Ha jó kapcsolatot akarsz a körmösöddel

Sziasztok! Minden szakember találkozott már olyan visszatérő kérdéssel/ megjegyzéssel, ami tuti kicsapta nála a biztosítékot. Most ezekből válogattunk.

Avagy "5 mondat, amit el kell felejtened, ha jó kapcsolatot akarsz a körmösöddel":

1. "Ma tudok menni hozzád?"

Nagyjából nulla annak az esélye, hogy egy profi szakemberhez azonnal időpontot kapsz. Előfordulhat, hogy üresedés miatt mégis akad hely, de kár erre alapozni. Mindig jelentkezz be időben!

2. "Késni fogok, bocsi!"

Természetesen mindenkivel megesik, hogy dugóba kerül, lekési a buszt, stb. így pedig késve érkezik egy megbeszélt időpontra. Ezzel nincs is baj, azonban mindig jelezd előre és vedd figyelembe, hogy körmösöd szigorú időbeosztás szerint dolgozik. A vendégek egymás után vannak beírva, így ha késel, akkor megcsúszhat az utánad következő vendégekkel. 2-3, akár több vendég után pedig a Te 5-10 perc késésed sokba kerülhet... Pont ezért sok helyen van, hogy 10-15 perc késés után törlik az időpontot. Ilyenkor jobb belátni, hogy ez a hajó elment, vagy egyszerűsíteni az elképzeléseiden és beérni pl. egy gyors gél lakkozással.

3. "Ezt még le tudjuk szedni?"

Erre minden körmös ezt a választ adná a legszívesebben: NEM. Egy kiköttetett színt, vagy elkészített díszítést nem lehet pillanatok alatt eltávolítani, így jobb ha előre kitalálod, hogy milyen körmöket szeretnél és elképzeléseden csak minimálisan módosítasz időközben. Az időveszteség miatt teljesen új szettet sajnos nem fognak tudni készíteni. Extrém esetben inkább kérj új időpontot azonnal!

4. "Az előző körmösöm..."

Ugye Te sem szereted, ha másokhoz hasonlítgatnak? Ugyan így van ezzel a körmösöd is, így érthető, hogy az "előző körmösöm..." kezdetű mondatokra felkapja a fejét.

"Az előző körmösöm ezt nem így csinálta." - Bízz a jelenlegi körmösödben, ő a szakember!
"Az előző körmösöm tök béna volt!" - Ne feledd, hogy akit becsmérelsz, az a jelenlegi körmösöd számára szakmabeli...
"Az előző körmösöm egy csoda volt, imádtam!" - Kifejezetten bántó a jelenlegi körmösödre nézve, hiszen feltételezheti, hogy sosem érhet a nyomába.

5. "Letörtek a körmeim, pedig én nem csináltam semmit!"

A mondat, amitől minden szakember kiborul. Egy szakszerűen elkészített műköröm nem jön le, nem törik le csak úgy magától. Ehhez külső behatás, nem rendeltetésszerű használat szükséges. Mindenkivel megesett már, hogy sérült a körme, de ilyenkor semmi szükség nincs füllentésre, nyugodtan be lehet vallani, hogy beütötted, ráestél, rosszul nyúltál valamihez. Ha pedig lövésed sincs, hogy mi történt, akkor mondd azt! A helyzet akkor a legkínosabb, ha a vendég rágja, piszkálja a körmeit és aztán panaszkodik a sérült körmeire. Lányok, egy szakember pontosan tudja, hogyan néz ki egy rágott, "megpiszkált" köröm, így felesleges füllenteni a történtekről.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek