Márvány hatású körömdíszítés

Márvány hatású körömdíszítés

A 2016-os őszi-téli szezon nagy kedvence a márvány hatású körömdíszítés. Márvány hatást különböző technikákkal érhetünk el, Kolter-Miatovics Náda most díszítő- és építő zselé segítségével fog márvány hatású körömdíszítést készíteni. Mindezt megbolondítva egy lenyűgöző, pasztell- türkiz alappal és transzferfóliával. Lássuk hogyan!

Elkészítési útmutató:

KÖZELEBBI MINTÁKÉRT KATTINTS A KÉPEKRE!

  1. Márvány hatás türkiz alapra

Előkészítés (reszelés, portalanítás, Nail Prep és Bonder) után egy réteg Classic Nails színtelen műköröm építő zselét viszek fel, majd UV lámpában köttetem.

Két vékony rétegben felviszem a 252-es kódú Classic Nails gél lakkot. (A rétegeket egyenként köttetem UV lámpában.)

Mattítom a felületet, majd hozzálátok a díszítéshez. 0-ás díszítő ecset segítségével fekete díszítő zselét viszek fel, vékony, szabálytalan vonalak formájában. NEM köttetem a mintát! TIPP: minél erősebb (vastagabb) vonalakat húzunk, annál erőteljesebb lesz a minta. Így ha diszkrétebb márvány hatást szeretnél, akkor használj ennél vékonyabb vonalakat!

Egy vastagabb, tömzsibb ecset segítségével elmosom a mintát. Az ecset hegyét belemártom színtelen zselébe, majd óvatos, satírozó mozdulatokkal végig haladok vele a fekete díszítő zselé szélén. Miután megfelelően elmostam a mintát UV fényben köttetem azt.

Véletlenszerű foltok, vonalak formájában transzferfólia ragasztót viszek fel, majd várok 2 percet a száradásig. Ezután arany színű transzferfóliát nyomkodok a köröm felületére, ezzel kiemelve a mintát.

Végül egy vékony réteg Classic Nails színtelen zselével zárom a rétegeket, köttetem, majd fixálom és egyenletesre reszelem a felületet. Premium Fényzselével adom vissza a felület fényét.

  1. Márvány hatású ékszer pasztell alapon

Előkészítés (reszelés, portalanítás, Nail Prep és Bonder) után egy réteg Classic Nails színtelen műköröm építő zselét viszek fel, majd UV lámpában köttetem.

Két vékony rétegben felviszem a 044-es kódú Classic Nails gél lakkot. (A rétegeket egyenként köttetem UV lámpában.)

Classic Nails 252-es kódú, türkiz gél lakkal ovális mintát festek a köröm közepére, köttetem azt, majd mattítom a felületet.

Vékony fekete vonallal (díszítő zselé) szegélyezem a türkiz ovális mintát, köttetem, majd transzferfólia ragasztóval áthúzom a vonalat. 2 percet várok száradásig, majd aranyszínű transzferfóliát nyomkodok a mintába.

Az ovális minta közepére márvány hatású díszítést készítek a fentebb elsajátított technikával. Igény szerint ez a minta is kiemelhető egy kis arany transzferfóliával. Színtelen zselével zárom a rétegeket, melyet köttetek, fixálok és mattítok.

A mintát Classic Nails színtelen zselével emelem ki, így ékszer hatást érhetek el. Ehhez most Hard zselét (színtelen) választottam, hiszen ez sűrűbb állagú. Fényzselével zárom a rétegeket.