Köröm díszítés: egy stílus, három módon

Tudjuk, nem mindenkinek azonos a szakmai gyakorlata. Ezért fontos, hogy a díszítési technikákat különböző fokon tudjuk megoldani. Ha a vendéged elképzelése meghaladja jártasságodat, nyugodtan javasolj olyan mintát, ami neked is könnyebben megy. Így nem kell elutasítanod kérését.

Íme, néhány trendi körömdíszítés: könnyű, közepes és haladó kivitelezésben.

(A nehézségi sorrend balról jobbra halad.)

Állat mintás (Animal Print)

 

Könnyű: Vigyél fel két rétegben bőrszínű gél lakkot (106), azután fekete lakkzselével (023) az egyik oldalára hosszanti irányba fess csíkokat. Lámpázd, és kész.

Közepes: Két rétegbe vidd fel a bőrszínű lakkzselét (106), majd feketekávé (217) és fekete színű (023) lakkzselével az egész felületét díszítsd zsiráf mintával, párduc foltokkal és csíkokkal. Tegyél rá egy réteg színtelen zselélakkot, majd lámpázd.

Haladó: a közepes nehézségűnél leírt mintát készítsd el, és fólia ragasztóval húzd meg a körvonalakat, készítheted kicsit domborúra is. Tedd rá a színtelen zselélakkot, és lámpázd.

Geometrikus (Geometric)

Könnyű: Készíts egy búzavirág-kék alapot, majd tegyél rá pontozó tű segítségével egyforma pöttyöket, fess kicsi háromszögeket minden egyes pötty köré, és töltsd ki őket. Fényzselével fejezd be.

Közepes: Készíts fehér porcelán alapot, majd nagyon vékony pontozó ecsettel fekete porcelánnal húzz vízszintes és függőleges csíkokat az egész körömfelületen. A sakktábla mintához hasonlóan, minden második négyzetet töltsd ki a fekete porcelánnal. Fényzselével fejezd be.

Haladó: Készíts víz zöld porcelán alapot, azután fehér porcelánnal húzz nagyon vékony vonalakat függőlegesen, vízszintesen és csak az egyik irányba átlósan. Az így létrejött háromszögeket tetszőleges színekkel töltsd ki úgy, hogy ne érjenek össze a színek. Fényzselével fejezd be.

Színes blokk (Color Block)

Könnyű: Fesd egyszínűre a körmöt. Gyorsan száradó fedőlakkot használj. Amikor teljesen megszáradt, három ragasztószalag csíkkal alakíts ki egy négyzetet a körömágy közepénél. Eltérő színnel fesd ki a négyzetet, gondosan lehúzva az ecsetről a fölösleges lakkot. Ha megszáradt, csipesszel távolítsd el a ragasztócsíkokat.

Közepes: Fesd egyszínűre a körmöt. Tegyél egy ragasztócsíkot függőlegesen a körömágytól a szabad végig. Egy másik ragasztó csíkot pedig vízszintesen helyezz középre a jobb oldalra. Bizonyosodj meg róla, hogy egészen a szélekig leragasztottad. Ez megakadályozza, hogy a szín átszivárogjon a másik mintába, illetve el tudod kerülni, hogy a körömágy oldalába folyjon. Válassz két különböző színt, gondosan töröld le az ecsetről a maradék géllakkot, és egyesével fesd ki a négyzeteket. Távolítsd el a ragasztó csíkot.

Haladó: Fesd egyszínűre a körmöt. Különböző irányban és hosszúságban tegyél ragasztócsíkokat a körömre. Két eltérő színű géllakkot használj, töröld le a fölösleges géllakkot az ecsetről és egyesével fesd ki a részeket. Ha elkészültél bizonyosodj meg róla, hogy nem szivárgott át a géllakk az egyik mezőből a másikba. Ha készen vagy, egyesével óvatosan távolítsd el a ragasztócsíkokat.

Csipke minta (Lace)

Könnyű: Először tegyél fel alaplakkot (színtelen géllakk). Majd egy kis darab csipkét itass át fehér akril festékkel, és óvatosan nyomd rá a körömre. Ahogy eltávolítod a csipkét, ott marad a nyoma. Tegyél rá gél top coat-ot, és amíg még nem száradt meg díszítheted szegecsekkel, kristállyal. Lámpázd, végül egy második réteg gél top coat-tal fedd be a kész alkotást.

Közepes: A szegecsek felhelyezéséig ugyanaz az eljárás, mint a könnyű mintánál.

A szem formájú szegecset vízszintesen helyezd a körömágyhoz, alá, szorosan körbe helyezd el a kör alakú szegecseket, végül a metál arany szemeket. Lámpázd, majd még egy réteg top coat-ot tegyél rá, és újra lámpázd.

Haladó: Ugyanúgy kezdjük, mint az előzőeket. A középponti szemet színes akrillal alakítsd ki, fedd top coat-tal, majd tedd köré az arany kaviár gyöngyöket. Ezek köré helyezz kör-és szem alakú szegecseket. Lámpázd. Tegyél rá meg egy réteg top coat-ot.