Termékek Menü

Köröm alga

Cikkünkben röviden összefoglaljuk az algás körmökkel kapcsolatos tudnivalókat. Hogy néz ki egy algás köröm? Mi a köröm alga? Mitől alakul ki? Mit lehet vele kezdeni?

A köröm alga (Algea) a köröm felületén telepszik meg tartósan nyirkos környezet hatására. A köröm alga jellegzetes zöldes- barnás elszíneződést okoz a körmökön, így viszonylag könnyű felismerni. (Mégis sokan rögtön farkast kiáltanak: "ez gomba, körömgomba". Nem minden körömgomba, amit nem tudunk első ránézésre beazonosítani!)

Hogyan alakul ki? A műköröm (vagy gél lakk) és a természetes körömlemez eltávolodik egymástól, fellevegősödik és nyirkosság jut közéjük. Amennyiben ez a terület nem tud szellőzni (tehát nem század ki, folyamatosan nyirkos, nedves), bealgásodhat.

Hogy néz ki? Először sárgás, majd később zöldes elszíneződés alakul ki a körömlemez felületén. Így néz ki: (Ennél sokkal látványosabb algásodás is előfordul, de nem volt célunk sokkolni az olvasóinkat. Nyugodtan keressetek további képeket az interneten, de mindig olvassátok el a kapcsolódó cikket, ugyanis gyakran megtévesztő tartalmakat lehet találni a témában.)


(Kép forrása: nailcommando)

Mi a teendő? A jelenség csak esztétikailag zavaró, nem fájdalmas és nem is fertőző. Egy finomabb reszelővel, vagy bufferrel halványíthatjuk, akár el is tudjuk tüntetni. De figyelem: vigyázzunk, hogy a természetes körömlemezt ne vékonyítsuk el! Műköröm, vagy gél lakk viselése lehetséges.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek
blog comments powered by Disqus