Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

Jó-e a műköröm?

Mindennapi viseletnek megfelelő-e a műköröm? Kinek ajánlott műköröm viselése?

Még ma is sokan idegenkednek a műkörömtől. Az ellenzők legtöbbször azzal érvelnek, hogy az ilyen körmök egészségtelenek és mindennapi használatra nem alkalmasak. Pedig a tévhittel ellentétben a műköröm nemcsak óriási hosszúságú és karvalycsőr formájú lehet. A műkörömnek vannak szerényebb, a természetes körmökhöz teljesen hasonló formájú-, színű- és hosszúságú változatai is. Így tehát elmondható róla, hogy szinte bárkinek ajánlható műköröm, hiszen a vendég igényeire tudjuk szabni a műköröm méretét, formáját és színét!

Kinek jó a műköröm viselése?

Elsősorban azoknak érdemes műkörmöt csináltatniuk, akik úgy gondolják, hogy kezük nem elég nőies, vagy körmük formája nem elég szép. Műköröm segítségével mindig szép és ápolt lehet kezük. Kifejezetten jó választás lehet a műköröm azoknak, akiknek napi munkájuk során szem előtt van a kezük, és nem szeretnének naponta lakkozni, manikűrözni, ugyanakkor fontos, hogy jó benyomást tegyenek. Gyenge, törékeny körmökre is megoldást jelenthet a műköröm viselés, hiszen a természetes körömlemezre kerülő zseléréted (vagy porcelán) megóvja azt a külső behatásoktól. Emiatt pl. jó szolgálatot tehet körömrágásról való leszokás közben is, mivel a műköröm alatt szépen meg tud nőni a természetes köröm is.

Kinek nem ajánljuk a műköröm viselést?

Bizonyos életkor alatt nem javasolt, még szülői beleegyezéssel sem. Általában 16 éves kortól szoktunk vendégeket fogadni műköröm építésre, de szakembere válogatja, hogy milyen életkorú vendég esetében "mit vállal be". Fontos infó továbbá, hogy a természetes körömlemezen látható kóros elváltozások esetén (pl.: gombásodás) TILOS műköröm, vagy gél lakk viselése.

Az is a téves nézet, hogy a műköröm alatt károsodik a köröm. Egy képzett műkörömépítő- kézápoló szakember pontosan tudja a természetes körömlemez előkészítésének módját, így azzal is tisztában van, hogy milyen technikával kell azt megreszelni ahhoz, hogy ne sérüljön. Fontos továbbá, hogy ha használat során megsérül a műkörmünk, akkor lehetőleg minél hamarabb forduljunk körmösünkhöz és ne próbálkozzunk annak otthoni kijavításával, vagy eltávolításával.

Így tehát bárkinek, jó szívvel ajánlani merjük akár műköröm, akár egy természetesebb hatású, gél lakk viselését. Egy szép, ápolt kéz dobhat az önbizalmunkon is! ;)

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek műköröm építés