Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

Gél lakkozás lépésről- lépésre, avagy hogyan készíts gél lakkot

Gél lakkozás otthon, gyorsan és egyszerűen, mindezt olcsón? Lehetséges! Sokaknak nincs ideje, vagy lehetősége rendszeresen körmöshöz járni gél lakkozásra, ezért egyre népszerűbbek a lakossági felhasználásra kínált gél lakk szettek. Ezek hiánypótló termékcsomagok, amelyek használatát nyugodt szívvel ajánljuk, azonban ehhez elengedhetetlen a gél lakkozás technikájának pontos ismerete és precíz elsajátítása. Ebben nyújtunk most segítséget. Aktuális cikkünkben pontosan, lépésről- lépésre mutatjuk be a gél lakkozás metódusát. Tőlünk minden felmerülő kérdésedre választ kaphatsz. Tarts velünk, olvass tovább!

Még mielőtt bármihez hozzákezdenél nagyon fontos az alapos kézmosás. Amennyiben körmeiden körömlakk van, lakklemosó segítségével távolítsd el azt! Ha körmeidet gél lakk díszíti, távolítsd el! Gél lakk (gellac) otthoni, biztonságos eltávolításához is ismerned kell a megfelelő módszert, hogy még véletlenül se tehess kárt természetes körmeidben. Erről  IDE KATTINTVA olvashatsz. Ha mindezzel megvagy fertőtlenítsd kezeidet Clarasept- Derm bőrfertőtlenítő segítségével!

Körömágy bőrödet óvatosan nyomkodd fel bőrfeltoló kaparó, vagy narancspálca segítségével, hiszen ha ezt a lépést kihagyod és gél lakk kerül a körömbőrre, akkor a kész gél lakk pár napon belül fel fog válni, ezt pedig biztosan Te sem szeretnéd.

Bőrfeltolás

Előfordulhat, hogy a körömágy bőröd  nagyon ránő a körmödre, ebben az esetben kezeld az érintett bőrfelületet Cuticle remover géllel, amely segít felpuhítani a körömágybőrt, ezt követően pedig könnyedén el tudod távolítani a felesleges bőrt. Amennyiben szükséges, használj bőrvágó ollót a bőr eltávolításához, de mindig légy nagyon óvatos, hogy ne sértsd meg magad! Fontos továbbá, hogy teljes manikűrt ne végezz, hiszen a későbbi reszelések során könnyen megsértheted az érzékennyé vált körömbőrt!

Bőrvágás

Ezt követően elő kell készítened a körmeidet a gél lakkozáshoz. Első lépés a körömlemez teljes felületének átreszelése. Ehhez használj 100/180-as Classic Nails félhold reszelőt, amely erőssége megfelelő a körmeid tökéletes felbolyhozásához, azonban nem olyan erős, hogy túlreszeld vele őket. Akkor végeztél jó munkát, hogy ha a körmöd teljes felülete matt. Vigyázz, ne reszeld túl erőteljesen a körmeidet, ne nyomd rá a reszelőt! A feladat csak annyi, hogy a matt, bolyhozott felületet kapj, ez pedig erőkifejtés nélkül is tökéletesen kivitelezhető.

Classic Nails TIPP: mielőtt használod a reszelőt, fogj egy másik reszelőt és reszeld át az éleit. Miért? Minden friss reszelő éle meglehetősen éles és akár sérüléseket is okozhatsz magadnak óvatlan használatával. Ezután, ugyan ezzel a reszelővel reszeld formára a szabadszéleket (körmeid végét). Így kapod meg a körmeid végleges formáját, hiszen gél lakkozás után már nem reszelhető a szabadszél, hogy ne sértsük fel a lezárt gél lakk rétegeket. A következő lépés a köröm felületének felbolyhozása, pontosabban átreszelése a korábban már említett módon. Ezáltal egy finoman reszelt, sima körömfelületet fogsz kapni.

Köröm reszelés

Portalanító kefével portalanítsd a körmeidet!

Classic Nails TIPP: A portalanítást minden esetben kefével végezd, ne kézzel, hiszen az ujjaidról zsír tapadhat a körmeidre, amely megakadályozza a gél lakk tapadását.

Az előkészítés következő elengedhetetlen lépése a Nail Prep használata. Ez egy savmentes, 4 az egyben, műköröm előkészítő folyadék. Vízelvonó, zsírtalanító, fertőtlenítő, gombásodást megelőző hatású. Ha ezzel megvagy, jöhet a Bonder, amely elősegíti a gél lakk tökéletes megtapadását a körömlemez felületén.

Igen, a gél lakkozás meglehetősen alapos előkészítést igényel, de kérlek ezt sose hagyd ki! A végeredmény akár 3-4 hétig tartós, gyönyörű gél lakkozott köröm lesz. Most pedig folytathatjuk az érdemi munkával. A gél lakkozást mindig a mutató-, középső-, gyűrűs- és kisujjaddal kezd, mert ezek álltan egyazon szögben. A hüvelyt ujjaid lakkozását mindig hagyd utoljára, hidd el így sokkal kényelmesebb lesz a gél lakkozás folyamata.

Egy vékony rétegben fedd be az egész körmöd felületét Classic Nails Gél lakk Clearrel. Ez egy átlátszó alap- és fedőlakk. Fontos, hogy egyszerre csak kis mennyiségű anyagot vigyél fel a körömlemezre, mert ha túl sok anyag kerül rá, akkor a gél lakk nagyobb eséllyel folyik el, folyik rá a körömbőrre, ami viszont nagy gond, hiszen a kész gél lakk felválását okozhatja.

Classic Nails TIPP: mielőtt felviszed a gél lakkot, húzd le a gél lakkos ecsetet az üveg szélén, így biztos lehetsz benne, hogy az ecseten nem lesz túlságosan sok gél lakk!

Gyenge természetes körömlemezzel rendelkezel? Van megoldás: Classic Nails Base gel! Használd ezt a hagyományos clear gél lakk helyett! Üvegszálas, rendkívül rugalmas, leoldható alapozó gél lakkunk megoldást jelenthet, mivel egy sokkal erősebb és tartósabb alapot képez gél lakkozáshoz. Közepesen sűrű. Állagának köszönhetően "mini C ív" készíthető belőle, valamint köröm "javításra", minimális pótlásra is alkalmas.

Alapozás- előkészítés

Ha ezzel megvagy, helyezd a körmeidet UV, vagy LED lámpa fénye alá és köttesd a gél lakkot 2 percig (LED lámpában 1 percig)! Figyelj, hogy az ujjaid ne érjenek össze és tartsd őket egyenesen! Ezután vedd ki a kezed az UV lámpából és kezdheted a színes gél lakk felvitelét.

Figyelem! A gél lakkok nem úgy kötnek, mint a hagyományos körömlakkok. Míg a hagyományos körömlakkok teljesen szárazra kötnek (megszáradnak), a gél lakkok felszínén ún. kohéziós (fixálandó ragacsos) réteg alakul ki miután megkötöttek. A kohéziós réteg a következő anyagrétegek tapadását segíti elő. Az általunk kínált szettek tartalmaznak zseléfixálót, amely segítségével az utolsó réteg gél lakkot (színtelen fedőlakkot) át tudjuk törölni, így fixálva azt. Tehát ez a ragacsos, fixálandó réteg teljesen normális, nem egyenlő azzal, hogy a gél lakk nem köt meg!

Gél lakk köttetése UV lámpában

Színes gél lakkokból többnyire két réteget szoktunk felvinni a tökéletes fedés érdekében, de külön- külön köttetve. Válassz egy olyan árnyalatot, amely elnyerte a tetszésedet! IDE KATTINTVA számos gyönyörű, hagyományos gél lakk közül választhatsz.

Természetesen a hagyományos gél lakkokon (zselélakk) kívül más fajta gél lakkok is szerepelnek kínálatunkban, ezeket is próbáld ki a későbbiekben, de mindig olvasd el a hozzájuk tartozó használati útmutatót, mert az egyes típusú gél lakkok esetében eltérő lehet az elkészítési technika!

Miután kiválasztottad a számodra tökéletes árnyalatú gél lakkot, kend fel azt a körmeit felületére, vékony rétegben, ügyelve arra, hogy a körömbőrre ne kerüljön gél lakk! Emlékezz a kicsit fentebb említett tippre a gél lakk felvitelével kapcsolatban! Majd helyezd a körmeidet UV lámpa fénye alá, és köttesd a színt 2-2,5 percig. Ezután vedd ki a kezedet az UV lámpából és kenj körmeidre még egy réteg színes gél lakkot a már elsajátított technikával, majd köttesd a második réteget is 2-2,5 percig. LED lámpában 30- 60 másodperc köttetési idő is elegendő. 

Kicsit elfolyt a gél lakk, vagy pontatlan voltál és a bőrre került? Narancsfa pálca, vagy szilikon ecset segítségével tudod eltávolítani a felesleges anyagot köttetés előtt! Utána már sajnos erre nincs lehetőség, így minden esetben köttetés előtt korrigálj!

Gél lakk szín felvitele

Most következik a záró réteg. A hagyományos technika szerint kenj a körmödre egy réteg átlátszó gél lakkot, az az Classic Nails Gél lakk Cleart , majd köttesd a réteget 2-3 percig (LED lámpában 1 percig). Ezt követően nedvesíts be egy szálmentes törlőkockát zseléfixálóval és minden egyes körmöd felületét töröld át vele és ezzel kész van a gél lakkod. Van azonban egy másik megoldás is a rétegek zárására. Egy a megoldás annyiban egyszerűbb, hogy nem igényel fixálást, így megtakaríthatsz vele némi időt. Ebben az esetben használj Classic Nails NoFix Gél lakk Cleart, amely egy fixálásmentes, leoldható (mint a Classic Nails Gél lakk Clear), magas fényű fedőréteg. Kenj belőle egy vékony réteget a körmeidre, majd köttesd 2-3 percig UV fényben (1 percig LED lámpában). Vedd ki a kezed az UV lámpából és kész is van a tökéletes gél lakkod (fixálni nem kell).

A kész gél lakkozott köröm

Utolsó lépésként pedig ápold a körömbőrt bőrápoló olajjal. Ezekben az olajakban ecsetes applikátor található, amelyekkel könnyedén felviheted az anyagot a körömágybőrre. Csak kis mennyiségű olajat használj, ha több került rá, az ujjaid segítségével dolgozd el.

Ha követted az utasításokat, akkor most egy tökéletesen kivitelezett gél lakk büszke tulajdonosa vagy. Ha most először próbáltad és kicsit lassabban, vagy nehezebben ment, ne keseredj el, minél többször csinálod, annál profibb leszel!

Végül fontos említést tennünk a gél lakk szakszerű leoldásáról. Ehhez alapvetően egy Classic Nails tipleoldó, valamint áztató fólia, vagy áztató gyűszű szükséges. Első lépésben egy reszelő segítségével bolyhozd fel a gél lakk felületét (Itt ne finomkodj! Az a lényeg, hogy az oldószer bejuthasson a gél lakk mélyebb rétegeibe is, így nem elegendő csak "megsimogatni" a gél lakk felületét.) Ezután helyezz tipleoldót az áztató gyűszűbe, vagy itasd át az áztató fólia vattáját tipleoldó folyadékkal. Áztató gyűszű esetén, dugd az ujjad a gyűszűbe, úgy, hogy a tipleoldó elfedje a körmödet. Áztató fólia esetében helyezd a tipleoldós vattapamacsot a körmödre, majd "csomagold be" az ujjaidat a fóliába. Várj 10- 15 percet. Ezalatt az idő alatt a tipleoldó fel fogja oldani, fel fogja puhítani a gél lakkot. Ezt követően már csak annyi a dolgod, hogy egy bőrfeltoló kaparó segítségével óvatosan lekapargatod a felpuhult gél lakkot. Dolgozz egyesével, ujjanként, ne egyszerre távolítsd el minden gyűszűt/ fóliát, mert ilyenkor visszakeményedhet az anyag! A maradék anyagot buffer, vagy reszelő segítségével távolítsd el, amennyiben szükséges! Ez követően helyezheted fel az új gél lakkot (vagy körömlakkot) a fent megismert eljárással.

Ha bármi kérdésed merült fel, nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk! Ha professzionális termékekre és eszközökre vágysz, akkor pedig ne is keresgélj tovább:

Gél lakk szettek 15, 20, vagy 25% kedvezménnyel a Classic Nails webshopban.

Nálunk kapsz a legtöbbet a pénzedért! Kattints ide és válaszd ki szettedet!

Tartalomhoz tartozó címkék: gél lakk Hírek manikűr