Körömformák

Az ápolt kéz és a gyönyörű műköröm mindig feldobja a megjelenésedet, de ha tökéletes eredményt szeretnél, tudnod kell azt is, hogy melyik körömforma a legelőnyösebb a számodra. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani. Minden kéz és köröm különböző, két egyformát sosem találni. Az ideális típus kiválasztásakor a kezünk és körmeink felépítése, alakja és formája az alapvető szempont. Azonban nem csak ezeket kell figyelembe vennünk, hanem az adott személy igényeit is, azt hogy mit enged meg életformája, munkahelyi környezete.

Lássuk hát az alternatívákat! A következő alapformák a legismertebbek: ovális/mandula, kocka, lekerekített kocka, monroe, kerek, hegyes/stiletto, háztető/edge, vagy pipe körömforma.

Ovális/mandula forma:

Ezzel a körömformával nehéz melléfogni. Többnyire mindenkinek jól áll. Optikailag nyújtják az ujjakat és nőiesebbé, kecsesebbé varázsolják a kezeket. Rövidebb körömhosszon is mutatós.

Kocka/szögletes forma:

Klasszikus forma, sokak nagy kedvence. Párhuzamos szélekkel rendelkezik, sarkai élesek, nem lekerekítettek. Tökéletes választás francia körömhöz. Rövid és hosszú körmön is jól mutat. Ha viszonyt a természetes körömágyad széles és rövid, akkor óvakodj ettől a formától, ugyanis optikailag szélesítheti a körmeidet! Hosszabb körömágy esetében viszont tökéletes választás akár rövid, akár egy hosszabb kivitelben.

Kerekített kocka forma:

A klasszikus kocka forma kistestvére, az egyetlen különbség, hogy a köröm sarkai ebben az esetben lekerekítettek. Azok számára ajánlott, akik kocka formát szeretnének, de zavarja őket a köröm végén található két éles sarok. További előnye, hogy ez szélesebb körömágy esetében is alkalmazható, szépen mutat.

Monroe forma:

Alapja egy kocka formájú köröm. Abban különbözik a hagyományos szögletes formától, hogy az eredetileg párhuzamos körömszélek a Monroe forma esetében összetartanak, így keskenyebb lesz a köröm vége, mint az egyszerűbb kocka forma esetében. Miért örülünk ennek? Mert nem számít, ha széles körömágyat, vagy tömzsi ujjad van, ez a forma tökéletesen fog állni neked!

Kerek forma:

Nagyon konzervatív körömforma, mely egyszerű és letisztult megjelenést biztosít. A természetes körömformához nagyon hasonló így, abszolút természetes látványt nyújt. Szélesebb körömágyakon is alkalmazható.

Tamás Melinda munkája

Hegyes/Stiletto forma:

Ez már egy sokkal extrémebb körömforma, amelynek viseléséhez megfelelő magabiztosság szükséges. Ritkábban alkalmazott forma, azonban a széles és a hosszúkás körömágyat is nagyon megnyújtja. Viselése igényes némi körültekintést, de a mindennapokban is kényelmes, igényes megjelenést biztosít.

Horváth Cintia munkája

Háztető/Edge forma:

Ritkán alkalmazott, kifejezetten extrém körömforma. Elsősorban versenyeken alkalmazzák. Nagy felületet biztosít díszítésre és speciális kialakításából adódóan igazán különleges mintákra is lehetőséget ad. Minden esetre bevállalósnak kell lenned ahhoz, hogy ezt a körömformát válaszd. Rövid kivitelben nem mutatós, így ehhez egy hosszabb köröm építése optimálisabb.

Varga Eszter munkája

Pipe forma:

Kezdetben különböző műköröm építő versenyeken jelent meg és vált nagyon népszerűvé ez a forma, manapság már szalonokban is alkalmazzák. A forma jellegzetessége, hogy a szabadszél sokkal ívesebb, mint a többi körömforma esetében.

Origi'Nail France munkája

Igyekeztünk összegyűjteni minden körömformát. Reméljük, hogy ezzel a kis cikkel elősegíthetjük a tökéletes körömforma kiválasztását, akár szakmabeli, akár vendég vagy!