Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

Kézápolás télen

A téli időjárásnak leginkább kitett testrész kétségkívül a kéz. A vékony bőrréteg könnyen repedezetté válhat, kiszáradhat, vörös pír jelenhet meg rajta. Mindezt elkerülheted, ha ügyelsz a megfelelő kézápolásra télen is!

Mindenekelőtt a legfontosabb aranyszabály! Soha ne hagyd el a lakást ebben az évszakban vizes kézzel! Mielőtt kitennéd a kezed a lakásból, ügyelje arra, hogy töröld teljesen szárazra a kézfejedet! A kis mennyiségű, pórusok között megbúvó nedvesség ugyanis nagyon könnyen megfagy, amelynél roncsolóbb dolgot nehéz elképzelni.

És ha már roncsolás, a másik általános aranyszabály: mindig (nem csupán télen, de akkor különösen fontos) vegyél fel gumikesztyűt takarítás előtt. A klór és az egyéb tisztításkor hasznos vegyszerek, a bőrnek különösen ártalmasak, és ez a hatás kombinálva a fagypont alatti, vagy ahhoz közeli hőmérséklettel bizony hosszú távon károsíthatják a kéz amúgy is igen vékony és érzékeny bőrét. Arról nem is beszélve, hogy az egyes maró hatású, vagy alkohol tartalmú oldószerek kárt tehetnek a manikűrödben is, hiszen a gél lakkokat és bizonyos műköröm alapanyagokat is oldhatnak.

Ha szárazra törlöd a kezed, mielőtt kilépnél a hidegbe és ügyelsz arra is, hogy a tisztítószerek ne roncsolják a kézbőrödet, akkor már csak egyetlen fontos lépést kell tenned ahhoz, hogy elkerüld a pírt, a kéz szárazságát, a repedezettséget. Ez a lépés nem más, mint a hidratálás! Mindig legyen a táskádban, a számítógéped közelében, de mindenképpen a kezed ügyében egy glicerintartalmú és nyugtató hatású növényi kivonatból (kamilla, aloé vera) készült, zsíros hidratáló kézkrém! Ezt használd bátran, amikor úgy érzed, hogy igényli a bőröd.

Télen (is) elmaradhatatlan a gyakori kézmosás, hiszen a vírusos megbetegedések elkerülésének egyik legbiztosabb módja, ha gyakran fertőtlenítjük a kezünket. Ennek jelentőségét nem csökkenti az a tény sem, hogy az egészségnek ugyan jót tesz a gyakori kézmosás, viszont a kéznek nem. A víz ugyanis szárítja a bőrt és ezzel roncsolja, repedezetté teszi a kézfej felső hámrétegét. Ugyancsak érdemes használnod a krémet közvetlenül azelőtt, hogy a lakásból kilépnél. Arra azért ügyelj, hogy mindig szárazra töröld a kezed mielőtt bekennéd és hagyj időt arra, hogy fel is szívódjon krém. Ha mindezt megteszed, valószínűleg a kezed különösebb gond nélkül átvészeli majd a zord időjárást!

Paraffinos kézápolás:

A paraffin pakolás ápolja, puhítja a bőrt a kézen és lábon egyaránt. A kezeléshez szükséges paraffin készülék használható professzionális manikűr és műköröm építés után, ill. pedikűrözés előtt. Szerezd be a hozzávalókat webáruházunkban!

Trükkök és házi praktikák:

Bőrradírozás: a különösen igénybe vett kézbőr elhalt hámsejtjeit érdemes eltávolítani, hogy mindig selymes maradjon a kézfejed, ehhez nyugodtan használhatod az arc-, vagy testradírodat, amellyel bedörzsölheted a kezed is.

Fürdő/ áztatás: hetente egyszer fordíts egy kellemes félórát a kezeidre, készíts olajos fürdőt! Az olíva és a citromlé keveréke különösen hatásos elegy, amely felfrissíti és ápolja a kézbőrödet! Ha kezed hajlamos az izzadásra egyszerű zsályából készíts fürdőt számára: forrázd le a zsályát, hagyd, hogy langyosra hűljön és 20 percig áztasd benne a kezed. Csodákat tesz a vérkeringéssel, nagyon egyszerű és hatásos módja az ilyen problémáknak!

Pakolás: éjszakára érdemes bekenned a kezed kézkrémmel, vagy szezámolajjal és csodálatosan puha kézbőrrel kelsz majd fel másnap, főleg akkor, ha még egy jól levegőző, vékony pamutkesztyűt is felhúzol elalvás előtt.

(Forrás: A cikk alapjául a Kiskegyed 2009.12.08.-ai száma szolgált.)

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek manikűr