xxx
Elfogadom

Zselés műköröm szett kisokos 2024

Zselés műköröm készlet vásárlás előtt állsz, de bizonytalan vagy? Segítünk a kérdéseid megválaszolásában, olvasd el erről szóló cikkünket!

Kinek ajánlott zselés műköröm készlet vásárlása?

A zselés műköröm készítés komoly szakértelmet igényel, így első sorban olyanoknak ajánljuk szettjeinket, akik rendelkeznek ilyen irányú végzettséggel, most tanulják a szakmát, vagy fontolgatják legalább egy "gyorstalpaló" elvégzését. Ahhoz, hogy egy épített köröm tartós legyen számos lépést kell megfelelően kivitelezned: előkészítés, sablon felhelyezés, anyagfelhordás, megfelelő statikai stabilitás kialakítása. Míg gél lakkozás esetén a tökéletes előkészítés és precíz lakkozás elsajátításával szinte instant tartós körmöket kapunk - megfelelő használat esetén-, addig műköröm építésnél tisztában kell lennünk számos más, nagyon fontos technikával is. Például egy sablon felhelyezés nem tűnik agysebészetnek, mégis gyakran ezen csúszik el a tartósság. Zselés csomagjainkhoz természetesen jár használati útmutató, de ez nem váltja ki a megfelelő szaktudást.

Lámpával, vagy anélkül?

A zselés műköröm alapanyagok (illetve gél lakkok, porcelánok többsége) UV fény hatására kötnek meg, nem levegőre száradnak. Emiatt ha nem rendelkezel műköröm UV/LED lámpával, akkor mindenképpen olyan szettre lesz szükséged, amely tartalmaz lámpát.

UV, LED, vagy UV/LED lámpa?

Ide kattintva egy olyan cikket olvashatsz, amely bemutat minden műkörmös lámpa típust és leírja azok előnyeit, hátrányait. Röviden: jelenleg cégünk már csak és kizárólag modern, kiterjesztett fénytartományú UV/LED lámpákat forgalmaz. Ezek minden gél lakkot, zselés, vagy porcelán műköröm alapanyagot megkötnek, így többé nem okoz fejtörést, hogy milyen anyag milyen lámpában köt. Szettjeinket csak ilyen kiterjesztett fénytartományú UV/LED lámpákkal értékesítjük. Innentől kezdve már csak az lehet kérdés, hogy milyen teljesítményű lámpát válassz. Szalonba mindenképpen válassz 54W-os, vagy nagyobb teljesítményűt, de gyakorláshoz elegendő lehet gyengébb lámpa is. Kicsit gyorsabban fogja kötni az anyagokat, de azért ne számíts jelentős különbségekre, mivel a kisebb teljesítményű UV/LED lámpák is már nagyon gyorsan kötik a műköröm alapanyagokat. Erősebb lámpákban viszont jellemzően több a LED panel, jobb az elhelyezésük és emiatt szebben szórják a fényt.

Most, hogy az alapokat tisztáztuk, lássuk a szetteket:

Zselés műköröm szettek/ zselés csomagok

- Nail Prep 4 ml - előkészítő folyadék
- Bonder 4 ml - előkészítő folyadék
- Bőrfeltoló kaparó
- Narancs pálca (medium - rövidebb), 10 db
- Félhold reszelő zebra 100/100

- Félhold reszelő zebra 150/180
- Buffer fehér 120 - finom "reszelő kocka" az élek finomítására, finom reszeléshez, vagy visszamattításhoz
- Portalanító kefe
- Papír műköröm építősablon light pink, 50 db
- Műköröm ecset, plexinyelű, zselés "4"

- Gel&Go színtelen műköröm építőzselé 14 g

- Premium Cover körömágyhosszabbító zselé 5 g
- Gel&Go francia fehér műköröm építőzselé 5 g
- 2in1 Gél lakk Clear 6 ml
(rugalmas, magasfényű fedőlakk, amely zselére, porcelánra, vagy gél lakkra is használható!)
- Zseléfixáló 100 ml - a zselék ragacsosra kötnek, nem teljesen szárazra: kialakul rajtuk egy ún. kohéziós réteg, ami a következő anyagréteg tapadását segíti elő. Az épített zselés alap- és/ vagy fedőréteget köttetés után ezzel a termékkel tudod fixálni, ami eltávolítja róla a ragacsos réteget. Ezt követően már szépen formára tudod reszelni.
- Szálmentes törlőkocka, 10 db  - fixáláskor erre helyezzük a fixáló folyadékot, majd töröljük át vele a körömfelületet
- Bőrápoló olaj 4 ml.

A zselés csomagok tartalma tökéletesen megegyezik, mindössze a lámpa típusa változik: kapható lámpa nélküli verzió, 24W-os, 48W-os és 54W-os LED lámpával ellátott. Minden szettet igényes díszcsomagolásban értékesítünk!

Mint ahogyan a tartalmi leírásból is kiderül, szettjeink a francia zselés műköröm alapanyagait tartalmazzák. Színeket, díszítőket külön kell beszerezned! Zselés csomagjainkhoz választhatsz színes zseléket, vagy színes gél lakkokat is. Utóbbit bátran kombinálhatod zselével: készítsd el az épített zselés alapot, fixáld, reszeld formára, majd alapos portalanítás után már mehet is rá a gél lakk és a rugalmas fedőlakk. Valljuk be egyszerűbb így dolgozni, mint hagyományos módon a színes zselék beépítésével bajlódni. Szettünk rugalmas fényt tartalmaz, így nem fog berepedni a gél lakkokon sem - mint a régi típusú, rugalmatlan fényzselék-.

Zselé eltávolítása

A zselés műkörmöt nem tudod leoldani, mivel zseléink - a gél lakkokkal ellentétben- nem oldhatóak. Így kézi, vagy gépi reszeléssel távolíthatóak csak el!

Csak a megfelelő szakmai ismeretek birtokában állj neki a műköröm eltávolításának! Egyéb esetben súlyos, akár maradandó károkat is okozhatsz a természetes körömlemezben. A műkörmöt nem feszegetjük, nem rágjuk!

Helyes eltávolítás: erősebb kézi reszelőkkel odafigyelve arra, hogy a reszelők éleivel ne sértsük fel a köröm körüli bőrt. A természetes körömlemezhez közeledve váltsunk finomabb reszelőre, hogy ne tehessünk kárt a természetes körmökben. Nagyon óvatosan reszeljük! A felvált anyagréteget - ha van ilyen- mindenképpen távolítsuk el. Gépi reszeléssel műkörmös csiszológép használatával gyorsabb és hatékonyabb az eltávolítási folyamat, de - nem győzzük hangsúlyozni, hogy- a csiszológép használatába sem lehet szaktudás nélkül belevágni! Fontos továbbá a megfelelő karbidfej kiválasztása. (Kezdőknek kevésbé durva, lekerekített fejű: jellemzően kúp alakú, vagy kúpos- hengeres fejet szoktunk ajánlani.)

Remélhetőleg minden felmerülő kérdésedre választ kaptál, de ha mégsem, akkor kérdezz nyugodtan elérhetőségeink egyikén! :)

Zselé szett vásárláshoz pedig kattints ide!

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek műköröm építés