Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

Kényes gél lakk színek használata

Előfordult már, hogy kiválasztottad álmaid gél lakk árnyalatát, beszerezted, felkented, majd nem voltál elégedett a végeredménnyel? Műkörmösként vannak olyan árnyalatok, melyek használatától mindig megrettensz? Ilyen problémák első sorban világos, pasztell színek használata kapcsán merülhetnek fel. A legtöbb pasztell színű gél lakkunk remekül fednek már két vékony rétegben. De mi van akkor, ha belefutottál egy olyan gél lakk megvásárlásába, amelyre az előző állítás nem igaz? Lássunk pár tippet, melyek segítségével előcsalogathatod a kívánt árnyalatot és nem kell a kukában landolnia a megvásárolt terméknek!

Hogyan vegyük fel a harcot a kényes gél lakk színekkel?

Már az alapozás során fontos lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy még a legvilágosabb, legnehezebben fedő gél lakk színnel se legyen problémánk. Fontos a köröm felszínének kiegyenlítése. Ne sajnáljuk az időt az egyenetlen körömlemez javítására, feltöltésére. Az egyenetlen köröm felületén elhelyezkedő mélyebb részekben összefolyhat a gél lakk szín, így helyenként sötétebb színe lesz a gél lakknak. Így tehát mindig egyenlítsd ki a köröm felszínét! Ha a kiegyenlítést színezett építő zselével végzed, akkor még egyszerűbb dolgod lesz a későbbiekben. Erre például tökéletesen alkalmas a Premium Pink építőzselénk. Ha előre tudod, hogy nehezen fedő színt választ a vendég és nem ódzkodik a zselés megerősítéstől, akkor ez a legegyszerűbb megoldás. Ha ragaszkodik a gél lakk alaphoz, akkor színtelen gél lakkal alakíts ki egyenletes köröm felszínt.

Nehezen fedő, problémás színek esetén bizony előfordulhat, hogy kettőnél több rétegben kell felvinni az adott színt. Sőt, az is megtörténhet, hogy az egyik körmön úgy ítéled, remekül mutat a kiválasztott szín már két rétegben, azonban egy másik köröm kívánja a harmadik réteget az adott gél lakkból. Bosszantó tud lenni, mikor egy x-edik réteget is fel kell vinnünk, de mindent a vendégért! Na de semmi pánik, vannak itt még opciók:

1. Használj a kényes gél lakk árnyalat alá a körömágy színével azonos (körömágyhosszabbító) gél lakkot egy rétegben. Ilyen például a Classic Nails 044-es hagyományos gél lakk árnyalata. Természetesen választhatsz ennél rózsaszínesebb, vagy testszínűbb árnyalatot is, a lényeg, hogy egységesíteni tudd vele a természetes körömlemez színét, fedjen és ne legyen olyan erős szín, hogy torzítsa azt arra kerülő gél lakk árnyalatát.

2. Ennél egy fokkal szerencsésebb megoldás, ha van olyan jól fedő gél lakkod, melynek színe nagyon hasonló, szinte azonos a vendég által kiválasztott gél lakk árnyalattal. Ekkor használd ezt alapszínként! (Bár ilyen esetben megpróbálkozhatsz azzal, hogy a könnyebben kezelhető gél lakkot ajánlod vendégednek, mint alternatív megoldás.)

Reméljük hasznosnak ítéled rövid kis cikkünket. Utolsó tanácsunk pedig: "a türelem rózsát terem"! :)

Tartalomhoz tartozó címkék: gél lakk gél lakkozás Hírek