Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

A precíz gél lakkozás titka

Ide folyik- oda folyik, pedig Te igyekszel a legjobb tudásod szerint gél lakkozni... Ismerős ugye? Kezdőként sokakkal előfordul, de még a legprofibbakkal is megeshet, hogy nem sikerül tökéletesen precízen felvinni a gél lakkot. Pedig a megoldás egyszerűbb, mint gondolnád!

A hagyományos gél lakk technika szerint a színes gél lakkot az UV fényben már köttetett átlátszó alaprétegre (gél lakkra) visszük fel. Az alapréteget nem szükséges fixálni. Azonban megfigyelhetjük, hogy ha a "ragacsos" alaprétegre dolgozunk, akkor kissé nehezebben kezelhetőek a színes gél lakkok, nehezebb őket igazán precízen felkenni. Ennek az az oka, hogy a csúszórétegen a színek szó szerint "elmászhatnak".

De akkor mi a megoldás? Nos, a buffer lesz a legjobb barátod! A megoldás a kiköttetett alapréteg mattítása! Az alapréteg lehet Clear Premium Gél lakk (hagyományos, színtelen zselélakk), vagy 2in1 NoFix Gél lakk Clear (fixálás mentes, színtelen zselélakk). A lényeg, hogy a kötési időt után egy finomabb buffer segítségével mattítsuk a felületet. Ennek előnye, hogy a matt felületen kevésbé fognak "elcsúszni" a színek, precízebben lehet rajta dolgozni.

Persze így is elengedhetetlen, hogy a színeket vékony rétegben vigyük fel, ügyelve arra, hogy az ecseten mindig csak kis mennyiségű anyag legyen. A színt célszerű először a köröm közepére felvinni, majd onnan "feltolni" körömágyig és végül felvinni mindkét irányban a köröm felületén. Továbbá aranyszabály így is, hogy a körömágynál nagyon óvatosan kenjük a gél lakkot, hiszen, ha ott folyik el, akkor nagyon kellemetlen és nehéz munka javítani. Ha mégis hibáznál, köttetés előtt még tudod javítani narancs pálcával eltávolítva a színt.

Ugye azt meg sem kell említenünk, hogy megfelelően előkészített körömre még könnyebb dolgozni. Sose hagyd ki a körömágybőr feltolását, a kutikula eltávolítását! Ezzel csökkentheted annak kockázatát, hogy a köröm széleinél hibázol az anyagfelvitellel.

A végeredmény pedig magáért beszél! Ha pedig amiatt aggódnál, hogy így esetleg több időt vesz majd igénybe a gél lakkozás: hidd el, a hibák korrigálása garantáltan több idő, valamint a mattítás 2-3 percnél több időbe biztosan nem telik! Próbáld megfogadni tanácsainkat és biztosíthatunk arról, hogy a végeredmény lenyűgözően precíz lesz! :)