelégedve a köröm rövid hosszával, így a műköröm építés mellett döntünk. Ebben az esetben a lehetőségek tárháza nyílik meg előttünk. A számos szín, méret és forma között mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb állót. Fontos azonban, hogy apró körömre első alkalommal ne válasszunk extrém hosszúságot, elegendő egy rövidebb épített körömhossz is, amely nem, vagy csak minimálisan lóg túl az ujjbegyeken. Fontos továbbá, hogy a rágott körömre felvitt zselélakkot, műkörmöt 2 hetente szigorúan tölteni kell kezdetben! Néhány szakember (főleg kezdők) megijed a rágott körmöktől, holott erre semmi szükség. Az építés ugyan úgy történik, mint egy egészséges körömlemez esetében. A sablon felhelyezése jelenthet csak problémát, azonban ha úgy látod, nem illeszkedik rendesen az apró körömfelületre, nyugodtan vágj ki a sablonból a tökéletes illeszkedés érdekében. Az építést végezheted zselével és porcelánnal is, azonban ilyen munkafolyamathoz a porcelán alapanyagot ajánljuk!

Mialatt egy zselélakk, vagy épített műköröm lenő (2-4 hét) a saját köröm is növekszik vele együtt, szépen folyamatosan. Ismételt építéssel, vagy zselélakkozással tovább növelhető, alakítható, formázható a köröm formája és vendégünk könnyedén leszokhat a körömrágásról, hiszen a zselélakkot, vagy a műkörmöt nem lesz képes károsítani, valamint esztétikailag is szép látványt fog nyújtani számára. Mindemellett pedig ki ne szeretné váltogatni körmeinek színét, mintáját, akár formáját? Lépj be Te is a műköröm építés, zselélakkozás, kézápolás világában! Amellett, hogy megszabadulhatsz kellemetlen szokásodtól, egy rendkívül érdekes és izgalmas utazás kezdete lehet ez a döntés!

Lábjegyzet: Ne szégyellj professzionális szakmai segítséget kérni lerágott körmeid széppé varázsolásában! Illetve, ha szakképzett műkörmös vagy: ne félj a kihívástól, nincs is jobb érzés annál, ha egy vendég elégedetten távozik, majd tér vissza hozzád!

(Forrás: http://nailartjournal.com/how-to-stop-biting-your-nails/ és https://manikurmukorom.wordpress.com/tag/ragott-koromre-mukorom/)

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek