xxx
Elfogadom

Zselés műköröm kezdőcsomagunk használata - francia körmök készítése

Kínálatunkban számos zselés műköröm kezdőcsomag elérhető, amelyet első sorban műköröm építő, kézápoló tanulók részére ajánlunk. Ezek a csomagok tartalmaznak minden zselés műkörömépítéshez szükséges alapvető eszközt és a francia zselés körmök alapanyagait. Most átnézzük részletesen, lépésről- lépésre, hogyan kell használni:

Használati útmutató - francia zselés műköröm készítése:
 
1. Bőrfertőtlenítés (vagy alapos kézmosás) után bőrfeltoló kaparó (vagy narancspálca) segítségével tologasd fel a körömágybőrt. Egy finomabb reszelővel reszeld formára a természetes körömlemezt, majd reszeld át egyenletesen a felületét. Ehhez bőven elegendő egy 100/180-as félhold reszelő finomabb oldala (180-as). A reszelőt ne nyomd rá a köröm felületére! Az a cél, hogy egy szép matt felületet kapjunk, ez pedig erőkifejtés nélkül is tökéletesen kivitelezhető. (Ha szükséges, akkor itt vágjunk bőrt, ne reszelés előtt!)
 
2. Reszelés során por keletkezik, amelyet portalanító kefével alaposan eltávolítunk a köröm felületéről. Ezt követően előkészítő folyadékokat fogunk használni. Nail Prep és Bonder folyadékokkal kezelem a körömlemezt. A Nail Prep "kifehéredik", a Bonder pedig ragacsosra szárad. Egyiket sem kell köttetni. Fontos, hogy nem "áztatom el" a körömlemezt előkészítő folyadékokkal, csak a szükséges mennyiséget használom.
 
3. Helyezd fel a papír építősablont! Leválasztjuk a sablont az öntapadós felületről, majd a középső kör alakú részt kivesszük (akár a sablon aljára is ragaszthatjuk, pontosan középre, hogy még stabilabb legyen.) A perforált részt szétválasztjuk, a sablon két alsó csücskét pedig összecsípjük, így az össze fog ragadni. A körömhöz illesztjük a sablont, ellenőrizzük, hogy tökéletesen illeszkedik-e. Szükség esetén óvatosan formára vághatjuk, hogy kiválóan illeszkedjen a természetes körömformához. Végül felragasztjuk a sablont, majd elkezdhetjük a műköröm építést. Nagyon figyelj, hogy pontosan illeszkedjen a sablon! Hibás sablonozással sajnos sosem lesz szép végeredmény.
 
4. Először egy ún. csúszóréteget fogunk húzni a természetesen körömlemezre. Zselés ecset segítségével kenj fel egy nagyon vékony réteg színtelen műkörömépítő zselét. Építésnél ezt a réteget a sablonra is felhúzzuk. Nagyjából addig húzd a zselét a sablonon, amilyen hosszú körmöt szeretnél építeni, de mindig számolj rá 1-2 mm-t a reszelés miatt. Ezt a csúszóréteget nem muszáj köttetned, rögtön felhelyezhetsz egy nagyobb gombóc zselét, amelyet egyenletesen eloszlatsz a felületen. Köttesd az így elkészült körmöt lámpától függően 1 percig (UV/LED), vagy másfél- 2 percig hagyományos UV lámpában. (Ezzel a folyamattal érdemes körmönként haladni és váltott kézzel dolgozni, nehogy megfolyjon az anyag, ameddig egy másik körmön dolgozol.)
 
5. Óvatosan távolítsd el a sablont! Nyomd össze alul teljesen, majd emeld ki a megépített köröm alól.
 
6. Ha precízen dolgoztál, akkor most szép, egyenletes felületeid vannak, amire folytathatod a munkát. (Ha azt látod, hogy az alap egyenetlen, elfolyt, hibás, akkor fixáld a kiköttetett zselés alapot, majd reszeld formára finom, reszelőmozdulatokkal, végül portalanítsd újra!) Kend fel a Körömágyhosszabbító zselét arra a felületre, ahova biztosan nem kerül majd fehér, francia zselé. Körömágy irányában vékonyítsd el az anyagot, hogy szép színátmenet alakuljon ki. A mosolyvonalban pedig egy megtisztított zselés ecsettel töröld ki a fehér, francia rész helyét. Miért van szükség cover zselére? Azért, mert így lenövéskor is igényes hatást kelt a műköröm. Köttesd ezt a zseléréteget is!
 
7. Vidd fel a francia, fehér zselét a köröm végére. Vékony, egyenletes rétegben. Tiszta zselés ecsettel töröld ki a mosolyvonalat, így szép határozott lesz a franci íved! (Az sem gond, ha kicsit feljebb húztad a fehéret és rámentél a körömágyhosszabbító színre, kitörléssel egyszerűen tudod korrigálni.) Köttesd a zseléréteget!
 
8. Újabb réteg színtelen építőzselét fogunk felvinni a köröm felületére, ez lesz a záró zselérétegünk. Fontos, hogy ezt is egyenletesen oszlasd el a körmök felületén, alakítsd ki a C-ívet és körmönként, váltott kézzel dolgozz - hogy ne folyjon meg-. Köttesd ki teljesen az így felkerült zseléréteget!
 
9. Zseléfixáló segítségével töröld át a kiköttetett műkörmöt, majd reszeld formára azt. Fontos, hogy finoman dolgozz és csak a felületet tökéletesítsd! Nem az a cél, hogy sokat elvegyünk a gondosan felépített anyagból. Alaposan portalaníts!
 
10. Végül pedig Fényzselével, vagy 2in1 NoFix géllel (rugalmas fény) zárd a körmök felületét.
 
Az előbbiekben a hagyományos, beépített francia technikát ismerhetted meg. De van egy ún. felületi francia technikai is, amiről azért említést tennénk: az első lépések megegyeznek, viszont itt a körömágyhosszabbító zselét a köröm egész felületére felviszem. (Ha az alap nem tökéletes, akkor köttetés után fixálom, formára reszelem, majd portalanítom a felületet.) Itt egy nagyon pigmentált francia zselére lesz szükség, ilyen pl. a Mega white zselénk, amelyet kifejezetten felületi francia festéshez fejlesztettünk ki. Ezt a francia zselét nagyon vékony rétegben fogom felvinni a körömágyhosszabbító felületére, majd alaposan kiköttetem. Felkenheted zselés ecsettel, vagy díszítő ecsettel, ezt igazából a francia vonal vastagsága határozza meg. (Fontos, hogy valóban ne kend vastagon, mert nagyon pigmentált és nem fog szépen átkötni. Illetve ennek a tetejére már nem kerül zselé, így ha vastagon kened, akkor "ki fog állni" a fény felvitele után is.) Végül fényréteggel zárom a köröm felületét, melyek köttetek és meg is vagyok.
 
Szettjeink nem tartalmaznak színeket, színes zseléinket webáruházunkból tudod beszerezni. Használatuk: felkenheted őket a színtelen építőzselére közvetlenül, két rétegben (rétegenként köttetve). Zárd őket újabb réteg színtelen zselével, majd használj Fényzselét, vagy Classic Nails 2in1-t. Ha a színtelen építőzseléből készült alap egyenetlenre sikerült, akkor fixáld, reszeld formára, majd portalanítsd a felületet és arra kend a színes zselét - két vékony rétegben-. Ha az alap és a szín is egyenletesen került fel, akkor kihagyhatod az újabb réteg színtelen zselé lépését és jöhet egyből a Fényzselé, vagy Classic Nails 2in1. Színes zselék helyett használhatsz színes gél lakkokat is. Ebben az esetben mindig fixáld, reszeld formára és portalanítsd a színtelen építőzseléből készült alapot, majd arra helyezd a gél lakk színt két rétegben (rétegenként köttetve). Ilyenkor minden esetben rugalmas fedőt használj pl.: Classic Nails 2in1.
 
A zselés műköröm nem oldható, kézi (hagyományos reszelők), vagy gépi (csiszológép) reszeléssel távolítható el. Utóbbival kérlek, hogy csak akkor próbálkozz, ha rendelkezel a csiszológépek használatához szükséges szakmai ismeretekkel! Kézi reszelésnél használhatsz erősebb reszelőket, de minden esetben figyelj, hogy ne sértsd meg a körömágybőrt a reszelő élével! A friss reszelők éleit érdemes átreszelni, hogy kicsit tompábbak legyenek és ne okozhassanak sérüléseket.

A műkörömépítés folyamata egyedi eljárást igényel, amelyhez szükséged lesz a szakmai ismeretek elsajátítására, a termékek ismeretére. Kérlek, hogy minden esetben tájékozódj az egyes termékek használatáról, mielőtt műkörömépítésbe kezdenél. Ha segítségre lenne szükséged, vagy kérdésed merült volna fel, akkor fordulj hozzánk bizalommal az alábbi e-mail címen: office@classicnails.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek műköröm építés