Hogyan legyen tartós a körömlakkunk?

Tartós lakkozás? Előkészítés! Ezen van a hangsúly: alapos fertőtlenítés, buffer, Nail Prep! A tévhitekkel ellentétben nem csak a gél lakkozást, vagy műköröm építést szükséges megfelelően előkészíteni, hanem a körömlakkozást is, hiszen drámaian megnövelhető annak tartóssága. De ha az előkészítés rendben van, akkor milyen más praktikák vannak még, melyek megnövelhetik lakkozott körmeink élettartamát? Az alábbiakban mutatjuk be őket!

Hogyan legyen tartós a körömlakkunk? 1. rész

Sokan úgy gondolják, hogy elég csak egy minőségi körömlakkot vásárolni, és természetesen sokáig szép marad a körmünk, a lakk nem pattogzik le. Az igazság az, hogy sajnos a megfelelő körömlakk kiválasztása csak egy része a nagy egésznek, aminek a célja, hogy csodálatos, színes körmeink legyenek. Íme, néhány tanács, melyek betartásával nagy eséllyel nem kell feleslegesen gyakran újra festeni a körmeinket.

Először, mielőtt felvinnék a kívánt körömlakkot, zsírtalanítsuk körmünk felületét. Ehhez elég egy alapos kézmosás zsírtalanító szappannal, vagy egy acetonos áttörölgetés. Ezután a művelet után érdemes várni még 10-15 percet, míg teljesen megszárad a köröm felülete. Ez azért fontos, mert súlyos tapadási problémákat okozhat, ha a körömlemez megszívja magát vízzel és nem várjuk meg, hogy megszáradjon.

Érdemes mindenféleképpen alapozó lakkot használni a fedő lakk előtt, hogy a körömlakk még tartósabb maradjon. Ha esetleg azon gondolkodnánk, hogy melyikből válasszunk jobb minőséget, akkor inkább az alapozó lakk irányába billenjen a mérleg, mert egy jó alapozó lakk még egy kevésbé jó minőségű színes-, vagy fedőlakk tartósságán is képes javítani.

Ez még nem minden, ha érdekelnek további tippjeink, olvasd el a folytatást!

Hogyan legyen tartós a körömlakkunk? 2. rész

Már tudjuk, hogy milyen előkészületeket kíván meg a körömlakkozás, most további tippjeink következnek!

A fedő lakkot általában két rétegben szokták felvinni, az első réteget vékonyan, és a második rétegre célszerű több lakkot használni. Amire minden esetben figyeljünk, hogy hagyjunk megfelelő száradási időt a rétegek között. Ha ezt nem tesszük meg, nem lesz elég tartós a felvitt körömlakk. Lehetőleg ne használjunk túl sok lakkot sem, mert lehet, hogy nem tud majd tökéletesen kiszáradni.

Amit még jó, ha tudunk, hogy a körömlakk teljes száradási ideje 1-2 óra, addig nem érdemes semmiféle olyan tevékenységnek kitennünk kezünket, amivel felsérthetjük a lakkot. Természetesen attól sem fog gyorsabban száradni, ha fújjuk, vagy hajszárítózzuk körmeinket, sőt ezt, ha lehet, teljesen kerüljük is el, mert még akár hólyagos is lehet a körömlakk és kezdhetjük elölről a munkát. 

Néha előfordul, hogy mégis feljön egy kis rész a frissen festett körömlakkból, természetesen választhatjuk azt, hogy olyan módon javítjuk a hibát, hogy csak azt a részt festjük át, ám ilyenkor érdemesebb az egész körmöt újra festeni.

Ha már csak körömlakkra lenne szükséged, hogy leteszteld tippjeinket, webáruházunk kínálatában biztosan megtalálod a stílusodnak megfelelő körömlakkokat!

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek körömlakk